Ainahan sitä on sanomista,,,tällä palstalla sanomista mistä nyt mieleen johtuu mitäkin...

Seuraa myös  http://www.facebook.com/raul.lehto 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03.08.2021

Epäpoliittisuus on näköjään nykyään muotia. Hurskaat ehdokkaat eri vaaleissa korostavat olevansa erittäin epäpoliittisia poliitikoita.  Useampikin viime kuntavaalien ehdokas on sanonut, että on varmaan epäpoliittisin henkilö, joka on lähtenyt koskaan politiikkaan. Paskanmarjat sanon minä! Useimmilta löytyy taskusta puoluekirja ja hyvinkin aatteelliset ajatukset vaikuttimineen. Sen lisäksi käydään "epäpoliittisena" henkilönä hyvinkin hanakasti politiikan aatteiden, historian sekä retoriikan avulla muiden tekemisten kimppuun.

Kyse ei ole muusta kuin halpahintaisesta kosiskelusta, kuvitellaan, että äänestäjiin vetoaa tällainen purismi. Samaan aikaan kommentit muita kohtaan ovat äärimmäisen vanhakantaisia ja poliittisia. Onko tämä nyt sitten tämän muodikkaan "epäpoliittisuuden" kuva, että kun ei ole omaa sanottavaa niin revitään muita? Vai onko se vaan tätä nykypäivän lyhytjänteistä some-politiikkaa.

Minä olen sitä mieltä, että kunnioitettavampaa on seistä rehellisesti oman aatteen ja puolueen takana tai sitten olla reilusti sitoutumaton sitoutumattomien listoilla, eikä yrittää puhua silkkaa sontaa. Vaalikoneet paljastaa hyvinkin mille skaalalle ajatukset sattuvat, siitä voi vetää johtopäätöksiä kunkin ehdokkaan poliittisuudesta. Samalla voi pohtia onko puoluekanta vai luottamus ehdokkaan kykyyn ottaa asioita esiin se tärkein äänestämisen kynnys. Pitäisin varsin erikoisena henkilöä, joka löytää sijansa jostakin puolueesta niinkin hyvin, että voi edustaa ryhmittymää vaaleissa, mutta kokisi olevansa epäpoliittinen suhteessa asiakysymyksiin.

Tosiasia on, että ehdokkailla on jokin yhtymäkohta tai kohtia edustamaansa liikkeeseen. Niitä tuodaan esiin toimintakentällä eritavoin ja asiaan sopivassa mittakaavassa. Vaikka kuntapolitiikassa puolueiden valtakunnalliset arvot korostuvat vaihtelevasti ja osin hyvinkin vähän. On epärehellistä olla muuta kuin on. Jokaisella poliitikolla on samalla vahva usko siihen, että oma näkemys ja kokemus on juuri sitä mitä tarvitaan päätöksentekoon. Ja lähes jokaisella on myös halu päästä tehtäviin, jossa pääsee toteuttamaan näkemyksiään. Haetaan valtaa.

Tätä sietää pohtia, Maakuntavaalien ovella.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

09.01.2020

Alueelleemme on noussut esiin ajatus siitä, että muutamille valituille luottamushenkilöille kehiteltäisiin palkallinen toimi täysi- tai osa-aikasesti kunnan hallintoon. Lähtökohtaisesti karsastan ajatusta. Kun toimen ottaa, pitää varautua sen tuomiin velvotteisiin, täällä ei olla kuitenkaan niin isoissa organisaatioissa, ettei asioita pystytä hoitamaan kuppaamatta itselleen palkallista toimea.

Luottamustoimissa on useampi porras, kyllä sieltä apua saa jos ei vaan halua pitää asioita oman kuppikunnan (puolueen) näpeissä. Valitettavasti näin on, muita pidetään ulkona puoluepelin nimissä ja sitten kitistään työn määrästä.

Asiassa on muitakin ongelmia. Kunnilla ei ole varoja lisätä menojaan luomalla poliittista kultapossukerhoa jollekin omistaan. Herkästi käy niin, että joku "palkitaan" palkallisella luottamustoimella. Lain mukaan toimestaan on mahdollista saada vapaata luottamustehtävän hoitoon ja ao tunneilta voi saada ansionmenetyskorvausta. Entäpä tasa-arvo? Kyllä sitä aikaa palaa muillakin luottamushenkilöillä ja varsinkin puheenjohtajilla, korvausta esitetään vain harvoille valituille. En halua olla ilkeä, mutta taitaa ehdotuksen lähtökohtana olevan muutamat, joilla varsinaisen palkkatyön hanke kaipaa pientä kohennusta julkiselta puolelta. Kaipaa tai tahtoo.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07.01.2020

Vuoden 2019 lopulla kypsyi ajatus adressista Pyhtään Lentopaikan puolesta. Olin asiaa pohtinut, mutta en halunnut asiaan poliittista leimaa. Olin jo asian unohtanut, mutta Kirkonkylän kyläillassa asiaa toivottiin, siispä tuumasta toimeen. Näin syntyi epäpoliittinen kannanotto Lentopaikkahankkeen puolustamiseksi.

Ymmärrän asiaan liittyvät huolet, mutta oikea tie ei ole jarruttaa asiaa valituksilla, joilla ei ole muuta merkitystä, kuin vaikeuttaa hankkeen toteuttamista. Kenttä on ja pysyy, eikä huoltohallien jarruttamisela saada aikaan muuta kuin menetettyä rahaa ja aikaa kunnalle, sekä estetään työpaikkojen syntyä. FAKTA on, että jo nyt olemme menettäneet vaille 30 työpaikkaa, koska alueelle ei ole uskallettu sijoittua.

Kiitos kaikille allekirjoittaneille. Adressissa on nyt 187 nimeä ja muutama kymmen Pyhtään kirjastolla paperilla.

https://www.adressit.com/rauha_pyhtaan_lentopaikan_kehittamiselle

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

04.12.2018

Kunnanhallitus päätti, että pätkähti myydä Keihässalmesta maansa. Saaristokylähanke alkaa etenemään, ainakin esisopimusvaiheeseen. Tulevaisuus näyttää onko kysyntää. Hienoa olisi, jos hanke elää ja kasvaa tuoden tuloja, eikä vain menoja. Hanke on hyvä, mutta kunta möi maat alihintaan. Kunta myy n 6 e m2 ja samaan aikaan ollaan lunastettu vesijättöä 4 em2. Kaava-alueilla myydään Keihässalmessa maata vajaa 30 e m2. Että hieman olisi ollut varaa nostaa summaa, myydä voi vain kerran. Hankkeen elinvoima ei voi perustua pilkkahintaan myytyyn maahan. Kunta saa kaupan ja hankkeen myötä lukuisia velvoitteita, vaikka hankkeita tarvitaan, pitää olla myös rehellistä realismia. Herää kysymys, onko Pyhtään jatkuva kaupanteko kokoomusveljien kanssa sattumaa vai mukavaa hyvien veljien kaupankäyntiä.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21.11.2018 Kaikenlaista on tapahtunut

Pyhtään lentopaikkahanke on herättänyt paitsi laajaa mielenkiintoa erilaisissa toimijoissa, niin myös arkisia huolenaiheita. Huolet ovat täysin ymmärrettäviä ja niihin pitää suhtautua vakavasti. Hankkeen hallinnointi julkisissaelimissä on ollut haasteellista. Hankkeeseen liittyvät juridiset kysymykset ovat laajoja ja vaikeita, koska useat eri lait sääntelevät siihen liittyviä toimintoja. Jotta asiaa saadaan selkeyttä ja riippumatonta näkemystä, päätettiin tilata alan asiantuntijalta selvitys. Tämä oli hyvä ja nyt voimme jatkaa käsittelyä.

Hankkeeseen liittyy myös valituksia, niitä on kritisoitu. Oma mielipiteeni on, että ne ovat olleet asiallisia ja jopa tarpeellisia. Niiden myötä on saatu paljon selvityksiä ja lisätietoa. Ei pidä unohtaa, että myös itse hanketoimija on yksi valittajista.


Olemme valtuustossa päättäneet perustaa valiokunnan selvittämään Hyvinvointilautakunnan erottamista luottamuspulan vuoksi. Sen enempää nyt kommentoimatta, koska kuulun ao. ryhmään, totean, että olin lautakunnan erottamisen kannalla jo lähes vuosi sitten. Eikä ensimmäiset kuulemiset ole herättäneet ainakaan luottamusta.


Tänään olen myös Kuntaliiton valtuuskunnassa. Meille esitetään hallitusohjelmatavoitteita ja puhumme kuntien mahdollisuuksista vaikuttaa ilmastokysymyksiin. Näistä asioista voi olla montaa mieltä. Mutta herättäähän se kysymyksiä, jos meidän pitää olla edelläkävijä mutta päästömme on promillen luokkaa kaikesta. Olen vakaasti sitä mieltä, että meillä voi olla asema päästöjen vähentämisessä, mutta ensisijaisesti voimme vaikuttaa osaamisen ja teknologiamme myötä läpi maapallon. Toissijaisesti käyttämällä resursseja hiilinielujen lisäämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi siellä, missä vaikutus on suuri ja nopea. Meidän tapa lyödä veroa veron päälle ei muuta mitään, se vain tekee oman elämisemme vaikeaksi. Niillä joilla on vaikeaa, on vaikeampaa. Suomessa pitää suosia omaa perinteistä tapaamme elää, osana ja yhteydessä luontoon. Globaalisti on luovuttava jatkuvasta kasvusta, väestönkasvusta, väestön siirtelystä ympäri maailmaa ja länsimaisen tavan tyrkyttämisestä pitkin maailmaa. Ei voi olla niin, että miljardöörit vaan painaa jahteineen ja lentokoneineen pitkin maailmaa. Muiden kärvistellessä, myös jonkinlaista vastuuta pitää sieltä ottaa, jos ei muuten sitä sieltä saa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 07.10.2018 Pyhtään kehittyminen tai kehitysmaaksi muuttuminen

Olen ihmetellyt viimeaikaista keskustelua Pyhtäällä liittyen kunnan kehittämiseen liittyviin hankkeisiin. On täysin ymmärrettävää, että ihan joka kelkkaan ei pidä lähteä ja pitää osata olla terveen kriittinen. Mutta nyt tuntuu siltä, että on hanke mikä vaan niin ei kelpaa meille. Ei mikään eikä missään.

EN halua vähätellä hankkeisiin liittyviä huolia tai yksittäisiä haittoja, mutta ei voi olla niinkään että kaikessa naristaan vastaan antamatta mitään mahdollisuutta. Monesti vastustamisessa ollaan jopa niin aikaisessa, että kunnolla ei edes tiedetä mitä vastustetaan kunhan vastustetaan. Luottoa ei ole yhtään siihen, että mahdollisiin epäkohtiin kyllä puututaan ja pyritään hakemaan ratkaisuja, joilla voidaan hankkeiden antaa elää ja vähennetään mahdollisia todettuja haittoja. Jos haitta on vain tai toistaiseksi mielikuvissa on mahdotonta saada läpi minkäänlaista viestintään. Kunta on paska, hanke on paska ja varsinkin päättäjät...ne ne vasta paskoja onkin eivätkä mitään ymmärrä.


No, ei päättäjä mikään selvännäkijä ole, mutta kaikki tekevät päätöksiä sen tiedon nojalla, joita asioista saatavilla on. Virheitäkin varmaan tulee, mutta jos pelkää liikaa ei tule mistään mitään valmista. Kunnassa on nyt vireillä useita hankkeita, niitä on aivan elintärkeää saada eteenpäin, ei kaikkia, mutta niitä jotka tuovat rahaa ja tuloja. Työpaikkoja tarvitaan ja asiakkaita nykyisille yrityksille. Onko vastustajat ihan kartalla siitä miten kunta voi rahoittaa menojaan? Ei kunta voi käpertyä kokoon ja teeskennellä nukkuvaa. Pyhtää ei ole mikään korpikunta eikä Pyhtäällä voi asua kuin korvessa. Pyhtää on osa elinvoimaista rannikkoseutua, etelä-suomea, osana ruuhkasuomea. Kehitys on vääjäämätöntä, sitä voi yrittää vastustaa tai ohjata suuntaan joka tuo usealla alueella työtä, elinmahdollisukksia, palveluja ja säilyttää myös luonnonrauhaa.


Kunnalla on oltava muitakin keinoja hankkia rahoitusta palveluihinsa kuin kunnallis- ja kiinteistöverojen nosto. Ollaanko me tyytyväisiä kuntalaisia kun laitetaan vaan veroja lisää? Minä en ole. Ymmärrän kyllä hankkeiden aiheuttamat huolet, osa on isompia ja osa pienempiä. Mutta sen sijaan, että etsimällä etsitään vain asioiden negatiiviset puolet voisi joskus kertoa myös vaihtoehdon. Mistä otetaan rahat palveluihin vai jäädäänkö Kotkan lapsipuoleksi. Osana Kotkaa kuntalaisten vaikuttamismahdollisuudet ovat NOLLA! Pyhtää kuuluu pyhtääläisille, itsenäisenä. Mutta silloin pitää hyväksyä hankkeet ja kehitys tai jos ei, niin pitäisi olla esittää jonkilaisia muita vaihtoehtoja tulojen hankkimiseksi.


Kehittymisen tarvetta on myös kunnassa ja päättäjissä, osataanko kritiikki ottaa todesta? Miten siihen suhtaudutaan ja varsinkin miten on suhtauduttu. Osa epäluottamuksesta on ansaittua, päättäjät eivät ole suhtautuneet asioihin niin, että luottoa olisi syntynyt. Pahana esimerkkinä tuulivoimakaavat. Liian usein palautteeseen kuitataan vain vastine, ei toimia tai jotakin läpätystä. Mutta, jos huomautus on Elyltä tai museolta niin kyllä herra, kyllä herra! Tämä ei ole omiaan kasvattamaan luottamusta, vaan epäluuloa. Osa hankkeiden vastustamisesta kumpuaa tästä ja sekin on täysin ymmärrettävää.26.9.2018 Pyhtään kunnallispolitiikkaa FB sivusto

Mainittu paikka on erinomainen keskusteluun erinäisistä kunnan asioista. Harvakseltaan sinne tulee kirjoitettua vaikka harvakseltaan sen aiheita seuraan. Yleensä kuten sanottua harvoin, koska en koe nettiajan lisäämisen palvelevan itseäni tai perhettäni, on hyödyllisempää viettää aikaansa muualla kuin koneella. Mutta aina silloin tällöin yritän sinnekin kommentoida jos aihe suoraan minuun liittyy. Vaikka en jaksa oleilla koneilla, niin pyrin silti kuulemaan kuntalaisia tälläkin foorumilla.

Palstan ongelma on selkeästi sen ilmapiiri, monet eivät halua sinne kommentoida koska vastaus on lähes selvä. Päättäjät on paskoja kun ne ei tee  mitään, ja vielä paskempia jos tekevät. Väärin tehty. Monia innokkaimpia palstan aktiiveja olenkin maanitellut mukaan viralliseen politiikkaan, ei oo aikaa on vastaus monella. No, paljon enemmän näkyy menevän aikaa tyhjään parkumiseen ja saivarteluun FBssä, kuin mitä mahdollinen valinta toisi kunnalliselämässä. Kun asiat käyvät tutummuksi ihmisineen hoituu asiat nopeammin kuin ihan vasta-alkajana.

On palstalla tietysti paljon asiaa ja hyviä nostoja. Aiheita ja näkökulmia, joiden kaikkien omatoiminen etsiminen on työlästä. Mutta aikaa palaa silti, usein kantoja perustellaan laajasti ja vaaditaan vastauksia. Ao viitteiden, lähteiden ja lakien lukeminen vie hurjasti aikaa, siltikään mikään perustelu ei aina auta vaan ketju jatkuu samalla intensiteetillä. Tätäkään ei pidä nähdä nyt pelkkänä arvosteluna, mutta usein on vaikea nähdä mitä tarkoitusta yletön negatiivisuus palvelee.

Kuten esim uuden Kunnanjohtajan valintaan liittyvät keskustelut usealta kuukaudelta. Onko Ehon nyt kiva tulla näyttämään mistä on tehty? Olisiko itsellä kiva aloittaa jatkuvassa kyseenalaistamisen ilmapiirissä, ei oli, ei minusta. Tätäkään ei pidä lukea väärin. En vastusta julkista keskustelua, en haastamista, enkä arvostelua. Mutta sen sanon että on todella rasittavaa jos kaikki viestintä liittyy siihen että kaikki on perseestä. Sanoi sitten mitä vaan. Valinnassa oli monia kysymyksiä ja vaiheita, tulos oli omalta osalta kompromissi, eikä ollut syytä, eikä sen puoleen kannatusta yrittää muuta esitellä. Työryhmä sai aikaan tuloksen, jonka kanssa mennä eteenpäin. Vaihtoehtoina ei ollut joku muu tai esitelläänpä vaihtoehto ketään näkemättä tai kuka vaan huutaa kovempaa. Vaihtoehto oli esittää yhtä tai jatkaa hakua. Eli palauttaa valmisteluun. Mutta olisikohan nyt aika antaa Ehon tulla, opetella ja näyttää onko niitä mainittuja kykyjä suorittaa tehtäviään. Annetaanko mahdollisuus? Minä olen päättänyt katsoa ja sen perusteella esittää arvioita, jos tarpeen on. 

Tähän liittyen on olemassa tuore hyväkin (minusta) esimerkki. Kuntalainen oli huolissaan valintakriteereistä. Tämän asian tiimoilta käytiinkin pitkä säie, jonka aikana käsiteltiin usempikin näkökanta. Laajasti ja silti asiallisesti. Minullekin koko kokonaisuuden läpikäyminen ja hallintosäännön ja Kuntalain tutkailu oli hyvää perehdytystä itsellekin. Minulla on tapana asiakokonaisuuden jäädessä taakse jättää sen käsittely mielessäkin niin, ettei aina suoralta kädeltä voi ottaa kantaa vanhaan asiaan perehtymättä. Erimieltäkin osataan olla mutta nätisti. Moni muu säie siellä ei vastaavaan pysty.

Netissä ja varsinkin facessa on eräs ominaisuus, joka saa käyttäjät asiat vaikuttamaan, joskus aiheettomastikin, ylettömän negatiivissä merkeissä. Samalla kaikki asiaan liittyvät henkilöt ja organisaatiot arvostellen.

Kyse on kontekstin luhistumisesta. Kun asiaan tarrataan useilla erilaisilla yksittäisillä näkemyksillä, jotka ovat keskenään ristiriitaisia on hyvin vaikeaa saada omaan perusteluaan esiin esitetyissä epäkohdissa, joihin kannanottoa vaaditaan. Usein vastausyritykset hukkuvat perusteluineen massiiviseen postaukseen joko lukumäärältään tai yksittäisen postauksen ylettömän pituuden vuoksi. On aivan mahdotonta yrittää viestiä niin, että ei saisi vastaansa paisuvaa vastustusta. Puhumattakaan, että pystyisi edes selvittämään laajenevat faktat ja erottamaan toisistaan mielipiteet, luulot, vääräntiedon ja faktat.

Enkä yritä yhtään puhtopestä omia sanomisiani, kyllä varmasti ole aika kärkevä itsekin. Tunnistan sen piirteen hyvin ja tunnistan sen muissakin. Mutta aina voi yrittää ymmärtää vaikka ei asiaa tunnustaisikaan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25.9.2018 Pyhtään Elinkeinostrategia


Paljon tapahtuu ja saakin tapahtua. Pyhtäälle todella merkittävä hanke alkaa hahmottumaan lentopaikan ympäristöön. Hanke on paljon muuta kuin kone, joka nousee tai laskee. Tämä on vain pieni osa ja paikan suurimmat mahdollisuudet siintävät horisontissa. Toivottavasti tätä hanketta ei pilata valittamisella. Paikka luo erinomaiset mahdollisuudet Drone tekniikoille, erilaiselle laitevalmistukselle ja testaamiselle tai vaikkapa ilmatieteen eri aloille. Pyhtäälle on elintärkeää saada toimeliaisuutta lisää, tämä lentopaikka on kriittinen menestystekijä ja kilpailuetu. Paikka on herättänyt runsaasti kiinnostusta sijoittumiseen Pyhtäälle. Kokonaiskuva on asiassa valitettavan vajaa.


Toinen nyt hyvin edistyvä hanke on Keihässalmen kehittämiseen liittyvät hankkeet. Toivottavasti asiassa päästää nopeasti eteenpäin, jotta julki voidaan tuoda suunnitelmia.


Kolmas tärkeä alue on Ahvenkoski. Alueen markkinointi on seissyt ja siihen tarvitaan paljon uutta panostusta, jotta saadaan alueelle toimija. Tässä Cursorin ponnistukset ovat toistaiseksi olleet vajaita. Uusi kunnanjohtaja Eho saa laittaa kehutut verkostonsa työhön.


Versö on edelleen taivaanrannassa, tässäkin valitukset ovat olleet paitsi tietysti lainmukaisia, niin myös tietyn pisteen jälkeen turhia. Asia etenee, mutta viivästyksillä. Kun taistelu on "hävitty" valitusten tiellä riittänee näemmä aktiivinen jarruttaminen.


Pyhtää elää näistä hankkeista tai sitten ei. Mitä me tahdotaan? Omasta puolestani haluan kunnan voivan ihmisineen hyvin. Hankkeet muuttavat kuntaa, muutos saattaa olla pelottava ja kivulias. Mutta on pakkoa elää ja muuttua. Tai sitten me lopetetaan Pyhtää. Linnunlaulu on kiva asia, laulua riittää ja luontoa näiden hankkeiden jälkeenkin.
10.2.2018


Vuosien mittaan olen puhunut monissa kokouksissa monista asioista, joskus on hauskaa nähdä näiden asioiden pohjalta isompia liikahduksia.


Terveys- ja hyvinvointipalvelujen markkinointi länteen ja maksukykyisille asiakkaille itään. Eksote on lähtenyt selvittämään asiaa, hienoa! Vaikka alueena on EK, niin Kymenlaaksossa on omat hyvät mahdollisuudet saada rakennettua palveluita, jotka tuovat työtä ja tuloja. EIVÄTKÄ ole sidoksissa heikentäen yhtäkään julkistapalvelua.


UPM Biohanke, on mahtava signaali siitä, missä lepää edelleen maamme vientiä elvyttävä ja tuloja tuova luonnonvara. Puussa. Teollisuus ei ole kuolemassa, tarvitaan alalle kaakkoon kolutusta ja tukea hankkeille. Maakuntamme on ollut maailman mittakaavassa suuri tuottaja puupohjaisille tuotteille, näin voi olla myös tulevaisuudessa.


Lentopaikkahanke erilaisine muine toimintoineen Pyhtäällä. Toki, hanketta olisi voinut vetää toisin ja edetä toisin, mutta kokonaisuutena tämä hanke luo aivan valtavia mahdollisuuksia uusille aloille, jotka ovat vielä ottamassa seuraavan suuren loikan.


EN väitä, että olisin itse ollut mukana tai tuomassa näitä hankkeita tai että minulla olisi penniäkään kykyä niihin investoida. Mutta alueen päättäjät ovat tehneet valtavasti strategiatyötä ja pohtineet kunnissaan uusia suuntia. Vaikka päättäjät tuppaavat julkisuudessa olemaan palautteessa vain kusitolppia, tehdään taustalla paljon työtä, joka ei avaudu äänestäjille aina oikein. Pyhtäällä olen tuonut esiin suuntia, joissa voisi olla tulevaisuutta. Päättäjien tehtävä on visioida, ilman suurta kuvaa alueelle ei tule ketään. Enkä väitä sitä, että olisin yksin, asialla ovat olleet lukuisat eri ihmiset. Olenpahan osa rattaissa kuitenkin.


Ao hankkeet ovat osoitus siitä, että suurikuva on ollut täällä hallussa, vaikka asiat ovatkin kesken. Ilman suurta kuvaa eivät asiat kehity. On helppoa sanoa että ei tuu mittään ja joskus on hyväkin sanoa että tää homma ei vetele ja keskittyä seuraavaan. Mutta liiallinen näköalattomuus ruokkii itseään ja sulkee ovet fyysisesti, niin myös henkisesti.


Kaakossa, Pyhtäällä ja Kotkassakin pitää keksiä uusia linjoja, jotakin omaa. Kopioimalla muita saa rippeitä ei uutta uraa.
13.11.2017


Kunnanvaltuustossa haikaillaan investointeja, maakunnassa on hyvin hankala tilanne. Maine on nuhjuinen, eikä Cursor ole välttämättä maakunnan ulkopuolella se tehokkain tekijä. Isot kalat ovat uineet ohitse, se on harmi. Alueellamme olisi edellytyksiä ja logistinen osaaminen sijainnin ohella ovat hyvät. Aina se ei riitä, tarvitaan muita houkuttimia. Monet tulijat tahtovat ilmaiseksi sitä ja tätä.


Houkutus on tietysti suuri lähteä mukaan "voiteluun" tai tarjoamaan ilmaista sitä tahi tätä. Malttia. Ei pidä lähteä mukaan pilvilinnoihin. Jos isoa kalaa ei nyt tule, keskitytään pienempiin. Silloin sidosryhmineen kokonaisvaikutukset saattavat olla yhtä tai kahta isoa laajemmat.


Kaiken muun ohella täytyy paikkakunnan maineen parantua. Välttämättä siinä ei aina ole vikaa, mutta potentiaaliset asukkaat ja yrittäjät eivät tiedä aluettamme. Siihen pitää panostaa. Samalla olemassaolevaa hyvää pitää vaalia. Pieni on kaunista, sitä ei pidä unohtaa kun salkkumiehet maalavat kuvia isoista hankkeista suupielet vaahdossa.


Pyhtäällä on tehty päällepäin yhdessä työtä, valmistelussa on kalisteltu sapeleita välillä senkin edestä. Päätökset ovat kuitenkin tehty yksituumaisesti. Vahvasti valmistelussa vaikuttaen. Olemme saaneet hyvin ääntämme esiin, Pyhtää kulkee tässäkin sumussa vakaasti. Siitä kiiitos kuuluu myös Pyhtääläisille.


28.3.2017 Hallintosäännön päivittämistä

Hallintosääntö antaa mahdollisuuden tehdä tätä muutosta näinkin päin, se on totta. Asiallista olisi kuitenkin ollut pitää vaikka pieni seminaari tai keskustelu, jossa hallitus olisi käynyt muutostarpeet lävitse ja kohta kohdalta mennyt muutokset lävitse. Sen jälkeen lausunnolle ja hallintokuntien tarpeet olisi käsitelty ja esitetty edelleen valtuustolle. Mutta eihän meillä tarvitse, tämänhän voi tehdä yksintein kirjoituspöytätyönä, hallitus sitä ei muuta sen enempää kuin valtuustokaan. Sillä saletti.

Ystävämme kiire ja hätä ovat taas sanelleet syyt ja perustelut. Jos tämä pitää olla valmis uudelle kaudelle, niin ei tälle ole edes haluttu varata aikaa asialliseen käsittelyyn. Kunnanjohtaja on tietysti eri mieltä, kuinkas muuten. Mutta se hänelle suotakoon.

 Erityisesti siellä on kirvellyt tämä valtuuston kyselytunti, joka on varmaankin ollut v mäinen tiettyjen piirien mielestä. tätä tuokiota voidaan toki jalostaa ja kehittää, mutta varsinaista muutostarvetta ei ole rajat tätä valtuutettujen oikeutta, vaikka muitakin keskustelun muotoja lisättäisiin sääntöön. Nämä eivät asetu vastakkain, paitsi jos niin halutaan. Minä en näe asiaa näin.

Pitkällisen vääntämisen jälkeen saavutettiin kompromissi ja uusi Hallintosäännön 121§ antaa edelleen laajennetun mahdollisuuden esittää kysymyksiä, täydentää niitä ja keskustella laajemmin.


27.3.2017

Seuratessa ehdokkaiden vaalikeskustelua, tulee varsinkin siitä piiristä, jolla asiat on hyvin jatkuvaa kuplaa suusta. Pyhtäällä kaikki on niiiin hyvin ja me ollaan niin yrittäjien asialla. Kaikki mukaan ja yksikään ei jää yksin. Kysyn vaan miten tämä näkyy päätöksenteossa? Toki yritykset ja työllisyys on tärkeää, mutta ei ne mitään ihmeitä itsessään tee, jos päättäjät eivät päätä.

Runnomalla kaavoja lävitse esittämällä vain osan saaduista vastineista.

Lopettamalla TKn sivusta rivarin vuokran 500 e kk ja lopettamalla hyvin toimineen psyk.sairaanhoitajan vastaanoton siellä.

Vähättelemällä kuntalaisten esiinottamia asioita, koulun sisäilma, lentopaikan selvitykset, kiusaaminen koulussa, tuulivoimakaavat näin pintaraapaisuna.

Pyhtäälläkin jaetaan ruoka-apua. Näin, meillä kaikki on niin hyvin.

Keskiarvomme 2 asteen koulutuksesta tippuneista ylittää maan keskiarvon. Kaikki hyvin.

EI ole, silmät on kyllä pistetty kiinni ja itselleen uskotellaan hyvää. Mutta monella ei asiat ole hyvin, eikä näin ole omasta tahdosta. Päättäjiltä tarvitaan huomattavasti avoimempaa ja puutuvampaa otetta kunnan asioihin. Näin ei tule käymään, jos pieni piiri ja piirin kaverit pyörittävät asioita vesittämällä kaikki kyselyt ja huomiot toimielimissä. Tämä porukka keskittyy vain illuusion ylläpitoon ja hyväveliverkoston nuoleskeluun. Kunta on heitä varten, ei muita. Liiannusein kysymyksiin on vastaus ei me voida, ei kuulu meille. KYLLÄ me voidaan ja KYLLÄ kuuluu jos on halua.

Tämä on teidän äänestäjien käsissä, millaista arkea TE tahdotte.13.3.2017

Huolestuttavia tietoja kunnanjohtajan asenteesta suhteessa lentopaikka selvityksiin.

"Lentopaikan perustaminen edellyttää Ympäristökeskuksen myöntämää ympäristölupaa sekä liikenteen turvallisuusvirasto Trafin lupaa. Molempien tahojen kanssa hanke on käynyt neuvotteluja. ELY-keskus on todennut, että laajaa YVA-selvitystä ei ole tarvetta tehdä toiminnan suunniteltu laajuus huomioiden."

http://www.pyhtaa.fi/fi/blogi/lentopaikkahanke-edistyy

Perussuomalaiset kannattavat laajaa YVA selvitystä. Mites muut? Ei ole tarvetta? Kuinka paljon on laaja? Mitä tehdään jos ongelmia tulee, vuosien ruletti ja väheksyminen? Todellakin, vaaleissa VOI vaikuttaa.

Tällä hankkeella on ilmeinen vaikutus ympäristöön, ihmisiin ja maisemaan. Harkinnanvarainen YVA menettely olisi reilu ja selvä peli.

Lapsiperheillä on myös paljon asioita ja varsinkin kun olemme halunneet perheitä Pyhtäälle. Itselläkin on kolme lasta, ongelmat ovat tuttuja. Oma vuorotyö tuo lisähaasteita ja samalla myös tietty helpotusta, tosin, ei se aina kovin virkeää toimintaa ole kun on 12h työpäivä takana.

"Kellokortti" tai tuntiperustaisessa päivähoidossa hoitomaksut muuttuisivat tuntiperusteiseksi ja hoidosta maksettaisiin toteutuneiden hoitotuntien perusteella. Tunteja otetaan tietylle jaksolle tietty määrä, niitä käytetään tarpeen mukaan. Tarkastelujakso voisi olla esim yksi kk.

Järjestelyä on kokeiltu jo useassa kunnassa. Kellokortin käyttö on helppoa, sitä vain vilautetaan esim älykännykällä tullessa ja lähtiessä. Hoitotuntien lisäksi sovellus taltioi mm. hoitosopimukset, yhteystiedot, kuvausluvat, allergiat ja kuka saa hakea lapsen. STM:n työryhmä on esittänyt siirtymistä tuntilaskutukseen ja asia on kirjattu myös hallitusohjelmaan. Todellista hoitoaikaa vastaava maksu on myös oikeudenmukaisempi. Samalla kunta saa työkalun seurata päivähoidon todellista käyttöä ja suunnitella henkilöstön tarvetta. Kellokortin avulla perheet eivät maksa sairaspäivistä, eikä lomapäivistä.

On totta, että monissa kunnissa ollaan "siirrytty" tuntiperustaiseen, mutta itse asiassa näin ei ole tehty, vaan hoito on säännelty niin tarkoin, että se ei palvele käyttäjiä, eikä alkuperäistä ideaa. Ajatus on nimenomaan tarjota tuntipaketteja ja niitä käytetään jaksolla joustavasti perheiden tarpeiden mukaan. On totta että tällä systeemillä saadaan huonosti tehtynä huono malli, mutta tavoite on saada aikaan todellista tarvetta vastaava, valinnanvapautta lisäävä ja työvoimatarpeita huomioiva järjestelmä. PS teki aloitteen, mutta kunnanviranhaltijoiden vaihtuessa asia on jäänyt kesken. Tavoite on saada asia eteenpäin ja lisäksi tuomme vielä viimeiseen valtuustoon aloitteen perhekohtaisesta kotihoidontuesta. Kunhan saamme sen vielä hiottua esitettävään muotoon, tämäkin tuo lisää valinnanvapautta ja säästää samalla kustannuksia.


9.3.2017

Vaalit tulossa, mukana ollaan. Kun seuraa kirjoittelua ja ihmisten kommentteja tuntuu kuin, että olisi eduskuntavaalit ovella. Ei ole, kun kuntavaalit. On ikävää saada rapaa niskaan tehdyistä töistä hallituksessa, vaikka ei ole osaa eikä arpaa niihin, eikä sen puoleen ole voinut niihin vaikuttaa.

Mieli olisi kyllä tehnyt ja omalta osaltani olen mielipiteeni kertonut. Valtakunnan TV lähetyksessä, YLE Kymenlaaksossa, Hesarissa ja pariin kertaa paikallisessa lehdessä oli haastattelut. Mutta se tulee mikä tulee.

Pyhtäällä PS on kuitenkin hoitanut kuluneet neljä vuotta hyvin. Olemme olleet aktiivisia ja tuoneet esiin tietoja päätännän tueksi, sille emme toki voi tehdä mitään, jos ei tahdota kuunnella. Paljon on puhuttu, tehty aloitteita ja saatu viilattua päätöksiä piirunverran paprempaan suuntaan. Esim Huutjärvenkoulun kuntotutkimuksia ei olisi aloitettu ilman meidän tekemää aloitetta asiassa. Olemme tehneet omaa politiikkaamme ja lisänneet avoimmuutta, sen vuoksi meitä on ollut pakko kuunnella ja tehdä yhteistyötä kanssamme. Se on ollut eduksi kuntalaisille.

Enemmänkin olisimme halunneet ja haluamme edelleen. Meillä asiat ja ihmiset ratkaisevat, valtuutettumme ajattelevat itse ja päättävät aina itse. AINA. Meitä ei punaviiniklubit tai sosiaalinenpainostus paina.

Asiat on asioita ja niitä päätetään hankkimalla faktatietoja. Joskus raami on ahdas ja päätös on epämiellyttävä, mutta ei auta. Pysähtyminen on pahempaa, eteenpäin on mentävä.

Pyhtäällä on pienet piirit, ollaan ihmisiksi ja kunnioitetaan muita, vaikka joskus ei oikein voi ymmärtää päätöksien taustoja. Pidän myös ikävänä paikallista päättäjien piirrettä puhua XXXXX eli paskaa toisten selän takana. Kun kaikki kuitenkin ovat jossakin tekemisissä toistensa kanssa. Jos meistä jauhaa sontaa selän takana, kertoo joku pienessäkin porukassa muutamalle ja parin kierroksen jälkeen asian tietää muutama tuhat kuntalaista. Olisin tosin tämänkin palautteen voinut ottaa reilusti, mutta minkä nämä tavoilleen voivat. Eivät edes sitä ymmärrä, että juttu kyllä kulkee.

Perussuomalaiset eivät tähän rupea, emme halua. Päätökset tehdään kun on niiden aika ja paikka. Puhutaan ja joskus pidetään kiinni kovasti. Uskallamme puhua asioista niiden oikeilla nimillä, emme kuitenkaan riitele, emmekä jää kaivelemaan menneitä. Kun nuija on pöydässä on aika siirtyä eteenpäin ja elää omaa elämää. Siihen ei kuulu seläntakana asioiden jatkuva vatkaaminen. Se on turhaa, se ei vie eteenpäin mitään.02.10.2016

Pääkirjoitustoimittaja Heli Saavalainen HS 2.10.2016 esittää kolumnissaan väitteen, jonka mukaan Suden kannat ovat vähentyneet salakaatojen seurauksena?.

Mitä näyttöä asiasta on, muuta kuin vastapuolen väitteet? Tutkinnassa tai epäiltyjä tapauksia on viimeisen 13 vuoden ajalta YHTEENSÄ noin 40. Viralliset tiedot eivät tue väitteitä. Lukumäärä tapauksista on saatu Sudien salakaadoista syyttävien taholta, tiedot varmasti vaihtelevat, mutta suunta on tämä.

En ala arvostelemaan idunpurijoita tai puolustamaan laittomuuksien tekijöitä, mutta kovasti ollaan ulkona käytännöstä alueilla, jossa saalistava lauma elää ja vaikeuttaa ihmisten elämää. Ainakin täällä Kaakossa on selkeää kokemusta viimeisen 20 vuoden ajalta, että Sudet liikkuvat erittäin aktiivisesti yli rajan ja siten kannassa voi olla suuriakin vaihteluja, ilman yhtään kaatoa. uutisoinnissa kehä kolmosen sisäpuolen ei useinkaan nosteta esiin sitä tosiasiaa, että lain rikkoja eivät aina ole nimenomaan metsästäjiä, vaan muita henkilöitä, joilla tosin voi olla luvanvaraisia aseita tai jäsenyys ilman varsinaista metsästysharrastusta.

Konflikti elää eikä katoa, sitä ylläpitää väärät mielikuvat varsinkin urbaanien vihreiden ja luonnosta vieraantuneiden taholta, sekä tietty kannahoitoa puolustavat tahot. Susi etsii sen helpoimman ruoan vaikka talon rappusilta, jos kylään sellainen vaeltaa. Susi on tappokone eikä sen aiheuttamia ongelmia saa vähätellä, eikä varsinkaan syyllistää valheellisilla mielikuvilla metsästäjiä. LUKE: n mukaan kannat ovat kasvaneet:

https://www.luke.fi/uutiset/suomen-susilaumojen-maara-on-kasvanut/

https://www.luke.fi/uutiset/luonnonvarakeskuksen-mukaan-suomessa-on-200-235-sutta/

Kuolleisuus ei todellakaan kerro sitä, että kyse olisi nimenomaan salakaatamisesta luvallisten metsästyksien jälkeen.

En puolusta salakaatajia, mutta en ymmärrä tätä urbaania touhottamistakaan, kun metsästyskoira viedään, on hukassa vuosien työ. Jos on kasvattaja voi vahinko vaikuttaa koko elinkeinoon huolimatta korvauksesta. Geenit ovat korvaamattomia. Sama pätee karjaan, raha korvaa vain hetkellisen vahingon ei muuta. Tätä ei kolumneissa ja arvosteluissa muisteta.

Miksihän suurimmat arvostelijat tuppaavat olemaan erittäin tiheissä taajamissa,,,ei suinkaan haja-asustusalueilla, eikä syrjäseuduilla. Nykyinen kannahoidollinen metsästys on askel oikeaan suuntaan, kokemuksien ja tutkimuksen perusteella saadaan tietoa vaikutuksista kantaan. Kovin vähälle uutisoinnille on jätetty myös se, että jopa viranomaistaholta on moninkertaisella valvonnalla metsästyksen yhteydessä häiritty metsästystä. Myös kannanhoitoa vastustavat tahot ovat saaneet häiritä laillista pyyntitapahtumaa ja alueella asuvia metsästäjiä häiriöttä ja julkisuudelta salassa.

 


20.9.2016

Versön kauppaa ei olisi ollut mitään syytä kiirehtiä. Kunnan pitäisi olla se osapuoli, joka kaupat tekee, säilyttäen oman vaikuttamisen niihin linjauksiin joilla alueen kuvaan vaikutetaan. Jos alue todella rakennetaan, on fakta kuitenkin se, että se muuttaa luonnettaan ja on omalla tavallaan pilattu. Kukaan ei varmaan halua sinne ränstyvää röttelöä, joka ei ole hankkeiden veturi vaan arkunnaula.

Kauppa ei ole kokonaisvaltaisesti edullinen kunnalle ja kuntalaisille. Kauppahinta ei vastaa alueen todellista arvoa. Alueen myynnistä aiheutuvat kustannukset kunnalle, mm. vesi- ja viemäröinti kuluttavat summasta kuluina suurimman osan. Hinnan tulisi olla 8-9 milj euroa. Jos kunta ei sitä saa näin myytyä, ei saa Cursorkaan. Mahdollista on tietysti se, että jokin kuvio jo on ja näin tuetaan persaukisen kehittämisyhtiön taloutta. Ja voihan olla, että kun Kymen kauppiaat on Lontoossa käyneet, on ilmainen kuplajuoma kihonnut hattuun. On sentään päästy piireihin, me ollaan jotai, me luodaan konsepteja ja kaupallistetaan…joopa joo. Paremmanväen kulisseja.

Hanke ei edellytä alueen myymistä kolmannelle osapuolelle tässä vaiheessa, eikä tällä hinnalla. Näin kunta luovuttaa alueen käytännössä ilmaiseksi, kolmannelle osapuolelle mahdollisesti edelleen myymiseksi ja voiton saamiseksi.

Sopimuksessa tulisi lisäksi olla maininta siitä, että jos alueen kehittäminen ei etene rakentamisvaiheeseen määräajassa, tulee kiinteistön palautua takaisin kunnan omistukseen. Huomioiden mahdolliset lisäkulut alueella tehdyistä töistä, joista voi aiheutua kunnostamis- tai ennallistamistarpeita.

Sopimuksesta pitäisi poistaa myös kohta, jossa myyjä voi vapauttaa ostajan joko kokonaan tai osittain tässä tarkoitettujen sopimussakkojen suorittamisesta. Koska tämä on vanhojen kokemusten perusteella vapautusautomaatti, joka käytetään tunnollisesti hyväksi.

Rabih Hage Ltd on perustettu 200 £ pääomalla ja on hankkinut kannuksensa pääasiallisesti sisutusarkkitehtuurissa. Versö ja kuntalaiset ansaitsevat lähtökohtaisesti luotettavamman ja kokeneemman kumppanin hankkeeseen. Tämäkään fakta ei häirinnyt hallitusta asiaa päätettäessä, surkea on tilanne omilla aivoilla ajattelun vahvuudessa. Kaiken aikaa on hankettä tuupittu eteen sanomalla, että tulijoita on, rahaa on ja turisteja on, kysyntää piisaa ja yrityksiä tulee. MISSÄ? Nyt perustellaan koko pakettia, että kun ei ole tulijoita ja on pakko tehdä jos halutan jotakin saada aikaan. Puheet on kuin tuuliviirejä, realismia ei siteeksikään.

Kiire! Mitään ei opittu kun alue nipin napin pelastui Sivoselta, ei mitään. Varovainen on aina syytä olla.

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/BlueWhite_Resorts

http://www.kymensanomat.fi/Talous---Talousuutiset/2009/11/12/Munapirtin%20matkailua%20kehitt%C3%A4nyt%20IT-miljon%C3%A4%C3%A4ri%20talousvaikeuksissa/200937982535/8

 

https://www.companiesintheuk.co.uk/ltd/rabih-hage

24.2.2016

Elinkeinotoimikuntamme kiersi ympäri kuntaa muutamissa kohteissa. Täytyy sanoa, että kyllä yrittäjissä oli paljon kaivattua positiivista voimaa! Kyllä siellä ideoita on ja vahvaa uksoa omaan toimintaa. Hienoa.

Kulmakuntamme tarvitsee paljon samanlaisia esimerkkejä lisää. Paljon hyvää on, mutta valitettavasti usein piilossa. Olisiko heikko viestintä osasyynä apaattiseen tilaan? Voi olla. Tässä jokainen voi auttaa, laitetaan jutissa ja puheissa hyvä kiertämään, ei jätetä yrittäjiä yksin. Jaetaan hyviä kokemuksia, se on parasta markkinointia. Ja ennenkaikkea ilmaista.14.9.2015

Olen järkyttyneenä seurannut hallituksemme taivalta ja kansanedustajien kommentteja. Olemme tiellä, jota ei monikaan kannattajamme ole tahtonut rakentaa. Puolueesta heijastuva ylimielisyys on käsin kosketeltavaa. Meille kerrotaan, että vaihtoehtoja ei ole, mutta ainahan niitä on. Kun kertoo halusta muuhun, tulee kohdelluksi vähän tyhmempänä kuin tämä eliitti, joka ei ole mukana yhteisessä ponnistuksessa. Siellä tehdään työtä, josta kansantulo ei lisäänny euroakaan, minun työstäni halutaan silti leikata 6%. Siat.

Kollektiiviset toimet eivät käy, koska teollisuutemme alat ovat erilaisia rakenteiltaan. Tällöin alakohtainen sopiminen on ollut valttia. Se on turvannut työtä ja verotuloja. Nyt kylvetään riitaa ja epäsopua, samalla romuttaen veropohjamme. Ei vuorotyöntekijöiden lisien leikkaaminen auta, ne rahat vaan valuu nyt ulkomaille. Julkisella on paljon kohteita ennen pienipalkkaisten naisten lisiä. Maamme on palkkavetoinen yhteiskunta, ei markkinaliberaalien ihmiskoeasema. Kyllä tälläkin tiellä tulosta tulee, mutta enemmän tulee pahaa jälkeä. PS on luvannut olla erilainen puolue, ei se kuitenkaan osaa. Hallituksessa toki piti olla, mutta ei sillä voi perustella loputtomiin tälläistä toimintaa. Eikä muun ajattelun omaavia voi jatkuvasti leimata tyhmiksi. Jos argumentit ovat tätä, se kertoo lausujien kyvystä hahmottaa maailmaa ja sen syitä ja seuraussuhteita.

EK tanssittaa nyt ja tanssi on Kuoleman Masurkka.16.5.2015

Vaalit menivät, aika näyttää miten hallitustaival onnistuu. Henkilökohtaisesti olen tulokseen pettynyt, minua ja kokemustani olisi tarvittu ja olisin halunnut tuoda esiin asioita jykevästi ja vaikuttaa oikeasti. Kanavat olisivat olleet selvät, pitää mennä sinne missä päätetään, haettava verkostoja ja kuunneltava ihmisiä. Tämä ei nyt minulle luonnistunut, harmi. Harmittaahan se kun työ jää saamatta.

En voi sanoa olevani tyytyväinen tulokseen, en näe mitenkään tuossa kollegiossa henkilöitä, jotka olisivat asioita hoitaneet kuten minä itse olisin ne tehnyt. Mutta, tulos on tämä ja sillä mennään.

Oma osani on jatkaa arkea perheen ja kuntatöiden parissa, on ehkä aika keventää.

Toivon, että uudet valitut edustajat ottavat tilaisuudesta vaarin, eivätkä kypsy toimittamaan omiaan, vaan tekevät mitä pitää. Tarttuvat mahdollisuuteen oppia ja kehittyä. Siihen eduskunta on maan paras yliopisto yhteiskunnallisella alalla.

On huvittavaa kun emme menneet hallitukseen viime kerralla, petimme kuulemma. Nyt olemme hakeneet ratkaisuja ja menneet hallitukseen, tehden uhrauksia, kuten muut puolueetkin aiemmin. HE sanovat sen olevan HEILTÄ vastuunkantoa. Me olemme sen sijaan pettäneet ja olemme kupla? Jahas, tätä kilpalaulantaa ei voi voittaa. Keskitytään siis työhön. Aloittakaamme kuntavaaleihin valmistautumisen ja uuden kierroksen.

Hallitusohjelma ei nyt vielä ole julki, olen kuitenkin tyytyväinen ja huolissani. Hallitukseen oli nyt mentävä, se on kiperäpaikka näin kokemattomalle porukalle, jolla ei ole etujärjestöjä ja arsenaalia lakimiehiä jne lobbareita apuna, se on myös vahvuus. Huolissani siitä, että emme anna liikaa periksi. Ohjelmassa on oltava oikeita muutoksia maan menoon, ei vain poliittisia mielirivejä, joita sitten neljänvuoden perästä kuulutetaan saavutuksiksi.18.4.2015 Työttömyyttä pahempaa on vain sota!

Kouvolassa Manskilla meni tänään hyvin mainokset ja ajatukset kaupaksi. Väliin mahtui erään AY taustaisen työttömyyskassa henkilön kanssa käyty vakava keskustelu. Hänellä oli kokemusta siitä, että kun työttömyys lisääntyy ja 500 päivää täyttyy, alkoi jäsenillä siinä kassassa karttua ongelmia. Vakavimmat yhteydenotot kertoivat vakaalla äänellä, että vaikeudet ovat nyt kasvaneet niin suuriksi ja toivo on mennyt, että viimeinen keino on päättää päivänsä.

Seuraava puhelu olikin sitten Poliisilta. Näitä oli useita, en nyt sano missä kaupungissa hän oli uransa tehnyt. Suuremmassa kuitenkin. Asiaa pitäisi ehdottomasti tutkia, kuinka laaja ilmiö on, ovatko työttömyysturvan kaventajat ja työttömyyden kourissa kamppailevien ihmisten syyllistäjät tietoisia millaisa ihmiskohtaloita ja surua nämä päätökset aiheuttavat? Ihmiset eivät ole numeroita eivätkä prosentteja. Kuinka paljon vanhukset tekevät itsemurhia tai vaikkapa nuoret. Haluammeko me tälläisen laajentuvan yhteiskuntaamme? Minä en halua, haluan saada aikaan korjauksia, jotta elämä olisi kaikilla ihmisarvoista, vauvasta vaariin. Minä en halua kaventaa ja kurjistaa. ÄÄNESTÄ!18.4.2015


Kymenlaaksossa joka neljäs nuori on työtön! Tämä ei ratkea toivomalla tai mainostamalla kaakkoa kuntoon. On tehtävä ratkaisuja työpaikkojen lisäämiseksi, koulutukseen hakeutumiseksi ja verotuksellisin keinoin työllisyyteen ja investointeihin. Hellästi saatetaan takaisin työn pariin ne, joiden työkyky on alentunut. Olen esittänyt useitakin toimia käytännössä. Äänestäjä, nyt on aika äänestää ajatuksella, ei mielikuvilla. Vanhuksia tai eläkkeitä, sosiaaliturvaa eikä hoitoa saada rakennettua sanomalla että me korjataan ne, annetaan lisää sinne ja tänne. Työ tuo tulot ja antaa eurot näihin asioihin, tylsäähän se on puhua työstä ja veroista verrattuna oikein kunnon vaalipopulismiin, mutta jalat on pidettävä maassa ja haettava ratkaisuja reaalimaailmasta. Mitä jää jäljelle mainoksista? Ei mitään, minä olen valmiina viemään ja kehittämään ajatuksiani käytäntöön. Se on jotakin konkreettista. Onko tärkeämpää kuulla ehdokasta joka lupaa mitä haluat kuulla, vai onko tärkeämpää äänestää ehdokasta, joka tekee asioita. Mieti, äänestä, päätä! 111 on muutakin kuin mainos, mies elävästä elämästä. Työtä elämän eteen, ihan jokaisen. Raul Lehto
17.4.15

Kehitystoimisto Seedi pyysi minua osallistumaan testiin, jossa arvioitiin kykyjäni kehittää ja nähdä kehityskohteita. Vähän jännitti, koska tiesin tuloksien tulevan myös julki. Minua arvioitiin ulkoisesti ja minusta riippumatta. Tulos on juuri sitä, mitä kansanedustajalta vaaditaan. Tässä tulos ja Seedin teksti johdantona.


"Parhaiden ryhmätestissä pärjänneiden tulokset julkaisemme teemalla: Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että Suomi-neito vaatii suuren remontin. Kehittäminen ei ole magiaa, vaan osaamiskysymys. Seuraavaksi neljäksi vuodeksi meidän kannattaa valita eduskuntaan ihmisiä, jotka osaavat kehittämisen perusasiat. Olipa poliittinen kantamme mikä hyvänsä, meidän jokaisen kannattaa äänestää kyvykästä kehittäjää!"

kehittj.jpg


17.4.2015

Työllä me maksamme kaiken turvan ja tulevaisuuden. Kykypuolue kyllä lupaa työtä. Mistä se työ tulee? Ei taivaasta tippumalla ainakaan, ne työpaikat tulevat, kun me annamme niiden tulla. Ne eivät tule verottamisella ja sääntelyllä. Rajoittamalla tai leikkaamalla. Eivätkä ne tule kadehtimalla yrittäjiä.  Työ tulee tekemällä ja raivaamalla tilaa ihmisille, joilla on ideoita. Tästä me saamme työtä ja tuloa, sillä me turvaamme ja korjaamme eläkkeitä, koulutusta ja sairaanhoitoa. Nämä asiat on tehtävä, ei vain esiteltävä imagoa, jonka konsultti on luonut. Minä olen Raw By Nature,,sellaisena kuin olet. Tärkeintä on luottamus siihen, että poliitikot pyrkivät tekemään, ei keskinäiseen kissanhännävetoon ole aikaa. Vain äänestämällä voit vaikuttaa, äänestä. Tie on pitkä ja vauhti hidas, mutta kuljettava on.15.4.2015

Yksi asia monista, mutta todella tärkeä on ottaa lainsäädäntöteitse käsittelyyn nämä vakuutusoikeusmongelmat. Kyllä siellä kansalaisia jyrätään ja vedetään mankelista läpi. Tämän tiimoilta on kuultu niin monta surullista tarinaa, että ei ihan oikeasti illalla saa nukuttua kun muistelee näiden ihmisten kertomia vääryyksiä. Kyllä tilanne on sairastuneelle tai loukkaantuneelle monesti niin raskas, että ei pysty pitämään puoliaan. Parlamentaarinen selvitys on ongelmista tehty, valitkaapa nyt sellaiset henkilöt eduskuntaan, jotka alkavat vaatia myös toimia. Minä aion näin omalta osaltani tehdä, kunhan portti vaan aukeaa. Sinäkin voit sitä avata ja siten vaikuttaa tässäkin asiassa, 111 muuta et tarvitse tehdä kuin piirtää numero lappuun. Siitä työ alkaa.
14.4.2015

Risikko kok on herännyt ulkomaisten rekkojen aiheuttamiin ongelmiin kotimaisille toimijoille, ihan kiva. PS on tästä puhunut jo 4v sitten. Kotimaiselle liikenteelle ei sen sijaan kaivata mitään hyvitysjärjestelmää ja siten lisää hallintoa. Ratkaisu on lupamaksu tai liikennöintimaksu, joka veroluonteisesti peritään jokaiselta maahan saapuvalta raskaalta ajoneuvolta tai sen voi suorittaa etukäteen, ennen ei matka maahan jatku. Kumma kun puhutaan hallinnon purkamisesta, mutta höpistään huojennusjärjestelmistä. Mitään uusia kiertoteitä ei saa enää rakentaa vaan suoristaa hallintoa, HETI. Silloin ehdokkaasi on 111. Raul Lehto asettaa itsensä tulilinjalle, vastuuseen ja päättämään. Luottamuksen arvoinen, ei mikään tyhjä rumpu. Vaikuta ja valitse 111. Jämerä ääni.

 12.4.2015


Kehitysavusta puhutaan paljon. Nykymuotoinen ei toimi, raha valuu ties mihin. Pitäisi auttaa poraamalla kaivoja, viemällä pumppuja ja vaikkapa elementtikouluja ja palkata opettaja ja hommata kirjat. Osa rahoista jäisi kotimasiin yrityksiin, mutta apu menisi silti kohteeseen, samalla auttaisimme itseämmekin. Samalla vois laivat maatalouden koneita ja laivallisen kondomeja. Väestönkasvun hallinta olisi myös parasta apua.

3.4.2015

Äänestä äänivyöry numerolle 111

työttömyyttä pahempaa on vain sota! Näin tuumi jo Urpo Leppänen ja oli harvinaisen oikeassa. Minusta tätä asiaa ja hätää ei oteta tässä maassa tosissaan. Ehdotellaan tukia ja asuntoja ilmaiseksi maahanmuuttajien tulon helpottamiseksi, mutta ei omille hädässä oleville. En hyväksy, ensin pitää saada kaikki kynnelle kykenevät maastamme työhön ja käsiksi tulevaisuuteen ja elämän syrjään. Tämä tuo valtavat tulot ja henkistä hyvinvointia maahamme. Nyt se lyödään laimin, tarvitaan uutta otetta lipsuvaan politiikkaan, HAVUJA PERKELE!. Kyllä Savossa kiertäessä tuli selväksi ihmisten työttömyyden aiheuttama hätä ja huoli. Ei yhtään päättäjää eduskuntaan noka sanoo että me ei voida, vaan niitä jotka voi. Nyt on voitava, työttömyys on hätätila ja siihen on pureuduttava tiukasti purkamalla kaikki turha sääntely ja hallinto pois, aivan kaikki, siihen asti kunnes tilanne saadaan hallintaan. Nyt on hätä, hätään on reagoitava. Kriisitietoisuus tuntuu rajoittuvan vain siihen, että tehdään leikkauslistoja, mutta ei todellisiin asioihin. Nyt se on loppu, sinä voit vaikuttaa, kunnioita ääntäsi ja äänestä. RAUL LEHTO, ONNEMME EHTO..


3.2015 yhteydenotot

Kiitän jo nyt kaikkia kansalaisia yhteydenotoista ja kysymyksistä. Parhaiten saatte vastaukset @ kysymykset laittamalla. En valitettavasti pysty töiden vuoksi aina vastaamaan ja joskus soittoja on tullut niin, että en enää voi kaikkiin takaisin soitella. Pahoittelut, mutta en ehtisi enää muuta tekemään kokousten välillä. Lisäksi pyydän huomioimaan, että en pääsääntöisesti vastaa salaisiin numeroihin, kyllä sen verran pitää olla, että ilmaisee kuka on kyseessä. Näitä on nyt muutamia tullut, olen niihin vastannut. Näiltä nimenomaisilta ihmisiltä on puuttunut ainakin yksi tapa, käytöstavat. Lisäksi kunto on ollut hieman heikko. Tästä syystä jätän nämä salaiset nyt vastaamatta.

Spostiin vastaan aina. Pyydän ymmärrystä. Mutta humalaisten tarinat ovat vaikeita ymmärtää. Olen myös vuorotyössä, en siis aina ole päiväsaikaan valveilla vaan halaan tyynyä.28.3.2015 Leikkurit

Nyt on puhuttu vaalikeskusteluissa yökötykseen asti julkisesta ja leikkurista. Kellä suurin lista, sen ärhäkkäämmin vaaditaan vastaavaa. Se on väärin, me emme nouse, eikä yhtään työpaikkaa tule leikkaamalla. Olisi aika sanoa rehellisesti, ja minä sanon, että meidän pitää uudistaa palvelurakennetta ja julkistasektoria lakkauttamalla joitakin asioita lopullisesti, ei höyläämällä sieltä täältä. Asioita pitää toisin, uudistaa ja tuoda uutta ajattelua. Tuottavuuden on noustava. Tämä kaikki tulee kirpaisemaan, mutta se pitää tehdä pienimmän haitan perusteella. Eikä kerralla.

2008 jälkeen on julkisen menot kasvaneet, osa on tietty työllisyyden heikentymisestä, mutta muutakin on tullut. Erityisesti lakisääteisesti kunnille. Tämä 2008-2015 välinen aika pitää purkaa ja sieltä ottaa esiin ne, joita ei enää tehdä. Piste. Aikaväli on pitkä, miljardi vuodessa on utopiaa.

Pitää haalia ja vaalia kasvua. Meidän talouden tuottamiskyky on verraten pieni, meille pitää hakea tila maailmasta. Verottamalla, oikeuksien polkemisella, työsuhteiden etujen heikennyksillä kilpailulla emme saa mitään. Menetämme kotimaisen kysynnän. Veroja pitää keventää, yhdessä dynaamisten vaikutuksien kanssa. KASVU, se on pakko hakea, kasvua ei tuo palkkaleikkuri. Palkat ovat laskeneet kolmatta vuotta peräkkäin, ei vetele. Palkkavetoisessa yhteiskunnassa se luo kurjuuden kierteen.

Palkat eivät nosta työvoimakuluja, vaan verot. Välilliset ja välittömät. Tähän tuotantorakenne, jossa hinnoittelulla ei pärjätä, ei laadullakaan. Jalostusastetta ja uutta tekniikkaa pitää hakea ja rakentaa se tulevaisuus. Palkkojen jousto ei pakota kehittymään. Palkat ovat pieninpiä kustannuksia verrattuna raaka-aineisiin tai energiaan, kotimaisilla päätöksillä tämäkin on saatu aikaan.

Yrittämisen ja tekemisen polkua pitää laajentaa, on saatava tehdä, vähemmän sääntelyä ja velvoitteita. Senkin kustannuksella, että jokin asia jää viranomaisilta hallinnoimatta tai verottamatta. Vastuuta tekijöille, työllisyyden kasvattaminen on elintärkeää ja siihen on päästävä keinolla hyvänsä. On annettava tilaa liikkua.

Me emme tarvitse ihmisiä hallintoon, jotka sanovat että me emme voi. Me tarvitsemme ihmisiä jotka sanovat että etsitään keino ja tehdään se! Emme trvitse ihmisiä, jotka sanovat, että jos kevennämme 300 milj eurolla kaikkein heikoimmilla toimeentulevien verotusta, että me menetämme ne rahat. Emme varmasti, ne menevät heti kiertoon ja käyttöön.Yhteiskunnan rattaisiin tuottamaan ja valtion kassaan. Auttaen samalla heikoimpia. Me olemme jo niin syvällä, että tästä 70 luvun ajattelusta on vaikeaa irrota.

Mutta minä sanon, me voimme ja yhdessä me sen teemme. ME VOIMME ja ME HALUAMME!22.3.201

Ihmettelen syvästi suomalaista oikeuskäytäntöä. Viittaan tähän 4 vuotta jatkuneeseen naisen seksiorjana ja panttivankina pitämiseen. Miten rangaistus voi olla näin lievä, vähemmän, kuin itse aiheuttanut? Ymmärrän kyllä, että oikeuskäytännön mukaan ns. maximum penalty ei päde. Mutta ei voi olla mitenkään mahdollista, että rangaistusasteikossa käytetään alhaista luokkaa tälläisessä tapauksessa. Pikemminkin sitä maksimia. Kansa on antanut hallintovallan ja kyllä siihen pitää luotaa, että joka toista ihmistä rikkoo saa siitä myös rangaistuksen, joka noudattaa yleistäkin oikeustajua.

Tässä maassa saa talousrikoksista enemmän, kuin seksuaali ja väkivaltarikoksista. Se kertoo yhteiskuntaamme ohjaavien ihmisten arvoista. Minä sanoudun tästä jyrkästi irti. Ragaistus teon mukaan ja erityisen tiukasti kun kyse on seksuaali- lapsiin kohdistuvista rikoksista ja väkivallasta. Pakolaisten osalta, maamme tarjoaa suojan. Me emme oleta tänne turvaan tulijoiden aloittavan törkeitä rikoskierteitä. Raiskauksia ja väkivaltaa. Omasta puolestani kannatan tiettyihin rikkomuksiin syylistyneiden palauttamista lähtömaahan.

Turva ja suoja on meiltä annettu, me voimme vaatia kunnioitusta tätä kohtaan, jos näin ei tapahdu, menettää oikeuden saamiinsa etuihin. Sama koskee myös oman maan rikollisia, eri oikeuksia ei saa olla. Jos osaa tehdä murhan, tapon, raiskauksen tai syyllistyy pedofiliaan, ei saa peitellä kasvojaan. Teosta on vastattava ja kärsittävä seuraukset. Niin uhritkin kärsivät, jos elävät. Unohtamatta omaisia.17.3.2015

Sain olla kutsuttuna panelistina Suomi-Venäjä seuran vieraana. Paneelin vetäjänä toimi Heikki Talvitie, entinen Suomen Venäjän suurlähettiläs. Tilaisuus oli paitsi arvokas, niin myös asiantunteva. Pääsi esittämään omia mieleipiteitään, sekä kuulemaan arvostettua Venäjän tuntijaa. Tilaisuuden jälkeen olen entistäkin vakuuttuneempi muutamista asioista, joita toin myös itse esille. Hyvät kahdenväliset suhteet ovat meille eduksi ja turvaksi, meidän suorat yritysinvestoinnit ovat Venäjälle 12 mrd euroa. Niitä pitää suojella ja ne ovat maallemme merkittäviä.

Venäjä ei ole, eikä siitä tulee länsimaista valtiota, eikä sitä tule kohdella siten. Sen oma kulttuuri ja asema euraasialaisena valtana pitää hyväksyä ja tunnustaa. Meidän ei pidä loukata naapuriamme vain siksi, että me uskallamme. Naapuria ei tarvitse pelätä, mutta se on mahdollisuus ja uhka. Ongelmat pitää käsitellä Venäjän valtionjohdon kanssa päättäväisesti, mutta rehellisesti. Me seisomme yhdessä EU rintamassa ja pakotteet ovat voimassa kuten sovittu, jos me nyt helpotamme niitä, hyväksymme Krimin liittämisen voimakeinoin. Yhteistyötä ja sillanpään rakentajaa tarvitaan. Suomen olisi hyvä olla sellainen. Oma luja puolustus tarvitaan, ei estämään massiivista hyökkäystä, vaan jotta hyökkääminen tänne olisi niin kivuliasta, että se ei ole vaihtoehto.

Kyllä Suomi on ansainnut paikkansa itsenäisenä valtiona, mutta asemaamme ei saa koskaan pitää itsestään selvyytenä.13.3.2015 Vaalitanner

Kiertämisen myötä havaitsee selkeästi kuinka eritynyt on eliitin elämä kadun todellisuudesta. Moni laskee euronsa todella tiukkaan ja se vaikuttaa elämäniloon ja siten kykyyn jaksaa ja uskoa. Tämä pätee työttömiin ja työllisiin. Samaan aikaan vaaditaan palkkojen alennuksia ja tehdään leikkausehdotuksia turvaan. Tämä on kuitenkin kierre, joka leikkaa kysynnän. Kymenlaakso ja Kaakko laahaa, tarvitaan työtä. Tarvitaan julkisia hankkeita, Bio ja kiertotalouden koulutusta prototuotantoineen, 3D protohankkeita PK sektorille ja verotuksen muutosta, jotta yritykset voisivat nimenomaan pienissä ja keskisuurissa yrityksissä kehittyä. Alueellista hallintoa ja sääntelyä on poistettava. Keinot tiedetään, ne pitää tehdä. Olen istunut samassa paneelissa istuvan useamman kauden kansanedustajan kanssa. Vastauksena vaateisiin on, kun ei me voida, ei voi??? ?. Tottakai voi, on pakko, on pakko vaihtaa edustajiin, jotka uskaltavat ja voivat. Työ on ainoa tie, leikkaukset eivät riitä.18.1.2015 Kansainvälisen yhtiön globaalia ahneutta

Työpaikkani aloitti YT neuvottelut, tilanne on raskas, minun osani on tarttua luottamusmiesurani kolmansiin. Ei niihin totu, ihmisten kohtalot ovat kouriintuntuvia, monet tuttuja vuosien ajan, kaikki läheisiä tovereita muutenkin.

Paljon puhutaan yhteiskuntavastuusta, mutta missä on vastuu kun vaakakupissa on vain eurot? Globaalifirma, sille ei tunnu riittävän mikään, ei riitä tuottava yksikkö, pitää tuottaa enemmän. Suomessa ja varsinkin viherhumpan rallattajien tajuun ei mahdu, että samat rasitteet eivät ole kilpailijoiden riesana, eikä kustannuksia voi siirtää hintoihin. KIITOS ja irtisanomislappu kouraan, lähdetään haaveilemaan kansalaispalkasta. Kun tuottovaade ahneella on mikä on ja kotimaiset toimet vie senkin katteen on tulos yhtä kuin ulos. Se pitää nyt mennä jakeluun, että tämä on se keskiluokka, joka maksaa monet elintärkeät palvelut.

Ei voi toimia niin, että selitetään uuden Clenatechin tuovat uuden onnen, uutta tulee, mutta vanhaakin tarvitaan. Me elämme markkinoiden laidalla, se on fakta kaikessa techissä ja viennissä. Tämä on elämän ja kuoleman kysymys. Me tuotamme tavaroita kalliimmalla hinnalla, energia maksaa ja päästöjen ja muiden asioiden huomioiminen maksaa rahaa. Miksi viherhyypiöt eivät ymmärrä päinvastoin tukea tuotantoamme, joka tuottaa tuotteitaan paljon pienemmillä CO2 päästöillä, vastuullisesti kuin kilpailijamme. Ympäristö on tärkeä asia, mutta senkin varjelu vaatii rahaa, se on ansaittava ensin. Antakaa meille mahdollisuus ansaita. Emme me voi olla esimerkkejä, jos olemme Pe... auki. 

 

21.12..2014

Kannatus mataa gallupeissa, vaikka kannatus mitataan puolueelle ja henkilökohtaisesti vain vaaleissa on tilanne silti huomioitava. Valtakunnallisesti olemme tehneet merkittäviä avauksia, niiden uutisointi on ollut valitettavan heikkoa. Emme ole saaneet asiaamme esiin, eikä meitä ole kutsuttu TV tai radioesiintymisiin. Emme myöskään itse ole osanneet avata esittämiämme asioita kuluttajille. Katse on myös omassa peilissä. Sinänsä kannatuksen vaihtelut ovat osa tätä työtä, sille ei saa antaa pikkusormea. Tätä ei voi tehdä aidosti, sydämmellä ja järjellä, jos kuulee vain galluppeja. Itse tahdon kuulla ihmisiä, heiltä saan ideat, asiat, joita minun pitää viedä eteenpäin. Tallettaa korvan taakse ja ottaa sopivassa tilaisuudessa esille.

Jos työ sitten palkitaan aikanaan luottamuksella, niin siitä pitää olla nöyrästi kiitollinen, käyttää saamansa mandaatti harkiten, ei riidellen. Paikalliset pikkumaiset kinastelutkin ovat vaatineet veronsa. Ne eivät kuitenkaan edusta meitä, ne tavat edustavat vain riitelijöitä itseään. 

Riitaiselle pukarille käy niin, että äänestäjän asia jää kuulematta oman torailun takia. Riitelemällä muiden kanssa ei asiat etene, muurit nousevat vastaan. Pitää yrittää kärsivällisesti perustella, vaikuttaa ja muodostaa yhteistyösuhteita. Kun osaa perustella asiansa, tuoda esiin maltillisesti, hyvän kautta, kuuntelee muita, saa ennenpitkää aikaan asioita. Vaikka emme ole samaa mieltä eri puolueissa, voimme silti tehdä yhteistyötä, kuulla toisiamme ja saavuttaa jotakin. Yksin ei saa aikaan mitään. Joskus on jostakin luovuttava, siihen on osattava suhtautua maltilla, ja käytettävä tilaisuus kun sen saa.

Tämän kaiken jälkeen voi sanoa tehneensä parhaansa. Se on paras palkinto, hyvät teot aina palkitaan. Tavalla tai toisella.

Toivotan Teille kaikille Rauhaisaa JOULUA!16.9.14

Ihmettelen keskustelua Natosta ja valtavasta innosta vetää puoleen ja toiseen. En pidä valistuneena tai kaukokatseisena tyrmätä ehdokkaiden ja muiden kiinnostuneiden kantoja, esitämällä mm. julkisesti olevansa jotakuta vastaan, jos ei ole 100% Naton kannalla tai vastaan. Vaikka itse en näillä tiedoilla voi kannattaa jäsenyyttä, vain tiivistä yhteistyötä Skandinavian ja myös Naton kanssa, en kuitenkaan halua rämettää asiallista keskustelua eduista ja haitoista. Sihhen pitää vielä yhdistää faktoja ja arvioita muuttuvasta puolustuksen viitekehyksestä, jotta voidaan arvioida tilannetta.

Kustanukset, poliittiset intressit meillä ja muualla meidän puolestamme on punnittava tarkkaan. Haluammeko olla mukana konflikteissa saadaksemme suuren sateenvarjon vai miten toimintamme tulee järjestää. Sitä korostan, että keskustelun laajuus, aika ja syvyys on meidän käsissämme, myös päätöksemme syntyy painostamisesta huolimatta.

Vihreät sen sijaan eivät yllätä. Hallituskipeys on tunnettu, kokoaan pienempi liike saa kohtuuttomasti painoa päätännässä, joka ei ole aamme etujen mukaista. En kiistä liikkeen ansioita Vihreän työn pioneerina, mutta puolueen mustasukkaisesti varjelema ympäristösegmentti ei ole tätä päivää. Ihminen elää luonnossa ja luonnosta, mutta meidän on vääjäämättä hyväksyttävä realiteetit, joissa maailma toimii. Jos me tukehdutamme itsemme, eivät muut tee sitä itselleen. Me emme pelasta maailmaa, me voimme tehdä sen yhdessä. Silloin pitää korostaa ajattelua, jossa teemme enemmän yhdessä, mutta globaalisti. JOS me tällä välin surkastutamme itsemme ja taloutemme, emme voi myöskään vaikuttaa kehitykseen maissa, jotka mm teollisuudenaloilla toimivat. Puhe Cleantec johtajuudesta ei riitä, maamme on se otettava.

Hallituspako on pelkkää vaalisumua.10.8.2014

Ihmettelen keskustelun tasoa liittyen Natoon. Sisältö ei ole kehittynyt, eikä asian merkitystä ole avattu kansalle lainkaan. Sen sijaan Hollywoodin ja Pohjois-Amerikkalaisen kulttuurin ja pikaruoan kasvattamat hokevat jäsenyyden autuutta tai sitä, milloin on suotavaa puhua. Suotavaa on puhua aina kun siltä tuntuu. Me voimme puhua ja pitääkin puhua kun siltä tuntuu. Meidän on kasvettava ulos yhden totuuden maasta. Selvitykset ovat varmasti hyväksi, samalla päivitetään ulko- ja turvallisuuspolitiikkaamme ja meillä on olemassa perustelut sille mitä me teemme tai emme tee.7.8.2014

Elintaviketeollisuus ja työpaikat ovat nyt suuressa vaarassa, 25 % tuotteiden viennistä on uhattuna. Joko alkaa asia kirkastumaan hallituksessa ja ministeriössä?  Alueellisesti merkitys on vielä suurempi, mm Seinäjokilaakso on erikoistunut elintarvikeketjuihin. Suomen on vaadittava kompensaatiota menetyksistä eu lta ja pakotemestareilta tukea. Maamme vienti ja työsektori on kapeampi kuin muualla.6.8.2014


Valtion johto kertoo kuinka Venäjän tilanne ei vaikuta Suomeen. Samaan aikaan voimme Itäisessä- ja Kaakkois-Suomessa nähdä dramaattiset vaikutukset, kun matkailu vähenee. Olemme liikaa yhden oksan varassa. Hallitus ei näemmä kykene ymmärtämään mitä maassa tapahtuu. Kaupanala ennakoi työpaikkojen vähenevän 9000 lla ja viime vuonna 4000 lla.  Tämän päälle vielä kotimaista kulutusta leikkaavat veropäätökset. Järjetöntä. Nyt pitää kaikin voimin elvyttäää kotimaista kysyntää ja pyrkiä kahdenkeskisiin neuvotteluihin Venäjän kanssa. Lisäksi pitää hakea kasvua Euroopasta ja Aasiasta.
28.11.2013Valtion sote ja rakennesotkun jatkuessa, olemme Pyhtäällä silti päättäneet pitää ohjat omissa käsissä. Lindelöfin puhuessa pehmoisia ja kommentoidessaan toisten asioita, me olemme kuitenkin sitä mieltä, että ratkaisut ovat omissa käsissämme, ei valtion. Olemme tänään aloittaneet työryhmässä suunnittelun kuinka sote palvelut täällä järjestetään. Ryhmämme päätti aikataulut, hallituksen sekä valtuuston osallistamisen. Valtuusto pääsee päättämään kriteerit ja palvelutason Ryhmä aloittaa valmistelun heti ja kokoontuu kiivaalla tahdilla. Samalla kunnan työntekijät infotaan valmistelusta.
28.8.13


Kuntarakenneselvitys kuumentaa kulisseissa tunteita. Parasta oli Pyhtäälle itsenäisyys ja kumppanuus yhteisissä hankkeissa. Tilanne on tietty historiankin vaivaama, työssäkäyntialue on rakennettu yksisilmäisesti ja talouskin on tiukalla.

Olemme kuitenkin tehneet suuria investointeja hyvinvointiin, maahan ja yritystoiminnan aloittamiseksi Pyhtäällä. Nämä kantavat hedelmää vasta myöhemmin. Mutta turvaavat olemassaolomme, jos sen saamme pitää.

Ymmärrän reaktiot Loviisan suunnasta, mutta asiaa on syytä harkita ja tutkia. Sitten voidaan tehdä perusteltuja päätöksiä ja vertailuja. Laaja selvitys voi tukea paremmin omaa itsenäisyyttäkin. Mutta ei voi tietää jos ei katso.

Tutkimuksien mukaan varttunut väestö katuu eniten elämänsä "avaamattomia"ovia. Minusta niitä ei tarvitse jättää, jos on mahdollisuus niitä avata nyt, eikä katua myöhemmin.


11.7.2013

Alan todellakin ihmettelemään kuin typerä ihminen Päivi Räsänen oikein on? Eikö hän oppinut edellisestä kohusta mitään, ei näemmä. Selittelyt ovat lähes yhtä korneja kuin aiemmat sepustukset. Eikö tuossa asemassa oleva ihminen saa suutaan kiinni.

Raukkamaisuuden huippu on olla kantamatta vastuutaan sanomistaan, vahingot kirkolle ovat suuret. Ihmisten raivo ohjautuu täysin syyttömiin ihmisiin, heikoimpiin, jotka tarvitsevat kirkon apua. Ei pidä unohtaa arvokasta, ei uskonnollista työtä ja apua jota kirkon piiristä annetaan.

Uskoni Saatanaan vain vahvistuu, epäilen Räsäsen olevan hänen palveluksessaan tai peräti itse ilmestys valeasussaan. Päämääränään kirkon romuttaminen.


30.5.2013 Palvelustrategia

Vaikka hallituksen sote ja kuntapakasta puuttuu kortteja, on Pyhtäällä tehty päätös tehdä ja toteuttaa omaa strategiaa. Päätä ei laiteta pensaaseen, eikä vain odoteta ohjausta ylhäältä, on tehtävä itse.

Hallitus, lautakunnat ja Kunnanhallituksen pientyöryhmä ovat ahkeroineet strategian kimpussa. Myös valtuusto on päässyt seminaarissa ihan alkujuurille kertomaan omat näkemyksensä ja niitä on kirjattu. Virkamiehet ovat joutuneet samoin tekemään rutkasti työtä ohjeidemme nojalla, olemme todella olleet vaativia. Aikataulu on nopea ja tämän mukaan sitten tätkin kehitetään käytäntöön strategian valmistuttua.

Tällä kertaa valmistelun laajuus ja avoimmuus on häkellyttävä. Yksittäisen kuntalaisenkin on mahdollista tätä kommentoida ja ehdottaa asioita ennen kuin valtusto tämän siunaa. Se on aivan mahtavaa ja täysin uusiaskel Pyhtäällä. Laajempaa valmistelua ja kuulemista ei enää voi olla. Toivon, että kuntalaiset ottavat asian omakseen ja osallistuvat.

Pyrkimys on tietysti saada aikaan myös säästöjä, mutta ei juustohöylällä vaan kehittämällä. Tehdäänkö oikeita asioita ja oikeassa paikassa. Parempaan palveluun on tiukka tähtäin. Samalla on saatu arvokasta tietoa omista toimista ja organisaatiosta, tähän on päästy perkaamalla koko pakka. Strategia on vasta alku. Iso vastuu on osastojen päälliköillä, sekä kunnanjohtajalla, täytyy tulla myös tekoja. Valtuustolla tahtotila on. Tälläkertaa harvinaisen yhteisellä linjalla.6.5.2013

Hallituksen pj, varapj (minä) ja kunnanjohtaja kokoontuivat tekemään hallitukselle ja valtuustolle esitettäväksi Palvelustrategiaamme. Täytyy sanoa, että harva kuntalainen tai äänestäjä tai edes valtuutettu uskoo millaisen vaivan valmistelevat ihmiset näkevät ennenkuin on asiaa esitettäväksi.

Mutta ei silti, en valita vaivaani. Olen vain yllättynyt kaikesta siitä mitä ulos ei edellisellä kaudella nähnyt. Nyt kun on ilo saada olla mukana on tilaisuus oppia ja olla osana. Voin todeta, että olen tyytyväinen siihen osaan, jonka olen saanut omia ajatuksiani mukaan. Tässä korostuu nimenomaan yhteistyö ja kyky sitä tehdä. Nykyisissäkin ja edellisissä valtuutetuissa on varoittavia esimerkkejä kyvyttömyydestä toimia järjestelmässä joka meillä on.

Se ei ole täydellinen, mutta mikään ei estä rakentamasta hiljalleen parempaa. Ulkoa huutaminen ei kehtiä mitään, eikä ketään. Edellinen ei ole itsekehua, vaan myös kiitos muille puolueille saamastani luottamuksesta. Äänestäjiäni yhtään unohtamatta.

Toivon strategian olevan lopulta hiottu ja kuntalaisille / kunnan henkilöstölle mieluinen. Henkilöstölle parempaa työtä ja kuntalaisille hyviä palveluja niillä resursseilla joita meillä on.


15.4.2013

Hallituksen iltakoulu. Pohdimme Palvelustrategiaa ja millaoset askelmerkit otamme sen laadinnassa. Tarkoitus on ennakkoluulottomasti hakea uusiakin tapoja tai palveluja tuottaa kuntalaisten näkökulmasta tarpeellisia palveluita. Kyse ei siis ole säästämisestä, vaan nimenomaan palvelujen tarpeiden kartoittamisesta ja arvioinnista. Palvelujen tarpeet ja käytön määrä ovat oleellisia asioita vaikuttavuuden ohella. Mitä, missä, kenelle, kenen toimesta parasta mahdollista näillä resursseilla.

Pohdintaa ja keskustelua oli paljonkin, mutta emme halunneet antaa valmisteleville lautakunnille tai virkamiehille karsinoita, vaan haemme nimenomaan uusia ja ennakkoluulottomia ajatuksia hallituksen työn pohjaksi. Lopulta valtuusto sitten määrittää strategian, kunhan saa ensin itse oman leimansa annettua.

Tämän jälkeen sukkelaan Elinkeinotoimikuntaan. Pyhtäällä on tavoite luoda noin 30 uutta yritystä ja noin 80 uutta työpaikkaa vuodessa, se on raju tavoite. Tärkeää on tietysti hyvä yrittäjäilmapiiri. Kunnalla on tärkeä rooli. Antaa tilaa, innostaa, tehdä yhteistyötä ja rakentaa toimiva infra. Yrittäjä kahvit ja tämäkin toimikunta lähentävät kuntaa ja eri toimijoita. Yrittäjien asioita ja toiveita on hyvä kuulla alkuvaiheissa ja suoraan tekijöiltään. Tässä Kari Häkämies aloitti jo hyvän "kahvittelu" kulttuurin epävirallisissa merkeissä. päättäjien ja yrittäjien on hyvä tuntea toisensa. Kanssakäymisen merkitys on kasvanut, kasvu on PK ja pientasolla, se vaatii uutta asennetta kaikilta sidosryhmiltä.

Kunta on avainasemassa mm palveluseteleiden käytön edistämisessä, on tietysti tarkoituksenmukaista saada palveluita oman kunnan alueelle, jotta suuri osa jäisi hyödyttämään omaa kuntaa ja kuntalaisia.


4.4.2013

Kehysriihessä osinkotuloverotus tarjoaa taasen tavalliselle säästäjälle kylmää kyytiä. Tosin raja on vielä korkealla, jotta ihan heti ei perus-säästäjää rokoteta, mutta pelkään Pandoran lippaan avautuneen. Vaikka perus-säästäjä on vielä turvassa, niin moni PK yrittäjä saa maksaa ökyrikkaiden kiertäessä verot kätevästi. Julki tulleiden tietojen mukaan epäilen vahvasti riihen taustalla olleen kykypuolueen isännät EK:sta.23.2.2013

Huomasin päässeeni Kymäriin, monen muun ääniharavan ohella. Kärki jutussa oli tietysti Tiusasessa. JOS toimittaja olisi kysynyt minulta, niin oma tilanne on juurikin se mitä haettiin. Enemmänkin olisin ja olisimme saaneet, mutta päätimme tehdä yhteistyötä ja jakaa vastuuta ja kuormaa. Edelliset neljä vuotta ovat opettaneet, että paras tapa välttyä turhalta kinalta on osallistaa mahdollisimman monta ihmistä, on puolue mikä hyvänsä. Vaalimenestys tuo vastuuta, niin myös velvoitteita ajatella muutakin kuin itseään haettaessa luottamuspaikkoja. Pitää olla kykyä nähdä hieman laajemmalle.

PS ja minä saimme puheenjohtajuuksia ja itse nousin hallitukseen varapj:ksi. Se on aivan riittävää ja sitä kautta pääsee vaikuttamaan monessa paikassa, paljon paremmin ja laajemmin kuin luulisikaan. MIKÄÄN paikka tai yksittäinen pj posti ei takaa muutenkaan mitään. On osattava olla yhteistyössä ja kyettävä irooittautua omista päämääristään ja haettava parhainta ratkaisua. En ymmärrä omaa vallan janoa ja äksyilyä tietyilla tasoilla, yksin ei saa aikaan mitään.

Sain myös palautetta ekasta hallituksestani, miksi en vastustanut Versön kaavan aloittamista? Se vasta olisi ollut erikoista..eikö? Vastustaa jotakin mitä ei edes ole. Nyt aloitetaan kaavoitus, siinä katsotaan mitä, milloin ja kenen tekemänä tehdään vai tehdäänkö mitään. Vastustin kyllä asema ja osayleiskaavan samanaikaista valmistelua, koska on oltava todella tarkkana, että kuntalaisten, Purolan ihmisten, yrittäjien ja valtuutettujen mielipiteet saataisiin kuulumaan. Kaavoitus ei saa jäädä virkamiestyöksi, ehdotinkin valtuuston parempaa ottamista mukaan jo nyt. Se ei tietysti herätä haluja kunnassa ja isoissa ryhmissä, koska kulisseissa raamit on jo varmaan olemassa.

No, se tehdään mitä voidaan. Aluetta täytyy kehittää, kokonaisuutena, mutta ei ihan miten vaan. REALISMIA!


23.01.2013 Valtuuston järjestäytyminen

Valtuusto sitten järjestäytyi. Harmittaa niin vietävästi, kun en itse päässyt mukaan, vaan jouduin jäämään kotiin sairastamaan. Illan mittaan kuume nousi reippaasti ja eihän sinne olisi ollut mitään mahdollisuutta, mutta..

Paikkajaot ovat menneet suhteellisen mukavasti, sävy on ollut ihan muuta kuin 4 vuotta sitten. Rakentavammat. Paikat meille ovat aika kohtuulliset, vaikka emme ihan kaikessa saaneet juuri sitä mitä etsimme, mutta täytyy ymmärtää, että muuttujia on monia ja jokaisella on omat halunsa ja tarjokkaansa. Tässä valossa puheenjohtajuudet ja varapj paikat meni kuitenkin nappiin. Itse sain hallituksen varapj paikan, se on paljon se. Toivon, että rakentava yhteistyö jatkuu tulevina vusina jolloin olen ko pestissä ja hallituksessa.

Meillä oli täysi mahdollisuus ottaa hallituksen varapj paikka täydeksi neljäksi vuodeksi. Koska meille tuli jo muita puheenjohtajuuksia, katsoinparhainnaksi jakaa tämän paikan 2+2 vuodeksi yhdessä demareiden kanssa. Ihan yhteistyön nimissä, vaikka vastaavaa emme itse aiemmin osaksemme saaneetkaan. Mutta, joka vanhoja kaivaa niin sitä tikulla silmään...toivon ja uskon, että tämä ele kuitenkin huomataan ja voimme rakentaa parempaa Pyhtäätä yhteistyöllä ja keskinäisellä luottamuksella. Lisäksi koska ko pesti olisi meillä jäänyt minulle yksin, katsoin että työmäärääni nähden on hyvä ottaa vastuuta, mutta myös jakaa sitä.

Vaikka olemme pyrkineet neuvotteluissa rakentavaan yhteistyöhön ja luottamuksen rakentamiseen, emme silti ole, eikä meistä tule yhtäköyttäyhdistystä. Jos asiat mättää, niin niihin tartutaan ja ne tuodaan esiin. Tätä kaikkea voi silti tehdä korrektisti, ei Pyhtään sit tyylillä, joka on kylläkin rohkeaa, niin myös sangen repivää.

Viime kauden lopulla saimme eteemme ikävän yt asian. Sivistystoimenjohtajan asia tuotiin nopeasti pöytään, liekö ollut pelkona että uusi valtuusto voi kaiken muuttaa..no niin tai näin. Siasta jäi paskan maku suuhun ja minäkin laitoin hallinto-oikeudelle tehtyyn kanteluun nimeni. Se nyt ei ihan oikein mennyt. asiassa olisi niin halutessa voitu menetellä hyvinkin toisella tavoin. Nyt henkilökohtaisuudet menivät asioiden edelle.


04.01.2013

Niin se vuosi sitten vaihtui. Paljonkin olisi ollut kommentoitavaa, mutta olen levännyt ja tehnyt työtä pienen poikani isänä. Työ on myös vaatinut ponnisteluja, leipääkin pitää saada.

Pidän huvittavana tätä palkka-ale keskustelua. Symbolisesti julkishallinnon puolella se on hieno ele, mutta yhteiskunnallisesti se romuttaa työllisyyttä ja romuttaa veropohjan. Nyt täytyy muistaa, että tämä veropohja on jo äärimmilleen viritetty, sen horjuttaminen kaataa monta tornia. Vai onko tämä kokoomuksen ja porvarin tarkoitus? Murennetaan rahoituspohja, jolloin päästään reippaasti käsiksi julkisenpalvelun määrään ja laatuun. Lait muutetaan ja rikkaat saa, muut ei. Ns. Mainilan laukaukset??

Julkisessa sektorissa rahat tietty tulisivat suoraan kassaan käyttömenojen rahoittamiseen, mutta siellä suurinosa on pienipalkkaisia, mistä siellä voi muka leikata? Johtajilla siihen olisi kyllä varaa, Helsinginkaupunginjohtajan palkka kuuluu olevan sama kuin New Yorkin pormestarilla.

Yksityisellä sektorilla puhe on tolutonta. Yksikään yritys ei palkkaa ketää lisää tai jätä siirtämättä mitään muihin maihin tämän vuoksi. Suuriosa suomalaisista suurista yrityksistä on ulkomaalaisessa omistuksessa, palkka-ale vain kasvattaa omistajien voittoja ulkomailla ja lisää osakkeenomistajien saamaa osinkoa. Yhtään investointia se ei tuo. Yritysjohto kannattaa näitä aivopieruja, tietty, mutta eipä kukaan pörssiyhtiön johtaja ehdota alempaa osinkoa,,vaan palkkojen leikkaamista. HALOO!


1.11.2012

Kiitos kaikille äänestäjille ja ehdokkaille. Erityinen kiitos myös heille, jotka tekivät puolueiden ja ehdokkaiden takana taustatyötä, työtä, joiden tekijät eivät nimillään julkisuudessa loista. Tämä on arvokasta työtä, jota ei useinkaan arvosteta, sitä ei tunneta.

PS otti tietystikin ison harppauksen eteenpäin. Tulos oli hyvä, vaikka isompaa odotettiin. 15% kannatus oli tavoite ja sen alle jääminen on epäonnistuminen. Tässä oltava rehellinen, itselleen. Tuskin asialla äänestäjille isoa merkitystä kuitenkaan on.

Näiden vaalien äänestysprosentti lipsui karmealla tavalla alas. Tämä on selkeästi tappio kaikille poliittisille puolueille. Tappio kansanvallalle ja koko kansalle. Näin ei voi jatkua, jos vaaditaan vastuuta poliitikoille (aivan oikein) niin kyllä vastuuta demokratian toimimisesta pitää olla kansallakin.

Ilman ihmisiä tämä homma kaatuu, ei voi puhua kansanvallasta, vaan harvainvallasta jos % on 5 alkava. Tässä on suuri haaste seuraaviin eduskuntavaaleihin. Ollaan heikoilla vesillä, jos politiikkaa pitää tehdä vain FB tasolla. Kyllä asioihin pitää voida muutenkin tarttua. FB on kieltämättä hyvä tapa toimia, mutta sen rooli ei saa korostua liiaksi. SOMEssa ongelma on, että kokonaisuutta ei oikeasti muodostu, vaan sekametelisopaa, jossa jokainen huutaa omaa sanomaansa ja vaatimuksiaan. Se ei ole lopultakaan kovin kehittävää.


28.10.2012

Suomi hehkutti viikkoja YK:n Turvallisuusneuvoston jäsenyyttä. Kotimaassakin asiaa vyörytettiin kyllästymiseen saakka. Me olemme oikea kansainvälinen rauhanlähettiläs, vaa'an kieli EUn päättävissä elimissä jne. Olemme kansainvälisesti tunnustettuja. Ja kissan P:t. Suuria luuloja ja ammattipoliitikkojen huomion ja aseman kipeyttä. Emme päässeet jäseneksi ja se kertoo meidän todellisen asemamme geopoliittisesti ja muutenkin. Olisiko aika palata realismiin? Lopettaa suuret luulot ja keskittyä omaan maahan.

Pettymyksen jälkeen selitellään. Tittelinkipeät poliitikot sanovat, että ei se nyt niin tärkeää ollut tai että emme ole maksaneet TARPEEKSI kehitysyhteistyörahoja...(aika kallis pääsylippu).

Minusta keskustelua ja asemaamme maailmassa leimaa orjan asenne. Me katsomme itseämme ulkopuolelta, toisen silmin. Jonkun pitää kehua meitä ja me vaan mietimme mitä meistä ajatellaan. Vain orjat arvioivat itseään näin, ulkopuolelta, toisten silmin. Meidän on aika eheytyä kansakuntana ja seistä omilla jaloilla. Ehkäpä sitten saamme aikaan kansainvälisestikin asioita, johon nyt pyrimme matelemalla. Meidän ei tarvitse mitata itseämme kaikenmaailman "mittareilla" kaiken aikaa. Vain sillä on väliä, mitä me itse ajattelemme itsestämme ja kuinka me sen pohjalta toimimme. Tarvitsemme itseluottamusta, emme vahvistusta ulkoapäin. Kansakuntamme on raskaalla uhrilla aikanaan lunastanut olemassaolonsa oikeuden. Silloin olimme myöskin vain oman työmme varassa, olkaamme siis terveellä tavalla ylpeitä, ollaan mukana maailmalla selkäsuorana. Oma historiamme muistaen.


17.10.2013 Ennakkoäänestys alkaa

Olen huvittunut. Siksi, että olen viimeisinä päivinä lukenut vaalimainoksia. On vaikuttavaa ääntä, kuuluvaa ääntä ja vastuullista ääntä! Kysyn vain omankin kokemukseni turvin muilta poliittisilta ryhmiltä: MISSÄ HELVETISSÄ NE ÄÄNET ON KUN NIIDEN OLISI AIKA OLLA VALTUUSTOSALISSA ÄÄNESSÄ? En tiedä, en ole montaakaan kuullut. Jo nyt voisin mainita nimeltä äänekkäimpiä mainosäänen kuuluttajia, jotka ovat jo ilmoittaneet tekevänsä ryhmän johdon mukaan.

Siinä sitten on sitä vaikuttavaa ääntä,,niin, kenen ääntä? Jätän ehdokkaiden nimet mainitsematta. Turhaa aloittaa tätä kivitystä. Keskityn vain omiin lupauksiini. Puhun asioista oikeilla nimillä ja oman mieleipiteeni, silloinkin kun se on vaikeaa. Ketään ei tarvitse loukata, riidalle ei ole sijaa. Yhteistyöllä tuloksiin, jos yhteistyö vain on mahdollista.

Pyhtäällä on sitten ajojahti kohdistuen Tiina Rosbergiin. Sivistysjohtajaan. Toimea ei voi jakaa noin vain rehtoreille. Johtajaa tarvitaan, kunnan organisaation virtaviivaistus on hevonpaskabingoa, meillä on muihin kuntiinkin verraten jo niin ohut organisaatio, että on ihme että se toimii näinkin nopeasti ja että ihmiset jaksavat työtään tehdä.

Epäilen, että taustalla on kunnanjohtajan pyrkimys heittää Tiina sivuun. Onko Tiina esteenä esim tiettyjen yksityisten tarjoajien käyttämiselle, joilla saataa olla kuntaan hyviä yhteyksiä? En kannata ja pidän hanketta vakavana virheenä. Ylipäätään kunnanjohtaja ei ole vielä (kään) ottaa eroa poliittiseen minäänsä. Tätä ennakoin jo ennen valinnan varmistumista.

Huvittavaa on, kun aloittamaani FB ketjuun ei nämä "vaikuttavat" äänet ota kantaa tässä asiassa, kantti ei kestä arvostella, valtuustossa mennään ryhmän mukaan.


 

18.9.2012

Ehdokasasettelu kuntavaaleihin alkaa olla pulkassa. Saimme lopulta kasaan 8 hyvää ja aktiivista ihmistä. Alunperin meillä oli 14, mutta erinäisten siviiliasioiden vuoksi nämä 6 jäivät pois listoilta. Sääli. Nyt kun näkee muiden listat, niin meillä olisi ollut todella kovanluokan lista laajuudeltaan. Fakta on, että vaikka ihmiset olisivat kuinka kovan luokan ehdokkaita, niin tässä karkelossa massa puree. Listamme olisi ollut samaa luokkaa kuin kokoomuksen. No ei auta, tällä mennään ja katsotaan miten ihmiset meidät muistavat.

Tulos on sitten se mikä on ja sillä me taas tehdään parhaamme. Realisteina, ilman turhia lupauksia. Asiat ovat asioita ja niiden ehdoilla mennään taloudellisten realiteettien puitteissa.


12.9.2012

PRO ammattiliiton edustajiston vaalit tuli sitten käytyä. Vaalit olivat ensimmäiset "suorat" jäsenvaalit, äänestäminen oli tehty netissä todella sukkelasti ja vaivattomasti tehtäviksi. Äänestysprosentti jäi kuitenkin noin 20% luokkaan. Se on kauhistuttavaa ja surkeaa.

Kovasti on haluttu jäsenvaalia, mutta sitten ei käytetä oikeutta vaikuttaa. Edunvalvonta on valitettavan yksinäistä ja aliarvostettua. Miksi järjestäydytään, jos ei haluta yhtään vaikuttaa siihen, miten etujamme valvotaan. Onko ajattelumme mennyt niin pitkälle, että vann odotetaan jonkun muun hoitavan kaikki, hedelmät kyllä kelpaavat nautittavaksi. Mutta pitäisi muistaa, että edunvalvonta ja yhteistoiminta ei synny itsestään. Asioista kiinnostuneet tarvitsevat mandaattia, tilaisuuksia oppia ja ottaa osaa. Näköalapaikat liitossa tuovat osaamista kentälle, oman työpaikan ja oman alueen hyödyksi.

Kotkassa ei paljoa yhdistys asiassa liikkunut. En tiedä miksi, mutta hedelmät veivät nyt ne osastot, jotka tekivät työtä ehdokkaidensa eteen.


27.8.2012 Valtuusto

PS oli tehnyt valtuustoaloitteen koskien Lasten päivähoitoa.

http://www.pyhtaa.fi/P%E4%E4t%F6ksenteko/Esityslistat%20ja%20p%F6yt%E4kirjat

Erityisesti tahdoimme tuoda esiin muun ajattelun, kuin perinteisen seiniin ja laitoksiin sidonnaisen toiminnan. Monimuotoisuus, tarvelähtöisyys ja olemassa olevien kiinteistöjen käytön. Perhepäivähoitoon on ennen ollut halukkuutta, nyt se on hiipunut. Esitimme, että ao toimintaa markkinoitaisiin ja nostetaan profiilia. Perhepäivähoitajia todella tarvitaan. Työ on arvokasta.

Keskustelua herätti myös ympäristöterveyden huolto. Papereissa ei kunnolla mainittu mihin Rakennusvalvonta sitten kuuluu. Kunnanjohtajan mukaan tulkintaa ei ole, mutta muissakin ryhmissä asiaa pohdittiin. Asia olisi pitänyt papereissa mainita selkeämmin. http://pyhtaa01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames tulkintoja ei saisi muodostua jälkeenpäin. Näitä on valitettavasti aina tullut, parin vuoden päästä asiat eivät saa olla muistojen, vaan papereiden varassa.

Kotka- Hamina seudun kehityskuva 2040. http://pyhtaa01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames

Maakuntavaltuusto on ollut täsmälleen samoista asioista huolissaan. Valtuuston olisi pitänyt asiaa pohtia ja saada esittää omia ehdotuksiaan paremmin. Selvitys on karkeasti kaupunkikeskeinen. Syleillään euroopan ääriä, Cursorin haveissa, ilman todellisuuspohjaa. Haaveillaan Tukholma-Pietari väylästä, ilman mitään todellisuuspohjaa, eivät ne ole tässä mukana mitenkään.

Esitin Maaseudulla haja-asutusalueella olevien uudisrakentamishankkeisiin liittyvän pienen kappaleen poistamista, ei mennyt lävitse. Ei kuulemma sido meitä, MIKSI PAPERI on sitten tehty kalliilla rahalla haaveyhtiö Cursorissa? Mitä tämäkin maksoi? En voi hyväksyä selvityksen laatimista perusteitta tai sen velvoittavia kohtia. NYT sanotaan että ei sido, mutta seuraavassa hetkessä (kun tietyille tahoille sopii) niin taas sitoo. Näin se homma joskus toimii. Jätin eriävän. On vaarallista, jos joku muu taho määrittää esim mikä on perinteistä maa- ja metsätalouspohjaista/sidonnaista elinkeinoa. Eikö tämä juurikin rajaa sitä uuden ajattelun ja uusien mahdollisuuksien syntymistä, se on ristiriidassa jopa itse selvityksen kanssa.

Minusta oli iljettävää kuunnella valtuustossa "tämä on perusteellisesti laadittu selvitys" hymistelyä.

Talouskatsaus. Kysyin ensimmäisenä onko luvassa sopeutustoimia, jotta tulo gäppi korjataa paremmalle uralle. Mitä tehdään vai puristetaanko vaan pakaroita yhteen. Hyvä on, että aiemmasta pikalomautuksesta opittiin ainakin se, että vastaavaa ei tehdä ilman kunnollista valmistelua. Huonoa taasen se, että vastausta en saanut.

Kymäri uutisoi taas kivasti. Ei sanaakaan Perussuomalaisten tai Sitoutumattomien esiin nostamista asioista. Kun joku vanhan puolueen edustaja sanoo yhden sanan, on se uutisissa. Mikä on tiedoitusvälineiden moraali ja tiedoitusvastuu asioista, joita tuodaan päätäntään. Ei näemmä mikään. Vaalien alla ei meitä ole olemassa, vaalien jälkeen voidaan taas hymistellä. Eihän ne persut kanna vastuuta jne...voi itku. Tällä kaudella olisin toivonut, että aikaa muilla olisi mennyt vähemmän siihen, että meitä pidetään joissakin asioissa ulkopuolella vaikka väkisin. Kanna siinä sitten, kun ei ylety taakkaan edes varpaillaan.


 

21.8.2012

Posti kulkee ja Kusti polkee, tai ainakin joku Itella tulee ja menee. Postissa tuli kirje, jossa oli vain osoite: www.uusialku.net.

 Ilmeisen kristillissävyinen sivustohan tuo näkyy olevan. Ja ilmeisen mölli. Mölli, koska sen laatijan tarkoituksista ei ole mitään selostusta, sen enempää kirjeessä saatetta, miksi minun pitäisi tuohon nyt tutustua. Samat asiat on mukavammin tarvittaessa selattavissa isosta kirjasta. Ja ilman noita etusivun houreita.

Kaikkein ilkeimpiä ihmisiä ovat uskovaiset, jotka jakelevat tuomioitaan muille ihmisille. Sehän ei heille kuulu. Saarnataan kyllä, mutta omat saarnat eivät tosielämässä ole omaa sydäntä lähellä. Jatkossa, jos joku kokee edelleen tarpeen jakaa minulle näitä "puhtaita kristillisiä ajatuksiaan", joita on muutamia tullut, niin pieni saate voisi olla paikallaan. Ja omalla nimelläkin saa kommentoida, en minä pure, enkä suutu. Mutta olisi helpompi ottaa kantaa.


 

15.8.2012 Kirkkovaltuusto

Seurakunnat ovat upporikkaita ja rahaa on kaapit väärällään! VÄÄRIN. Näin ei ole, ei ainakaan täällä. Vanhat historialliset kiinteistöt ja toiminta mm. lasten ja vanhusten hyväksi vie rahaa. Myös monet kirkkoon kuulumattomat tai vieraaseen uskontokuntaan kuuluvat saavat palveluita. Toimintakate on tappiolla. Omaisuutta on myyty ja meilläkin kartoitetaan omaisuutta ja sitä mikä on tarpeen toiminnan kannalta

Tätä varten esitettiin 15 000 ekun määrärahaa konsultille kartoittamaan tätä omaisuutta. Ei ole tarpeen, meillä kun tuota ei ole riesaksi asti. Oma toimikuntamme osaa mainitun työn kyllä tehdä. Valtuusto osaa kyllä tehdä päätökset toiminnan laajuuden osalta ja oman seurakuntamme henkilöstö osaa myöskin oman hommansa. Meidän ei tarvitse piilotua konsultin seläntaa, varsinkaan ylimielisen selaisen, joka ei saa aikaan asiasta edes tarjousta.

Asiasta äänestettiin ja päätettiin jatkaa ihan omilla aivoilla.

Epävirallisesti keskusteltiin kirkkotekstiileistä. Niitä on hankittu 20 tai 30 vuotta, nyt on aika tehdä jotakin. Kirkossamme ei ole niitä joko ollenkaan tai sitten ne ovat puutteelliset. Upea historiallinen kirkkomme ansaitsee asianmukaiset varusteet. Varsinkin kun niiden designin on tarkoitus olla somistettu Pyhtääläisin merkein, kuten vaakunamme lohet tms. Ne eivät kuitenkaan ole halpoja, 4 sarjaa maksaa rahaa.

Ehdotin keräystä, kyse on myös taiteesta. Lupasin lahjoittaa keräyksen toteutuessa tai vaikka muutenkin. 100 euroa niiden hankintaan, jos hankintaan ryhdytään. Ei kai se muuta sitten vaadi kuin saapastelee srk talolle ja lyö rahan pöytään?


05.07.2012

Häkä sitten lähti, harmi, jäi monta asiaa kesken. Nykyisen johtajan sidokset nykyiseen valtuustoon ovat ainakin minulle huolena. Osaako hän ottaa etäisyyttä entiseen ryhmäänsä ja toimia tasapuolisesti? Eikä kyse ole vain hänestä, vaan siitä miten oikeistoryhmä hänet nyt mieltää. Samoin kunnallishallinnon kokemus on ohut. Laintuntemus kunnallipuolella samoin. Mahdollisuuksia tarjoaa sen sijaan hänen yritystaustansa ja yrittäjä henkisyytensä, tarvitsemme työtä. Kesken olevat hankkeet tarvitsevat vetoa, toivotaan että sidosryhmät ovat sopivia myös tämänkaltaisiin hankkeisiin. Aika näyttää ja pyrimme tekemään hänen kanssaa yhteistyötä. Tasapuolisesti.

Valtuustossa oli kaavoja, jotka valitettavasti menivät suoraan läpi. Olisin kaivannut muutoksia erityisesti nykyiselle motellin alueelle. Nykyisten asuinrivarien kulmille olisi hyvin voinut sijoittaa asutusta, mutta muuten alue olisi upea kohde samankaltaiseen rantapuistoon kuin esim Sapokka. Tori ja yleistä aluetta siihen niin se olisi ollut loistava kohde jopa satunnaiselle matkailijalle.

Soramonttu samoin, en ole oikein vakuuttunut siitä, että nyt mennään oikeaan suuntaan. Urheilupuisto jne olisi ollut loistava sijoitus paitsi terveyteen, niin myös matkailuun.

Räski on taas suorastaan syntiä! Täysin erilleen kunnan ytimistä alue, joka rikkoo kuntarakennetta ja kaikkien ohjeiden vastainen. Kohde  ei ole myöskään voimassaolevan kuntastrategian mukainen.

Ole Tjeder kirjoitti taannoin kymärissä, kuinka muutamat valtuutetut harrastavat anarkiaa, kun arvotelevat päätöksiä ja kyselevät kuntalaisien mielipidettä. Mielenkiintoinen  näkökanta. Käsitykseni mukaan kuntademokratian ydin on yhteydet kuntalaiin ja sen tahdon kuuleminen, muun olemassa olevan tiedon perusteella näiden intressien yhteensovittaminen. Demokaratiaan kuuluu myös ilmaisun ja mielipiteenvapaus ja kyky kyseenalaistaa.


11.5.2012

Eilen kyseltiin kommenttia Häkän AVI siirrosta. Sanoin, että vaikka aktiivisesti vastustin hänen valintaansa, johtuen siitä että en miestä tuntenut ja koska valinta prosessi oli liian salainen valtuustoryhmiin nähden, en nähnyt häntä ihan ykkösvaihtoehtona. NYT olen valmis sanomaan, että hän on saanut aikaan paljon hyvää ja menetys on suuri pyhtäälle. Ikävää, että pesti jäi jälleen hänellä lyhyeksi, mutta jos hän kerran tätä haluaa, niin toivotan menestystä hänelle ja hänen perheelleen. Jatkossa toivon, että valtuustoryhmiä kohdellaan paremmin, me olemme valittuja luottamushenkilöitä ja kaikkia tulee kohdella samoin. Pitää olla luottamusta siihen, että asioista, keskeneräisistäkin voi puhua kanssamme luottamuksellisesti.

Olin eilen Haminassa Varuskuntakerholla Kymen vaalipiirin puolueiden välisessä tapaamisessa. Oli mukavaa keskustella epävirallisesti asioista ja tutustua. Minulla oli ilo ja kunnia olla järjestävänä tahona. Keskustelut ovat varmasti eduksi kun haemme Kymen hyväksi yhteistä etua. Yli puoluerajojen.


29.4.2012

Taas on alkanut valmistautuminen vaaleihin. Sen huomaa jatkuvista gallupeista ja lööpeistä, PERSUT ROMAHTAA...Hehe. Ei siinä mitään, keskitytään omaan hommaan ja se tulee mikä tulee. Sillä mennään ja tehdään työtä edelleen. Pikavoittoja ei olla hakemassa, vaan tehdään pitkänlinjan poliittista työtä. Siihen kuuluu nousuja ja laskuja, aika tasaa turhat hötkyilyt.

Tästä "romahduksesta huolimatta" on toreilla ollut mukavasti ihmisiä juttelemassa. Sitoumuksia on saatu ja niitä kerätään edelleen. Kun itse olen lähtenyt mukaan kun kannatus oli noin 4% ei tämä 14 tunnu yhtään pahalta. Ajatus oli silloin ja nytkin sama, tehdään se mikä voidaan ja opetellaan, annetaan vaihtoehto ja tehdään eikä odoteta muiden tekevän.

Olin PS puoluevaltuustossa ja minut pyydettiin YLE:n TV haastatteluun. Eka kysymys oli: Miltäs se nyt tuntuu kun kaverit vaan törttöilee...ja samalla linjalla sitä sessiota jatkettiin. Hakemalla haettiin sisäistä riitaa. Kommenttieni päälinja oli: Jos on paha olla, ei ole pakko olla puolueessamme ja turhaa selitellä, kannattajille ja ajatteleville ihmisille ei tarvitse ja niille joille tarvii on turhaa, koska ei ne usko kuitenkaan.

Toimittaja oli pettyneen oloinen, eikä se pätkä tullut koskaan ulos. Eivät ilmeisesti saaneet hakemaansa.

Kun  kävelin eduskunnasta kohti parkkitaloa en voinut olla ihmettelemättä tätä kerjäläisasiaa. Miten voi olla mahdollista, että tätä ei saada kuriin? Jos olisi tahtoa ja halua,voitaisiin asia hoitaa ja tehdä tarvittavat lakimuutokset. Kerjääminen ei kuulu suomeen, eikä varsinkaan kerjäläisturismi.

Kauhistuttavia asioita on saatu lukea lehdistäkin. Lapsia on kuluvana vuonna surmattu useita. Mikä voi olla yhteiskunnasa vikana kun näihin asioihin ei löydy muuta lääkettä kuin  surmata omat lapsensa? Kun istun oma poika sylissäni tuntuu tämä asia vaikealta ymmärtää. Kovin raskasta on tälläistä uutisista lukea.


29.3.2012

Monenlaista ihmettä on maailmassa. Yksi nähtiin eilen eduskunnassa. Kerjäläisten aiheuttamista ongelmista ja todistetusti "alalla" ilmenevästä rikollisuudesta ei saa Stubbin mukaan puhua eduskunnassa? No missä sitten? Eduskunnassa onkin isompia ongelmia puitavana, Päivi Räsänen haluaa kieltää liivit jengiläisiltä, mutta kerjäläisongelmaa ei saada ratkaistua, eikä kriminalisoitua?

Liiveistä sen verran, että eikö mieluummin sitten kielletä jengiläisiltä pöksyt? Ainakin talvipakkasilla katu-uskottavuus kutistuu minimiin. Vai kielletäänkö mieluummin jengit, jotka osallistuvat todistettavasti järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Kaakossa ja Etelä-Karjalassa palvelu- ja monella muullakin alalla on outo tai kiusallinen kohtaanto-ongelma. Suomalainen, omassa maassaan asuva henkilö ei saa työtä, koska ei osaa venättä? Eikös meidän isovanhemmat siksikin taistelleet, että ei olisi ihan pakko? No leikki leikkinä, ymmärrän tietysti että venäläiset asiakkaat painetta moiseen aiheuttavat ja tuovat rahaa, mutta miten sadat tuhannet suomalaiset ja muut turistit selviävät maailmalla, kun siellä ei osata juuri meidän kieltä tai muidenkaan?

Ongelma taitaa juontaa juurensa asiakkaiden asenteisiin. Venäläisistä asiakaista saattaa monella olla ikäviä kokemuksia, kokemuksesta tulee yleistys pienen asiattoman osan vuoksi ja ketjureaktio on valmis, hyvässä ja pahassa. Tilanne on outo, suomessa suomenkielinen ei saa työtä. Monesti suomalaisena suomessa, toivoisin saavani samanlaista huomiota ja palvelua, kuin naapurin turistiti. Hymy voi olla joskus tiukassa ja saattaa olla vaikeuksia haluamaansa tavaraa hankkiakin. Asiakaspalvelussa on varmasti maassamme ongelmia, mutta suurin ongelma ei varmasti ole puutteellinen venäjänkielentaito. Ollaankohan me kumartamassa nyt hieman liiaan syvään?


 

21.3.2012

Some käy näemmä aika ajoin kierroksilla. "Sivistyneistö" ei tykkää. Kätevää olisi jos kaikki olisivat samaa mieltä. JA tietysti niin, että samaa mieltä HEIDÄN kanssaan... Ikävää, mutta asioista tulee voida keskustella. Ja tullaan keskustelemaan, halvat heitot jätän omaan arvoonsa. Kommenteissa vilisee tekstejä, joissa kielletään mm salaseurat...mielenkiintoista. Kukaan ei ole sellaista maininnut, joten kertooko tämä kommentoijista enemmän kuin keskustelun aloittajista.

Vuokra-asunnot ja kuntajakoselvitys herättävät tunteita. Minusta on lähinnä huvittavaa, että esim minun esittämää kritiikkiä torjutaan toimilla ja väitteillä, jotka ovat syntyneet vasta kritiikin jälkeen. Minä voin varmaan sitten todeta, että kritiikki on ollut rakentavaa ja hyvää, koska päätökset on "hovissa" muuttuneet. Koen sangen ikäväksi ja kuntalaisia halveksivaksi puheita joissa vedotaan jargoniin. "Kaikki on tapahtunut lakien ja esityslistojen mukaisesti" HA HA. Ehkäpä näin onkin, mutta siinä on vielä ISO ero siihen menikö kaikki silti OIKEIN.


6.3.2012 JULKILAUSUMA

AKT:ssa muhiva kiusaamistapaus laajenee ja vaarantaa paitsi AY toiminnan maineen, niin myös keskusjärjestö SAK:n uskottavuuden. Työelämässä jaksamisen yksi peruspilareita ovat mm. oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo. AKT: n johdon ja puheenjohtajan Rädyn toiminta halveksii kaikkea sitä, mitä hyvä suomalainen työelämä on. Toiminta liitossa vaarantaa myös muiden siellä työtä tekevien henkisen hyvinvoinnin, sekä jaksamisen.

Jokainen päivä tuo esiin uusia käänteitä ja tietoja. Entisten ja nykyisten työntekijöiden lausunnot, mielipiteen ilmaisun kiellot, sekä fyysinen väkivalta, jota on harjoitettu AKT:n naistyöntekijää kohtaan kertovat tilanteen olevan kestämätön. SAK:n johdon paheksunta ei ole riittävää. Mihin on kadonnut SAK:n aate työtätekevän väestön puolesta ?. Tarvitaan konkreettisia toimia tilanteen korjaamiseksi kaikkien riidassa osapuolina olevien osalta, sekä toimia, jolla työssä olevien jaksaminen turvataan.

Kymen Perussuomalaiset vaativat keskusjärjestö SAK:n johtoa ryhtymään välittömiin toimiin, sekä SAK:n johdon, että kaikkien SAK:n alaisten ammattiliittojen puheenjohtajien julkista irtisanoutumista henkisestä ja fyysisestä väkivallasta.

Raul Lehto

PS Kymenpiirin puheenjohtaja


5.3.2012

Tapaus Ahde ja AKT. Menee aivan pelleilyksi! SAK ja kump paheksuu, mutta mitä sitten? Tuleeko myös tekoja, jos jotakin konkreettista ei nyt tehdä, kertoo se asian hiljaisesta hyväksymisestä. Mukaan vielä talvipäivä sekoilut niin kyllä selvää on, että AKT johdon toimet on tutkittava ja siellä on sisäisesti tehtävä muutoksia.

Ahteen potkut kesken oikeusprosessin, kertoo ylimielisyydestä, joka tosin on heijastunut liitosta työtaistelujenkin aikana. Nyt AKT on antanut monessa taistelussa hävinneille aseet, ihan omaa tyhmyyttään.

Toivon ihan AY liikkeen ja AY toiminnnan uskottavuudenkin kannalta asioiden saavan kunniallisen päätöksen. AKT:n on selvittävä asiat ja toivonkin, että jatkuva julkinen ruotiminen saa lopun ja siirrytään tekoihin.


 

14.2.2012 Kirkkovaltuusto

Valtuusto suoritti vaalit, jossa valittiin maallikkojäseniä kirkon ylimpiin elimiin. Pidän tapahtumaa varsin erikoisena. Liitteinä tuli ehdokaslistojen yhdistelmät. Sen sijaan minä, eikä moni muukaan valtuuettu tiennyt kuka ja miten listat on tehty, tai missä on ilmoitettu että listoja tehdään? Kysyin 3 kertaa miten asia on hoidettu, no selkoa ei tullut.

Yksi vastaus oli, että samoin kuin muissakin vaaleissa!? Siihen jouduin vain toteamaan, että muissa vaaleissa tiedetään, että asetetaan ehdokkaita..aika salassa valmisteltua hommaa. Missä on läpinäkyvyys? Miten voi tietää keitä ihmiset ovat ja millaisia arvoja he edustavat?

Olisihan ollut mahdollista kertoa valtuutetuille edellisessä kokouksessa, olisihan Pyhtään SRK voinut tehdä vaikkapa oman listansa. Nyt tämä on hieman epäilyttävällä pohjalla, saadaan sopivat ehdokkaat kun ei kerrota julkisesti ehdokasasettelusta.

Näin ollen minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin äänestää tyhjää. minä en äänestä, jos en voi tuntea ehdokkaita tai asettelu ei ole avointa.


30.1.2012 Valtuusto

Varsinaista paikkojen lämmittämistä. Asiat olivat huonosti valmisteltuja ja liitteet olivat puutteelliset. Tuodaan tiedoksi valtuutetuille, mutta ei tiedetä mitä? Kyllä meidän pitää VAATIA virkamiehiltä huolellisuutta ja vastinetta palkalle. Sitä kyllä vaadittiinkin, toivon, että viesti meni perille.

Pahinta oli, että nuorten syrjäytymistä ja alkoholin käyttöä suitsivassa PS:n aloitteessa oli todettu asian vaativan sekä Sotela ja Sivltk käsittelyä, niin asia tuotiin valtuustoon ILMAN Sotelan käsittelyä! Lähes virkavirhe sos johtajalta. Asia tuleekin uudelleen valtuustoon.

AS Oy Kokkovuorenkaiku. Tilanne on surkea. Yhtiöillä on ylipäätään taloudellisia vaikeuksia, olen ja olemme Tarkastusltk:ssa vaatineet noin vuoden ajan asiaan hallitukselta puuttumista. Nyt kivi on alkanut pyörimään. Kaiussa on lisäksi ongelmana mahdolliset vauriot ts. home. Asukkailla on oireita.

Kysyin tästä lopuksi, asiaa yritettiin kiertää ilmoittamalla näiden osakeyhtiöiden myynnistä tai sen valmistelusta. Mutta se on toinen asia täysin, nyt on kyse asukkaille aiheutuvasta terveydellisestä haitasta. Jatkaessani asiasta, se käännettiin Häkän toimesta as Oy:den vastuulle. No näin tietysti on, mutta kunta ne omistaa ja asia ei muuten etene.

Asia alkoikin kiinnostamaan valtuustoa niin, että valtuuston pj laittoi keskusteluun stopin. Eli hommaa on pidettävä silmällä. On myös muistettava, että osa valtuutetusta on kyseisten yhtiöiden hallituksissa, miksi ei ola avattu suuta? Ehkäpä puheeni aiheutti pistoja sydämmessä?

Ja myyntiin liittyy vielä muitakin sosiaalisia kysymyksiä, mikä on kunnan velvollisuus tarjota ihmiselle asuntoja?5.1.20112

PS paikallisyhdistyksen kokousvieraana Haminassa.

Mielenkiintoinen ja erittäin informatiivinen iltapuhde. Olin piirin pj ominaisuudessa vierailijana oppiakseni tuntemaan paikalliset voimavaramme, ihmiset. Alueen haasteetkin keskusteltiin lävitse ja suunniteltiin kuntavaaleja. Kuntien ja kaupunkien ongelmat ovat lähes samoja, maantiede ja liikennemahdollisuudet luovat paikkallisia mausteita. Elinkeinorakenne ja muutos on Haminassa suuri kysymys.

Kaupunki on korottanut rajusti veroja ja velkaantuminen vain kasvaa. Edessä tulee olemaan suuria haasteita. Kaupunki on maannut paikallaan, Perussuomalaiset voivat ja tuovat kuuluviin kysymyksiä ja vaihtoehtoja. Ongelmat on nostettava esiin. Kaikkea ei voi ratkoa yksin, mutta me voimme tuoda paikallisesti esiin kysymyksiä ja keskustella. Tuoda uusia näkökulmia ja pakottaa virkamiehet ja muut luottamushenkilöt liikkeelle.4.1.2012

Vuosi 2012 on alkanut uusilla töillä ja velvoitteilla. Pressan vaalit ja kohta on ovella kunnallisvaalit. Runsaasti on mahdollisuuksia kansalla vaikuttaa ja tulla mukaan tekemään hyvää ihmiselle. Ehkäpä PS riveissä, mutta jos se ei käy sinulle, niin tule mukaan silti. Jokaiselle on jokin reitti ja ryhmä. Kannatan tietysti omianai, mutta jokaista käsiparia tarvitaan. Tässä suhteessa en oikein aina jaksa ymmärtää puolueiden välistä kyräilyä ja loan heittoa. Kansamme on moniääninen ja on hyvä, että ne pääsevät kuuluviin. Kaikkea ei tietysti tarvitse sietää, mutta normaalien hyvinen tapojen mukaan kun mennään niin ongelmia ei ole.

Sääliäkin tunnen. Pohjois-Korean kansaa kohtaan. Ja häpeää, länsimaat antavat vaan mennä. Kiinan pelko lienee ilmassa.

Huolikin painaa mieltä. Iranin tilanne saattaa kärjistyä pahastikin.

Kotomaassakin on edessä raskaat talkoot. Nämä meidän velvoitteet syövät paljon resursseja ja kasvava valtionvelka kuluineen vaikuttaa raskaasti käyttötalouteen. Sitä aiotaan korjata leikkauksin ja veronkiristyksin..pakkopidennetyillä työurilla, jotka tosin ovat monen kohdalla kortistovuosia, koska työtä ei ole. Siinä kätevästi toteutuu valtion ylimääräinen  eläkeleikkuri, kun karttuma pienenee.

Parasta lääkettä olisi, kun saataisiin työtä. Veron raskasta taakkaa kantamaan tarvitaan lisää tekijöitä. Tarvitaan investointeja maakuntiin, toiminnan edellytyksiä, resursseja. Paperia kyllä piisaa. Biotuotteet ja energia toisi runsaasti työtä, jos annetaan edellytykset ja kestävä poliittinen suunta. Rantarata elvyttäisi koko eteläistä suomea.19.12.2011

Kovasti hehkutetaan Durbania. Kanadan kioto puheet ja eroaminen sopimuksesta on jäänyt puheitta. Kiinan "sitoutumista" hehkutetaan..no. Päästöt on kasvaneet siellä 100% ja Intiassa 50% Kiotokautena. Halonit, jotka on 10 000 kertaa CO2 pahempia käytetään piittaamatta tehdyistä sopimuksista. Onko aihetta hehkuttamiseen, ei. hiilivuoto sen sijaan näyttää Kinnan hintatasonnousun seurauksena vähentyneen. Mutta uusia kohteita varmasti tulee. Edelleenkään kuumaan perunaan ei puututa ilmastoasioissa. Se on väestönkasvu, sen hillitseminen on aivan avainkysymys.

Tähän tietysti saan vastakommentin, onhan sinullakin lapsi..niin on. Meistä kahdesta on tullut toistaiseksi yksi, se ei ole väestöräjähdys.

Ilmasto on kaikkinensa monimuuttujainen yhtälö. Siksikin minua harmittaa kun CO2 on vain yksi pahanapostoli, josta puhutaan ja ihminen syyllinen numero UNO. EN väitä, että ihmisellä ei asiaan ole osuutta. Mutta erittäin mielenkiintoista tutkimusta on tehty METLAssa liittyen puunlustojen tutkimiseen ja radiohiilen määritykseen. tuhansien vuosien takaa on todettu vastaavia lämpenemisiä. Syitä voi tietysti olla laajat ja hallitsemattomat metsäpalot, mutta eräs tuntematon ja tutkimaton tekijä on aurinko. Sen toiminnan aktiivisuus on selvästi liitynnäinen CO2 määrään ilmakehässä. Tutkimusta tarvitaan ja on hienoa, että Suomi on etunenässä mukana.


28.9.2011

Hutikan uimapaikalla on pistetty paikat ns. paskaksi. Pitkin kesää on ollut ongelmia, jotka aiheutuu muutaman nuoren sekoiluista. Mukana on pillereitä, viinaa ja huumeita. Pahoinpitelyjä ja teräaseella uhkaamisia, kiristystä. Salen murto kahteen kertaan ja paikat sielläkin paskaksi.

Nimet tiedetään, koko kylällä. En halua syyttää vanhempia, mutta vastuuta ei voi ulkoapäin virkamiehet eivätkä päättäjät kantaa, jos vanhemmat tai kukaan muukaan läheinen ei halua nähdä totuutta. Totuus on olemassa ja sen näkee, jos tunnustaa tosiasiat. Nyt on puuttumisen aika, puuttumista ei ole se, että päättäjiltä valtuustossa vaaditaan tekoja. Meidän keinot ovat rajalliset, mutta TOKI ne kin pitää hoitaa. Ja hoidetaan. Olen käynyt pitkää keskustelua asiasta ja jo ensi kk seminaariin olen tätä pyytänyt aiheeksi. Mitä me voimme tehdä ja minkä taakse me voimme yhdessä sitoutua? Osastonjohtajien kanssa myös pohditaan tilannetta. Tiedän, keinot ovat vähissä ja asiat vaikeita, ulos näyttää siltä, että mitään ei tapahdu. Mutta teen omalta osalta parhaani, puutun JOS NÄEN epäsasiallista käytöstä kylillä.

Puutu sinäkin, osoitetaan yhdessä, että me emme hyväksy riehumista tahi kiusaamista. Laitetaan asialle stoppi, osoitetaan rajat ja annetaan tukea vanhemmille. on turhaa syyllistää, joukossa on kaikenlaisia nuoria. Kaikki on voitu tehdä ns. "oikein", mutta nuori käyttäytyy silti huonosti. Mutta ei saa luovuttaa. Tuetaan ja puututaan. Rajat ovat myös turvaa ja rakkautta!17.9.2011 PS Kymenpiirihallitus

Kokoonnuimme Kuusankoskella. Käsittelyssä oli rutiineja piirivaltuustoon, sekä muutamia kertaluonteisempia valmisteluasioita.

Esitellään piiritoimiston hankintaa valtuustolle, itse en sitä vielä kannata. Rahaa on vähän ja tehtävää paljon. Konttoria ei mainoksille tarvita, ne on jaettava ja nyt olisi rahaa käyttää jakeluun. Painatuksen muassa. Tärkeimmissä vaaleissa olisi tehokkaampaa vuokrata viikoiksi vaalitoimistoja pitkin piiriä, silloin kun ihmiset ovat asiasta kiinnostuneita. Oma toimisto on kuitenkin valtaosan kiinni, talkoolla se ei kunnolla pyöri. No piiri asian sitten päättää.

Piirin PJ Jari Lindström jättää puheenjohtajuuden. Olen tietenkin asiasta kiinnostunut ja julkistin pyrkimykseni päästä kyseiseen tehtävään. Kannatustakin on, kiitos siitä. Katsotaan kuka piirin saa johtaakseen.

Valmisteltiin tulevia kunnallisvaaleja. Niissä vakiinnutetaan puolueemme asemat ja lähdetäänmurtamaan vanhoja blokkeja. TOKI yhteistyötä tehden, toivon, että vaalit eivät muodostu blokkivaaleiksi, joissa PS ottaa voiton, mutta vanhat puolueet roikkuvat keskenään meitä vastassa. Se ei ole vastuullista politiikkaa.


11.9.2011

Ei päivä ilman uutisia Kreikasta. Uutisissa kuvat mellakoista, kun pääministeri siellä lupaa noudattaa säästösopparia, ei luo kuvaa luotettavasta euro kumppanista tai velallisesta. Suuri ongelma on edelleen se, että kansa ei edes maksa veroja. Kreikalla on edessä ankara tie ja sen tien kuopat lyövät täällä meitäkin.

Pelkään kuitenkin, että tukipaketit eivät riitä ja lopulta on edessä velkasaneeraus. Asia tulisi hoitaa nyt, varovasti ja asteittain. Suunnitelma tulisi olla ja noudattaa sitä. Pahinta on pumpata sinne rahaa ja lopulta on edessä pankrotti kuitenkin. Saneeraus tulee aloittaa heti, jotta ei tarvita massiivisia velkojen anteeksiantoa.

Suomea syyllistetään romanikysymyksestä..erikoista! Romaniaa ei sen sijaan moitita, vaikka he ulkoistavat omat ongelmansa. Ihmettelen miksi suomalaiset hyysääväät näitä laittomia leiriytyjiä, jotka repivät irti kaiken mikä irti lähtee. Ongelmat on ratkottava siellä missä ne ovat. Kerjääminen on kiellettävä lailla ja romanit on saatava kotiinsa. Heillä on oltava oikeus asua omassa kotimaassaan. Suomen ei tarvitse millään vastuu tahi eu perusteella ottaa tätä ristiä kannettavakseen. Romania on laitettava kuriin ja rasismi siellä on saatava kuriin.

Kunnallisvaalit ova tulossa ja ehdokkaita etsitään. Nämä ovat merkittävät vaalit, nyt on mahdollisuus saada paikkoja ja päästä mukaan ottamaan vastuuta sen sijaan, että kehoitellaan muita tekemään. Nyt on aika ottaa osaa.

Syksy on muutenkin kuntien kannalta mielenkiintoista aikaa. Hallituksen terrori kuntia kohtaan osoittaa yltymisen merkkejä. Virkkunen aikoo pistää kunnat työssäkäyntialueiden mukaan. Niitä on Tilastokeskuksen mukaan 38 kpl suomessa..isoja kuntia, joissa ei kansalaiset vaikuta, vaan siirrytään täydelliseen virkamiesvaltaan. Hoito ja opetus keskitetään keskitysleirien kaltaisiin tehtaisiin, jossa ihminen menettää ihmisarvonsa. Kunnat ovat ja niiden tulee olla erilaisia, monimuotoisia ja ihmisen mittaisia. Kaakossa parhaimpia tuloskia saadaan yhteistyöllä, mahdollistamalla maaseudun ja kaupungin erilaiset elämänarvot ja erilaisen rytmin elää. Vastakkainasettelua ei ole. Kyse on tavasta elää. Yhtä hyvin voisi sitten olla vain 2 kuntaa. Helsinki ja loppu suomi...valtio sääntelee pakotteillaan niin paljon muutenkin, jos rajat piirretään vain teknokraattien oikkujen mukaan.

Myllykoski..elämme vaikeita aikoja. Kyse on jopa 1000 työpaikasta. Kehitys on ollut pitkä ja hidas, se ei ole yllätys. Nyt valtiovallan pitää satsata uusiin suuntiin, jotta teollisuus saa uutta potkua. Energia, ympäristätekniikka, bio-osaaminen ja pidemmälle jalostetut puupohjaiset tuotteet olisivat maakunnallemme hyviä vetureita. Myös matkailu ja satamat ovat vahvuuksiamme, ei ole syytä romahduttaa kaikkea rakennettua infraa. Maakuntamme on ollut maailman merkittävin paperintuottaja, nyt olemme saaneet iskun toisensa jälkeen. Peräänkuulutan vastuuta teollisuutemme edellytyksien kehittämisestä. Maakuntamme on myös maallemme voimavara.

Hamppu. Kuuntelin mielenkiintoisen radio-ohjelman. Hampun viljelijä, jolla oli vajaa parihehtaaria lääkekasviksi(oman kertomansa mukaan) tarkoitettua hamppua oli linnassa. Hänellä oli ihan hyviäkin ajatuksia. Miksi tuotamme lääkeaineiden raaka-aineita ulkomailta? Meillä olisi hyvät edellytykset tuottaa niitä itse! Kanabis ja muuta hampusta saatavat osaset olisivat hyviä raaka-aineita. Samalla voitaisiin luoda lääkealalle uutta tutkimusta. Tässä olisi vientimahdollisuuksiakin. Olisiko Hamppu uusi Nokia! Monella hamppuon mielessä negatiivisena, niin minullakin, mutta nyt ei ole kysymys huumekäytöstä vaan ihan oikeasta lääkekäytöstä ja raaka-aineesta. Kasvin muut osat kelpaisivat myös bioenergian tms lähteeksi. Kasvatus ja jalostus tulisi tietenkin olla luvanvaraista ja tarkoin valvottua. Kotikasvatus ei tule kyseeseen. Oliskos asiassa ajattelmisen aihetta? Moni nyt myytävä lääke on paljon "kovempaa" kemiallista/synteettistä tavaraa, luonnonkasvi voisi olla pohjana miedommille lääkkeille.


15.8.2011

Uusi kunnanjohtaja on aloittanut. Boksissa onkin ollut tunkua, lähinnä valtaa pitävät ovat käyneet varoittelemassa ja juoruamassa Perussuomalaisista, meitä yritetään pelata ulos yhteistyöstä.... Että ei vaan olisi muuta kuin vanhojenpuolueiden taskussa ja saisi kuulla muita ryhmiä. No "häkä" ei varmasti ole niin tyhmä mies, että ei näkisi tämän politikoinnin lävitse. Mutta tälläistä se politiikan tekotaito on tämän kylä vanhoilla.

Hallitusta ei edelleenkään ole. Kompastuksena on tasa-arvopykälä. Ja se on kuulemma PS syy..se vaan unohtuu, että meillä ei hallituksessa ole paikkaakaan, eikä naista edes esittää. Syyttää voi silti ja uhkailla lehdistöllä. Uskomatonta, taitaa olla vaalit kunnissa tulossa ja gallupit laskussa, kun noin typeriä heittoja tulee ilmoille. Me tuemme sitoutumattomia asiassa, meillä ei muuta yhteyttä hallitukseen ole. Kaikki kitinä riitelystä on lopulta vain muutoksen ja toimintakulttuurin muutoksen aiheuttamaa narinaa vanhoissa puolueissa, jotka elävät vanhoissa ajoissa. Kulttuurimuutos kohti avoimmuutta ei ole helppoa.

Olkoon riitelystä nyt sitten merkkinä mielipiteeni Vastilan monitoimitalon myynnistä Kirjoituksia 2011  osastolla..tämäkin on tietysti vanhojenpuolueiden mielestä asiatonta tekstiä jne..


 

28.7.2011

Koen erittäin vastenmielisenä ja halpahintaisena politiikkana kommentit, jotka ovat heruneet ilmoille Norjan katastrofin jäljiltä. Yhdistäminen PS välillisestikin asiaan ja vihjailemalla "vihapuheista" jne on halpahintaista, nämä kommentit tulevat ruumiiden "päällä seisten"!. PS ei ole, eikä siitä tule rasistipuolue. Rasismia ei ole epäkohdista kertominen eikä se, että toivotaan kohtuutta pakolaispolitiikkaan. Se on eduksi pakolaisille, että myös meille. Ongelmiin tulee hakea kestävämpiä ratkaisuja, kuin maapallon ongelmien siirtely paikasta toiseen.

Koen julkisuuden poliitikoiden kommentit poliittisena rasismina ja mustamaalauksena. Tarkoitushakuisena politiikkana PS puoluetta vastaan. Tietoisesti ja väärinperustein. Yllytys ja kehoittaminen mihinkään vaäkivaltaan tahi rikokseen on rangaistavaa nytkin. Ongelmaksi tulee se, mikä on tulkittavissa vahingolliseksi ja millä perustein? Peruste ei voi olla valtaa pitävien sensuuri. Tuomitaanko kaikki mikä ei miellytä vihaksi ja vanhaan neukku tapaan kansanviholliseksi?


21.6.2011 Valtuusto

Median huomio oli taattu. Syynä oli Häkämiehen valinta. etukäteen oli lietsottu pelkoja, miten valinta menee valtuustossa. Mahtoi olla pettymys, kun emme aloittaneet Häkämiehen alasvetoa, vaan aivan oikeutetusti valintamenettelyä, tiedonsaantia, sekä itse valitsijoita jouti kritisoida. Se ei mennyt taaskaan oikein. Valtuusto oli kumileimasin, ilman, että edustusta olisi ollut kaikista ryhmistä. Häkää olisi turha loata, koska hän on syytön mies tähän sotkuun. No, toivon, että hän nyt sitten saa kuntaan jotakin tolkkua. Epäilen, että tietyille piireille liika avoimmuus ei sovi. Häkällä on kiistaton kokemus, nyt nähdään onko paloa.

http://yle.fi/alueet/kymenlaakso/2011/06/kari_hakamies_valittiin_pyhtaan_kunnanjohtajaksi_2676749.html

Kymäri uutisoi aika asenteellisesti. Me emme siis saisi olla heidänkään mielestään edes pöytäkirjantarkastajia?  http://www.kymensanomat.fi/Online/2011/06/20/Pyht%C3%A4%C3%A4n+valtuuston+kokous+alkoi+kummallisella+%C3%A4%C3%A4nestyksell%C3%A4/2011311494022/4 Pitääkös sitä kerjätä muilta armopaloina, tämä kertoo työkulttuurista kaiken. Kuin se, että kaikki ryhmätt eivät saaneet edustajaa valitsemaan kunnanjohtajaa tai se, että asiaa esiteltiin seminaarissa, jonka ohjelmassa ei esittelystä ollut mainintaa. No, ehkäpä siellä oli sitten haluttu ja valittu älymystö kuulemassa...

Käsittelyssä oli muitakin juttuja. Olemme tehneet kuntouttavan työtoiminnan aloittamisesta aloitteen. http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-1133-4.HTM Ei mene läpi. Se vaan on niin, että asianhyväksi ei ole tehty mitään, sensijaan maksetaan sakkomaksuja vuodessa noin 100 000 E veronmaksajien rahoja, joille olisi muutakin käyttöä. Nämä 30-40 ihmistä tarvitsevat apua. Sen sijaan huokaillaan kun ei ole mitään toimintaa, kun sitä yritetään, ei se kelpaa.

Versö on edelleen kesken. http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-1133-6.HTM toivoin, että hankkeesta saadaan valtuustoon tietoja, ennen kuin "valitut" ovat päättäneet.

Vastilan monitoimitalo. http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-1133-13.HTM Ketään ei tuntunut meitä lukuunottamatta vaivaavan, että Vastilasta hävitetään kuntalaisten ainoa henkireikä. kysyttäessä todettiin, että niinhän se menee?!. Toinen Asia on se, että myynti on vähintäänkin hämärähommaa. Asiassa on nimittäin korkeampikin tarjous, joka jätettiin huomioimatta, vaikka toin sitä esiin. Ehdotin asian jättämistä pöydälle, jotta asia selkenee. EI käynyt.

Nyt myytiin alihintaa ja hävitettiin veronmaksajien omaisuutta, ilman kunnollista kilpailutusta ja alle markkinahintojen. MIKSI? Kuka vetää välistä ja kenelle?. Talo on laitettu julkiseen myyntiin, eikä tarjoukset olleet salaisia, määräaikaa ei ollut, joten kaikki tarjoukset olisi huomioitava. Nyt se meni kiinteistögrynderille Haminaan. Paikallisessa ei edes ole ilmotusta ollut. Ja kun kunnan virallinen ilmoituskanava on Pyhtäänlehti, niin herää epäilyksiä. Epävirallisesti saimme tieoja, joiden mukaan ainoa myyntiilmoitus on ollut Virolahdella ja esitteessä ei ole ollut edes talon kuvaa? Mitä hittoa. Hylätyn tarjouksentekijä toivoakseni ryhtyy toimiin. Me tutkimme asiaa omalta osaltamme.

http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-1133-15.HTM Keskustan Halme teki hyvän aloitteen, mutta eipä palopuheemme kääntänyt päitä. Semaritkin olivat kansan asialla. Ei käy ,ei.. miksi sitten olemme tehneet lapsille hyvinvointisuunnitelman, kun se ei ole kuin paperia. Kun psykologi ei tullut, olisi rahat riittäneet tähän heti. Asiaan palataan 2012, mutta apua tarvitaan jo nyt.

Oli hämmentävää nähdä, että kuntaan on tehty BIOKAASULAITOKSEN esiselvitys, mutta hakeelle tasoitetaan kultatietä. http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-1133-16.HTM

Potentiaalia Pyhtäällä olisi. Media huomiota tulisi ympäristöhankkeesta ja uusi E18 tie tuo asiakkaita. No, väännön jälkeen tätkin asiaa selvitetän, mutta en laita siihen liikaa toivoa.


20.6.2011

PS piti puoluekokoustaan Tampereella. Kymi sai sieltä kolme puoluevaltuuston paikkaa. Hienoa. Valtuutettuja ovat Kymestä Raul Lehto, Erkki Saarimäki ja Ulla Pyysalo. Eikä unohdeta Juho Eerolan nousua varapuheenjohtajistoon. Kymenvaalipiirissä on tehty ruohonjuuritason työtä jo vuosia, se näkyy vaaleissa. Sen myötä olemme ansainneet vaikuttamisen kanavia myös puolueessamme.


9.6.2011

Kello 11:30 Kymenlaakson uutisissa todettiin, että Pyhtäällä ei ollut muita vaihtoehtoja kunnanjohtajaksi kuin Kari Häkämies, ei pidä paikkaansa. Hakijoista ei oikein hyvää löytynyt, mutta kulisseissa oli 2 ehdokasta. Nuori ja innovatiivinen kaveri, jolla oli näyttöä. Uutta virtaa ja ajattelua, ilman sidoksia paikallisiin kuvioihin tahi päättäjiin. Sellaista olisi kaivattu.

Sen sijaan, on esitelty heti kättelyssä ykkösenä Häkää, kun ei muuta osata. Vanhaa menoa, vanhalla orkesterilla.

Molemmilla oli edellytys, että valinnan tulee olla "varma", sitten tulee suostumus virkaan. Vanhat puoleet piiskasivat porukkansa Häkän taakse.

Mutta, valinnanvaraa olisi ollut, jos olisi oikeasti haluttu. Ne henkilöt, jotka asiasta olisivat halunneet keskustella olivat myös kätevästi poissa, kun ehdokkaista puhuttiin valtuustolle ensikertaa. Tämä tehtiin ennalta ilmoittamatta missään ohjelmassa toisen seminaarin yhteydessä. Kätevää! Mutta tietenkin "sattumaa" =).

Eikä ehdokkaita pahemmin valtuuston tutustuttavaksi tuotu nytkään.


30.5.2011

JULKILAUSUMA


Perussuomalaisten Kymen piirijärjestö piti kevätkokouksensa Kotkan Leikarissa 28.5.2011.

Runsaslukuinen kokousväki keskusteli vilkkaasti tulevasta toiminnasta ja lausui tyytyväisyytensä vaalituloksesta. Tulevat kunnallisvaalit värittivät myös kokouksen keskusteluja ja päätettiin että kaikkiin kuntiin Kymen alueella asetetaan ehdokkaat seuraavissa kuntavaaleissa.

Kokous valitsi  omat ehdokkaansa Tampereen puoluekokoukseen 18-19.6.2011 jossa valitaan Perussuomalaisten uusi puoluejohto sekä puoluevaltuusto. Piirijärjestö ehdottaa puoluevaltuustoon omat ehdokkaansa toimitetun vaalin mukaisesti järjestyksessä seuraavasti: Raul Lehto, Pyhtää ; Erkki Saarimäki, Imatra;  Freddy van Wonterghem, Kotka; Ulla Pyysalo, LPR; Kari Hänninen, Kouvola;  Jani Mäkelä, LPR; Liisa Lajunen, Imatra. Puolueen varapuheenjohtajistoon ehdotetaan kansanedustaja Juho Eerolaa Kotkasta.

Piirijärjestön väki tukee Perussuomalaisten eduskuntaryhmän antamaa  julkilausumaa syrjintää, rasismia ja väkivaltaa vastaan, sekä vaatii lisäksi muitakin ryhmiä tuomitsemaan uhkailut, joita mm. Perussuomalaisia poliitikoita kohtaan on esitetty. Tähän saakka irtiottoja on vaadittu vain Perussuomalaisilta.

Vaadimme, että poliittiset ja yhteiskunnalliset vaikuttajat ja keskustelijat suhtautuvat yhtäläisellä vakavuudella kaikkeen poliittiseen syrjintään ja kaikkiin väkivallantekoihin, edustivat uhrit sitten enemmistöä tai jotakin vähemmistöä. Kaikkinainen epäsymmetrisyys eri ryhmiin tai puolueisiin kuuluvien henkilöiden kohtaamien vääryyksien uutisoinnissa ja arvottamisessa lähettää vahvan viestin siitä, että ihmisen arvo riippuu hänen taustastaan tahi ajatuksistaan.

Piirijärjestö kuten eduskuntaryhmämme tuomitsee kaikkinaisen rasismin ja syrjinnän ja sanoutuu siitä irti. Vetoamme myös Kymen muihin poliittisiin ryhmiin ja yhteiskunnallisiin vaikuttajiin että he toimisivat samoin.


26.5.2011

Kunnanjohtajan valintaan liittyvä kulissi pelaaminen alkaa kiihtyä. Seuraavassa valtuustossa tulee asia päätettäväksi. Tätäkin asiaa on valmisteltu taas niin ja näin. Kuitenkin sen verran siististi, että ei ihan voi kivittää tekosista. PAHANA tekona pidän sitä, että Etelä-Karjalaan järjestettiin seminaari. Samalla matkalla, ennalta tiedoittamatta esiteltiin ehdokkaita. Oliko tilaisuus sopiva,kun paikalla ei ollut kaikkia kertomassa tietojaan? Varsinkin kun ykköskanditaatti on taustoiltaan värikäs. Kaikille ryhmien jäsenille häntä olisi ollut vaikeampi myydä, jos esim minä olisin päässyt vapaasti kertomaan asiani. Nyt tilanne on jo vakiintunut, ryhmäkurilla on piiskattu.

Meillä olisi mahdollisuus tehdä hyvä päätös, ennakkoluulottomasti tuoda uutta verta ja uusia kuvioita mukaan kuntaan. Ilman että johtajalla olisi sidoksia meihin valtuutettuihin. Tätä ei ilmeisesti uskalleta tehdä.


 

27.4.2011

Kunnanhallituksen vaalit valtuustossa menivät poskelleen. PS oli ilmoittanut etukäteen miten äänestää, jos suhteelliseen vaalin joudutaan. Kannallemme on myös selkeät perusteet, emme halua sotkeutua muiden ryhmien asioihin, joita ohjaillaan vieläpä ulkopuolelta. Paikka on tiukka demareille, koska hehän siellä istuvat kokonaisella paikalla, vaikka vaalien tulos ei siihen ihan riitä. Jos sovitut asetelmat muuttuvat tekisi se heille kipeää.

Nyt sitten asetettiin suhteellisessa vaalissa 2 listaa ja äänestettiin. Äänestyksen tulos laskettiin ja saatiin suhdeluvut. Niiden perusteella hallitus olisi kyllä muodostunut. Tasa-arvopykälä olisi koetellut viimeistä paikkaa, jolloin Bengt Renlund olisi joutunut luovuttamaan paikkansa Taija Pajulle. Nyt ei ole ihan varmaa, miten tilannetta olisi pitänyt tulkita. Vaihtoehdot on nyt kuitenkin tiedossa ja apua haetaan Kuntaliitosta. On siis mahdollista, että vaali olikin pätevä. No, se selvinnee aikanaan. Tilanne kyllä selviää, kunnassa toimintakykyinen hallitus. Otetaan vaan nyt ihan iisisti.

Sen sijaan valtuuston pj Osmo Kallio menetteli harkitsemattomasti kokouksessa. Hän kommentoi, mielestäni hieman agressiivisesti, että äänestetään aamuun saakka kunnes haluttu tulos saadaan aikaan. Minä ehdotin asian jättämistä pöydälle, mutta järki ei äänestyksessä voittanut. Farssia ja kiukuttelua jatkettiin, vaikka oli selvää, että äänestystuloksen tulkintaan ei ollut tietoa, eikä sovulle edellytyksiä. "Jatketaan vaa, ja aamulla pidetään tauko, vaikka päiviä". Naurettavaa ja valtuustoa halventavaa. Sekin selvisi, että osa valtuutetuista ei tiennyt asian todellisesta laidasta ja taustoista mitään.

Onneksi toinen ehdotus kok Hannu Tähtiseltämeni läpi ja asia jätettiin selvityksiä varten pöydälle.


20.4.2011

Vaalit on käyty, tulos olis loistava. Omakin saalis oli hieno, kiitokset äänestäjille ja tukijoilleni. Erityisesti oma perhe ansaitsee nyt aikaani, sitä ei viimeisinä viikkoina heille paljoa liiennyt. Vaikuttamisenhalu ei ole kadonnut, mutta kun maakunnan lukuja katsoo, niin kotipaikkaetu on murskaava. Nyt täytyy oikeasti harkita, mitä teen jatkossa. Minusta minulle on ollut valtava etu, että olen pienestä kunnasta. Olen nähnyt paremmin maakunnan asiat ja kipupisteet, koska oma etupiiri ei ole ollut sotkemassa ajatuksia. Kuntavaalit on kuntavaalit ja eduskunta on eduskunta. Minä en ole taustahahmo, vaan omaan vahvan halun tehdä itse. Ikävää että äänestäjät eivät nyt nähneet samoin. Kotipaikkani ratkaisi paljon. Pyhtääläiset antoivat rajun luottamuksen minulle, se vetää nöyräksi.

Tulevaisuus on nyt avoin.17.4.2011

Vaalipäivä, kiitos kaikille ihmisille joiden kanssa olen saanut puhua. Olen oppinut paljon ja saanut jakaa iloja, niin myös suruja. Toivon, että olen osannut olla myös avuksi. Minulla on hyvä olo, vaikka en tiedä millainen tulos minua odottaa. Iloinen olen, että olen aivan varmasti ollut kaikille rehellinen ja oma itseni. Niin puhuessani kuin kirjoittaessani. Tiedän, että meitä odottavat vaikeat päätökset, mutta uskon niistäkin selvittävän. SINÄ PÄÄTÄT! Uskon vakaasti, että minulla on rohkeutta ja uskallusta. Toivon, että sanoistani ja teoistani on sinulle välittynyt sama kuva, kuin itse tiedän olevani. PERUSnuorani on kaikessa toiminnassa ollut, että sanojeni ja tekojeni on oltava sellaisia, että omatunto on puhdas ja peiliin voi katsoa itseään rehellisin ja levollisin mielin. Tämän olen pitänyt ja pidän. Se kantaa minut lävitse tämän elämän ja sen ohjeen välitän myös pojalleni ja muille lapsilleni, joita toivon vielä saavani.

Hyvät ihmiset , äänestäkää ja nauttikaa kauniista päivästä toivoo Raul.


15.4. Soinin Kymenvaalipiirin kiertue

Uskomattomat määrät ihmisiä toreilla, noin 4000 - 5000 ihmistä kävi kuulemassa paitsi Soinia, niin myös ehdokkaita. Itse puhuin tänään niin, että ääni meni käheäksi. Ääniäkin luvattiin. Asiaakin kuultiin äänestäjiltä ja tein muistiinpanoja muutamia sivuja!

Yksi ongelma paljastui jälleen uudessa muodossa. Harmaatalous rakennus- ja kuljetusalalla. Ulkomaisia työntekijöitä riistetään häikäilemättä ja halvalla orjatyövoimalla poljetaan hintoja suomalaisten yritysten tappioksi. Kilpailu on mahdotonta, jos toiset eivät noudata mitään lakeja, myös kuluttajan suoja on onneton, kun firmat ja tekijät häipyvät ties minne.

Vaikka firma papereiden puolesta maksaa ulkomaiselle työntekijälle TES palkkaa, niin homma meneekin niin, että reppufirman edustaja tai jopa mafian edustaja, joka trokaa työvoimaa tänne ottaa osan palkasta! Eli kaikki ok, palkat on suomen tasoa, mutta ei työntekijä sitä saakkaan! Lisäksi yleistä on että tehdään 8h verokirjalle ja 3-5 h päälle pimeästi.

Yllä mainitut käytännöt ovat yleisiä suurissa ja jo pienissäkin kaupungeissa. Tämä on saatava tiukkaan valvontaan. Tämä uhkaa talouttamme, kotimaisia yrityksiä ja työntekijöiden oikeuksia. Verotuloja jää saamatta ja kotimainen resurssi on työttömänä.

Minusta seuraavan hallituksen on otettava kantaa myös siihen, että suomeen voi tulla verotta 6 kk ajaksi tekemään työtä. Muutos on tultava, kotimaassa veroja kiristetään, mutta samaan aikaan annetaan tieten veronkiertomahdollisuuksia ulkomaisille yrityksille. Ongelma on siinä, että järjestelmää käytetään tietoisesti väärin. Syylliseksi ei saa leimata työntekijöitä.


 

9.4.2011 Karhulan markkinat

Eläkeläisten hätä on koskettava!.  Olen tavannut kymmeniä vanhuksia, joiden tarinat ja elämäntilanne saa nuorenkin miehen silmiin kyyneleet ja polttavan tunteen. Jos edustajaksi pääsen, niin takaa että kaikkeni teen neuvottelupöydissä ja puolueessa, jotta taitettu indeksi heitetään huuthittoon. Kurjuutta ei tarvitse hakea kaukomailta, se kävelee vastaan toreilla ja kaduilla.

Kun palkat taitetun indeksin voimassaoloaikana 1996-2007 ovat nousseet 52 prosenttia, jäi työeläkkeiden nousu ainoastaan 22 prosenttiin.. Esimerkiksi 1996 eläköityneen henkilön eläke, joka oli alkuaan 60 % palkasta, oli tämän vuoden alkaessa enää 48 prosenttia saman ammatin ja palkan nykyarvosta. Tämän vuoden lopulla se on enää 45 prosenttia. Hänen oltuaan 20 vuotta eläkkeellä putoaa eläke nykymenolla arviolta 35 prosentin tuntumaan. Tilanne on sitä kehnompi, mitä kauemmin on eläkkeellä tai mikäli eläkkeen lähtötaso on alempi, vaikkapa 50 % palkasta, kuten usein on.

Nykyisen hintapainotteisen taitetun indeksin korvaaminen sataprosenttisella palkkaindeksillä on oikeudenmukaisin ratkaisu. Rahaa korjaukseen on, vaikka eläke-eliittimme (työmarkkinaosapuolet, eläkeyhtiöt, Eläketurvakeskus, TELA) ja poliittiset päättäjät toisin väittävät. Korjaus lohkaisisi työeläkevaroista tämän vuoden tasolla vajaat 400 miljoonaa euroa/v, mikä on ainoastaan 0,4 prosenttia varojen nykyarvosta. Jonkinlaisena minimivaihtoehtona voisi olla eläkeuudistuksessa 2005 lähtien sovellettu palkkakerroin (p=80 %, h=20 %), jolla lasketaan koko työhistoriaan perustuvaa eläkepalkka.

On se kumma, että veroja ollaan yleisesti kotimaassa kiristämässä ja huolissaan ollaan työttömyydestä, mutta silti annetaan ulkomaiste reppu-ukkojen kiertää suomessa 6 kk verovapaasti raksoilla! Vero varoin elvytetään ja rahat ja vastuu pakenee rajan taa. Tämä vääristää kilpailua ja on moraalitonta. Mielestäni jos täällä tekee töitä, maksaa myös verot. Kaakossa on rakennusalalla 19% työttömyys! Ja ketkä tekee työmaalla työt?

Tässäkin on epäkohta, johon tarvitaan muutos! Vai hyötyykö vuorineuvokset tästä halpatyövoimasta niin, että veronkierto saa jatkua. Tilannehan on rakennus-ja kuljetusalalla se, että nämä työläiset kiertää 6 kk välein. Suomalaisten ollessa työttöminä. Olemmeko niin moraalittomia, että tämä saa jatkua ja käytämme hyväksi tietoisesti halpatyövoimaa? Esim lumenpudotuksissa Helsingissä ero hinnoissa oli 4 kertainen! Mutta maksoivatko nämä yrittäjät maksunsa, veronsa ja oliko työntekijöillä mitään vakuutusta?


 

4.4.2011 PS vaaliviesti lävitse vaalipiirin

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=52147:perussuomalaiset-sauvovat-demareita-suohon-kymessae&catid=29:kotimaa&Itemid=31

 

Imatralainen eduskuntavaaliehdokas Liisa Lajunen sai hauskan ja tavallisuudesta poikkeavan idean tehdä vaalityötä Kymen vaalipiirissä - puolitoista viikkoa kestävän sauvakävelyviestin Parikkalan Niukkalasta Pyhtäälle vaalipiirin rajalle saakka. Kymen Perussuomalaiset innostuivat ajatuksesta eikä aikaakaan kun sitä lähdettiin jo toteuttamaan.


Sauvakävelyviesti alkoi viime viikon perjantaina ja on jo ehtinyt loppusuoralle - viimeinen päivä on maanantaina. Kävelypäiviä on kymmenen, välissä yksi välipäivä. Reitti kulkee Niukkala-Parikkala-Simpele-Imatra-Joutseno-Lappeenranta-Taavetti-Kouvola-Inkeroinen-Karhula-Pyhtää-Ahvenkoski. Kaikki Kymen perussuomalaisehdokkaat ovat olleet mukana, kuka isommalla ja kuka pienemmällä panoksella.


Kotkan Hakamäestä lähdin minäkin ottamaan osaa haasteeseen. 24,5 km oli edessä. Haaste on haaste ja päätin ottaa sen vastaan, vaikka näin pitkät kävelyt on olleet kyllä harvinaisia. Mutta nyt karsitaan viherhyypät perusspörriäisistä! Matka meni reilulla 32 000 askeleella, 6,2 km/h ajassa 3 tuntia 55 minuuttia. Kiitos Liisalle haasteesta!


Lupasin matkalla, heikkona hetkenä, että jos Arkadianmäkiä Perusraulia kutsuu, niin pyöräilen koko matkan takaperin Uudeltamaalta Uukunimelle!2.4.2011

Karhuvuori. 2.4. Puolueet torilla kilpailemassa suosiosta. Moni söi makkarat demareilta, kahvit vasemmistolta ja sitten poikkesi lähtiessä sanomassa äänestävänsä Perussuomalaisia!


29.3.2011

hiekka2.jpg  Ankkurissa oli sivulla 11, 26.3. Siltakylän vaarallisen liukkaasta alikulusta, jota ei ole hoidettu. Kunta kiistelee kenelle sen hoito kuuluu. Ikäihmiset liikkuvat tunnelissa ja vaarantavat kinttunsa ja lonkkansa. Apu tuli nyt kuitenkin ennen artikkelissa mainittua kevättä. Kunnan ja Tielaitoksen pakoillessa vastuuta Pyhtään Perussuomalaiset lahjoittivat paikalle 150 kiloa sepeliä ja Raul Lehto hiekoitti käytävän. Ennakoivasta sosiaali- ja terveyspoilitiikasta puhutaan, mutta tekoja ei tule. Kuinka paljon maksaa kunnalle erikoissairaanhoito, kotihoito ja inhimillinen kärsimys ihmiselle!

Loput sepelit n. 100kg jätettiin paikalle, jos joku viitsii sirotella lisää kun hiekka uppoaa jäähän. TOIVON tempauksen herättävän kunnassa hieman ajatuksia ja että joku nyt selviää paikalta paremmin. Sepelivarkauskin on tietty mahdollinen, toivon kuitenkin, että hiekat saa olla siellä säkeissään...ja ilkivalta syyte minulle kunnalta! Tutkintapyyntö luvattomasta hiekoittamisesta...=)

 

 

 

http://www.kaupunkilehtiankkuri.fi/showFlashPaper.php?id=465


28.3.2011 Metalliliiton ja Teknologiateollisuuden keskustelu

Olin kutsuttuna keskustelemaan vientiteollisuudesta ja ongelmista muuttuvassa yhteiskunnassa. Energia, koulutus, logistiikka, ilmastopolitiikka ja työhyvinvointi oli minulla mielessä ja niistä puhuttiinkin. Omat näkemykseni saivat tilaisuudessa vahvistusta ja sain koetella ajatuksiani rautakourien kanssa. Oli mukavaa havaita, että vaikka en vasemmistoa edusta, niin kannatusta havaintoni saivat. Puolueet eivät kovin aktiivisia olleet, vain minä ja Helminen sd. esittivät laajemmin kantojaan. Kaikinpuolin hyvä oppimistilaisuus. Selväksi tuli myös näiden järjestöjen resurssit ja kyky tarjota tietoa asioista omalta kantiltaan.


27.3.2011

Voikkaalla telttailtiin tänään, ihmisiä oli paikalla mukavasti ja kiinnostusta tuntui olevan meidänkin asiallemme. Raul Lehtokin oli yllättävän monelle tuttu nimi kirjoituksieni perusteella. Kiva yllätys, kun oltiin sentään kaukana "pohjoisessa" kotikunnailta.Omat pojat tietty oli kaikille tuttuja.

Huomenna sitten ajellaan taas Kouvolaan Metallin ja Teknologiateollisuuden iltamiin. Kolme viikkoa matalalentoa..


25.3.2011 hajatelmia...

Minä olen sitä mieltä, että alueellisten hätäkeskusten paikallistietämys ja ymmärrys on auttanut monessa tilanteessa. On suorastaan toiminnan kulmakivi. Ydinvoimalan sijoitttelu on turvallisuuskysymys numero 1. Niin myös hätäkeskuksen sijoittelu. Seuraavaksi keskus sijainnee Indonesiassa? Siellähän on halpaa työvoimaa...

Saksan, Ranskan, Britannian ja muiden Euroopan maiden pankit ovat viiden viime vuoden kuluessa rahastaneet velkaisimmista euromaista satojen miljardien eurojen korkotuotot. Riskiluotot ovatkin olleet pankeille erittäin tuottoisia ja myös pysyvät tuottoisina, kunhan Suomi ja muut euromaat auttavat veronmaksajien varoilla pankkireita rikastumaan ja ottamaan yhä suurempia riskejä.Veronmaksajien rahat valuvat kansainvälisten pankkiirien taskuun, jippii =( rahaa ei riitä lapsille eikä viimeisten veteraanien asianmukaiseen hoitoon, mutta keinottelijoille riittää. Kehtaa jenkit vielä soittaa suutaan vaikka koko kuplan ilmaan puhalsivat.

 

Kun asiakas ostaa sähköliittymän, niin maksetaan liittymämaksu. Uusi liittymä jopa 6000€. Mutta ei saa mitään osuutta verkkoyhtiöstä, sähkössäkin maksetaan lisää siirtomaksua. Valtiolle veroa. Puhelinliittymissä sai sentää aikanaan osakkeen.


22.3.2011

Eilen olin energiapaneelissa. Alustajina oli Leo Stranius Luontoliitosta ja Vesa Pirtilä Kotkan Energialta. Oli mielenkiintoista saada uusimmat tiedot energiakentältä. Myös ehdokkaiden keskustelu oli vilkasta ja sain yleisöltä positiivista palautetta. Vieläpä kehut, että taso oli samaa luokkaa kuin istuvilla kansanedustajilla. Kiitos siitä. Kansanedustajalla on aina etu puolellaan, koska heillä on tieto kädenulottuvilla. On hienoa huomata, että myös asiantunteva yleisö osaa ottaa huomioon nämäkin seikat. Minusta kaikki suoriutuivat hyvin ja keskustelu oli paikoin kiivasta, mutta kohtelaista ja asiallista.


 

19.3.2011 Ruonalan markkinat

Edelleen tuli palautetta ympäristöpaneelista, 2 ihmistä oikein erikseen soitti ja kiitti kommenteistani. Kivaa, jos kelpaa. Mukavaa varsinkin koska asia siellä oli ainakin minulle tärkeä. Paras perintö jälkipolville on puhdas luonto!

kala_ruonala.jpgRuonalassa osallistuin kalankäsittelykilpailuun. Piti puhkoa 5 muikkua, ei ollut minun hommaa. Kalat oli aivan liian pieniä minun kourille, ei yksinkertaisesti ollut sormissa tarpeeksi näppäryyttä. Mutta porukalla oli estradilla kivaa, sehän on tärkeintä. NAURU pidentää ikää.

 

 

 

 

 


 

17.3.2011 Kotkan Ympäristöseuran vaalipaneeli.

kirjasto_p.jpg

Puhuimme soista, Kymijoesta, Itämerestä ja Suomenlahden tilasta ja pahimmista uhkista. Minusta  pahin uhka ovat ravinteet ja happikato, joka kiihdyttää pohjaan hautautuneiden ravinteiden uudelleen kiertoon lähtöä. Toki öljyhaverikin on paha juttu, mutta se voidaan poistaa, ravinteet on pahempia. Kymen dioksiinista puhututtiin myös. Ei isoja eroja tullut, paitsi uuden ydinvoiman rakentamisesta. Se on nyt hankala kysymys, mutta rauhallisesti sekin ratkeaa.

 Kutsu tuli seuraavaankin paneeliin 8.4 18-20 Kotkan kirjastolla.

 


16.3.2011

                                                   http://areenlehto_ja_pitko_yless.jpga.yle.fi/player/index.php?clip=1300272567731&language=fi 

Areenalta voit kuunnella vaalihaastatteluni. Yhdessä Eeeva-Riitta Pitkon kanssa kerroimme näkemyksiämme.

 

 

 

 

 


11.3.2011

Palautetta on tullut ihan kivasti, kiitokset kaikille, jotka ovat äänensä luvanneet minulle. Palautteen pohjalta on hyvä jatkaa.

Vaalirynnistys on loppusuoralla. Uutisissa on ollut paljon PS uutista, hyvää ja pahaa. Sitä olen odottanutkin. Mediasota alkoi myöhemmin kuin odotin, mutta alkoi kuitenkin. Keinoja ei kaihdeta, kun pelätään uutta murrosta edustajien keskuudessa. Perussuomalaisa on turha pelätä, kansa päättää ja toivottavasti lähtee mukaan vaikuttamaan. Äänesti sitten ketä tahansa.


 

7.3.2011

Hakamäen asiaa olen yrittänyt tuoda esiin jo ainakin 2 vuotta. Nyt siitä on Youtubeen tehty pätkä. Stena se vain toimii ilman lupia. Ei Griinari, eikä Tiusanen ole asiaan reagoinut. Olen itsekin heille tietoa toimittanut. http://www.youtube.com/watch?v=07Sm886SlSI

Asiasta voi lukea lisää kirjoitukset osiostani.


 

1.3.2011

Niin ne lahjusrahoja ja tavaroita ottaneet sitten pääsi kuin koira veräjästä. Näyttöä ei ehkä ollut, mutta jokainen voi miettiä miksi tuollaisia summia jaetaan.

Pyhtään KH sitten hyväksyi Sirius Sportille maan myynnin. Edelleen ihmettelen, miksi kotimaiset yrittäjät eivät saa samanlaista etuoikeuta tai siis tasa-arvoa En olisi maata heille myynyt, olisin vuokrannut maan, etuosto-oikeudella. Kun jotakin on sitten oikeasti tehty, niin maan olisi sitten voinut myydä. Tässä olisi sentään ollut pieni takuu kunnan ja veronmaksajien suuntaan.

Irlanti haluaa muutoksia lainaehtoihin. Poru siitä tullee, mutta läpi menee. Ja yhteisöveroon siellä ei kosketa, sama yritysimurointi jatkuu muiden rahoittamana edelleen. Epäilen, että alunperin oli tiedossa tämä tilanne, mutta laina piti saada, joten suostuttiin ehtoihin, tietäen, että kohta vaaditaan alennusta. Kysyn: Jos suomalainen perhe joutuu kotikutoisten enrgia, vero jne päätösten vuoksi ns kuseen, niin autetaanko heitä sitten esim asuntoveloissa? Ei. No koko ero on toinen, mutta tämä perhe se on kuitenkin maksamassa tätä talousseikkailua, jonkla me parsimme kasaan. Ottamalla velkaa.


24.2.2011

Pyhtäälle on kovasti tungettu Sirius urheilukeskusta, jolla on venäläinen pohja. Firmalla on puheissa rahaa ja riskinkantokykyä, mutta silti se on kerjuulla tukiaisrahojen perässä. ELY keskus on asettanut tämänkin hankkeen ihan ykköseksi ja muut KOTIMAISET ja paikalliset toimijat saavat odottaa heidän jäljessään. Samoin Leikarin venäläiset ovat rahanjaossa Kymenlaakson kärkihakijat. Rahaa ei muille tahdo riittää. Myös kunnat ovat kerkeästi tukemassa infralla ja ilmaisella kavoituksella. Miksi kotimainen/paikallinen yrittäjyys ei ole samalla viivalla?

Kyllä tuen pitää olla tasapuolinen. Koen paljon luotettavampana hankkeet, joilla on paikallinen vetäjä. Hänellä on sidos yhteisöönsä, hän ei ole grynderi, joka haistaa tukiaiset ja katoaa kun ensimmäiset vaikeudet osuvat kohdalle tai kun tukiaiset ovat loppuneet. Paikallisesti Cursor tekee vielä parhaansa saadakseen suomalaisille verorahoille jakajia. Omat yrittäjät tuovat sentään verorahansa kotikuntaan, kukaan ei tiedä mihin näiden kansainvälisten huijarien rahat valuvat.


 

15.2.2011

Pyhtäällä on samat ongelmat kuin muuallakin, nuoret pistävät paikkoja ns. paskaksi. kirkolle onkin kaavailtu monitoimitaloa, jossa voi olla ja harrastaa, pahaa oloa voi purkaa puhumalla. Sain lisäksi ajatuksen, että siellä voisi olla tila, jossa agressioita voisi purkaa. Mielikuvitus on toteutuksessa vapaa, on se sitten nyrkkeilysäkki, pehmustettuseinä, jota potkia tms. koska en kuulu asiaa käsittelevään Sotelaan, pyysin Katri Arvilaa sd. asiaa kehittelemään ja esittämään. Toivottavasti Katri saa asian liikkeelle.


10.2.2011

Valtio ei tue Pyhtään kuntaa uimahallin rakentamisessa. Kunta on vetänyt avustusanomuksensa pois, kun sai tietää ideansa valtionapusäännösten vastaiseksi.

SAI TIETÄÄ!!! Kuten yritettiin sitä jo valtuustossa kertoa ja jälkikäteen tieto vain vahvistui, ei ollut mitään vamuutta siitä, että tuki olisi edes siirrettävissä kunnalta edelleen. Pikemminkin virkamieskunnassa oli siitä jo tietoakin. Miksi sitä ei kuunneltu, vaan asiaa valmisteltiin muutamia kuukausia ja sitten se tuotiin vielä valtuustoon? Sekin oli tiedossa, että hanketta vedettiin eteenpäin vaikka kaava-asiat eivät olleet kunnossa, siitäkin luovuttiin vasta kun selvisi että ei auta mikään. Ja hakemukseen ei ollut olemassa kunnollisia hankekuvia tai sunnitelmia. Hävettää koko hanke ja sen valmistelijat!

Hanke sinänsä on hyvä, mutta tapa käsitellä asiaa on ollut ala-arvoinen. Toivon hartaasti, että hanke ei lässähdä, tai että se ei kaadu kunnan syliin. Erityisesti ottaa päähän se, että yritetään leimata hankkeen kaatajaksi, kun yrittänyt saada suunnitelmia, laskelmia ja selkeyttä päätäntään. Nyt on vain menty pimeään isolla vaihteella.


 

9.2.2011

Matkailukeskuksen rakentaminen Pyhtään kirkonkylään eteni tiistaina, kun kunnan nimeämät neuvottelijat ja keskuksen rakentajayhtiön omistaja Alexander Terentyev saivat sovittua maakaupan viimeiset yksityiskohdat.

Mitähän tästäkin lopulta tulee? Häviääkö kuin pieru saharaan, jos tukiaisia ei tule? Teki kuitenkin sellaiset oharit Loviisalle, että minä en luota pätkääkään tähän. Hanke nuijittiin väkisin lävitse, kunnalle tulee vain vähän kustannuksia,,,vastausta en saanut siihen mikä on vähän? Perkele tehdään päätöksiä ilman laskelmia.


 

8.2.2011

Eduskunnan istuntoa katsellessa ruotsinkielen asema nykysuomessa näkyy hyvin. RKP:n edustajan alkaessa puheensa ruotsiksi, tyhjeni hallituksen lehteri ja niin eduskunnan salikin. Muutama jäi kuuntelemaan, silti sama porukka puolustaa sitkeästi ruotsinkielen asemaa edelleen...oma käytös kertoo jo kaiken. Räsäsen puheen aikana alkoivat valua takaisin saliin. Ruohonen-Lernerin aikana suurinosa oli palannut.


 

2.2.2011

Nyt kun eduskuntavaaliehdokkaille satelee kysymyksiä, olen miettinut kok. nostamaa keskustelua ansiotuloverotuksen keventämisestä. JOS sitä kevennetään, niin hyödyttääkö se tasapuolisesti kaikkia, vai onko todellinen kärsijä pienituloiset ja tavalliset palkansaajat? Jos kevennys siirtyy kulutukseen ja etenkin sellaiseen, jota ei voi välttää, kuten alv, energia, lämpö, poltttonesteet, autoilun "päästövero", niin sehän muuttaa tilanteen jopa pahemmaksi. Hyödyn korjaa suurituloiset, jotka prosentuaalisesti korjaavat suurimman ale potin. Tässä paljastuu koko ongelma näissä "tekovihreissä"veroissa, oikeasti kulutuksella ei voi välttää maksuja, vaan kaikessa rokotetaan, ilman valinnan mahdollisuutta. Autokin maksaa pihassa just se mitä se maksaa, vaikka ei ajaisi metriäkään, silti maksetaan päästöstä, joka on laskennallinen.


1.2.2011

Sain postissa vihakirjeen 28.1. Kirje oli päivätty 26.1.2011 Pyhtäällä. Kirjoittaja oli kovasti sydämmistynyt siihen työhön, jonka olen tehnyt ja tulen edelleenkin tekemään edustaen Perussuomalaisia. Syytöksiä, luuloja ja valheita oli useita, heikolla äidinkielellä kirjoitettuna, runsain kirjoitusvirhein maustettuna. Ankkuri lehden ehdokaskortista oli vieläpä leikattu kuvani irti ja sen päälle oli piirretty hakaristi. Kiitosta vain tästä kirjallisesta tuotoksesta. Huomaan, että on tartuttu oikeisiin asioihin kun noin kirpaisee.

Sisältö oli niin ala-arvoinen, että se herättää minussa lähinnä huvitusta ja toisaalta sääliä. Henkilö, joka laukoo nimettömänä syytöksiä mm. kuolleesta isästäni on säälittävä. Oman osansa sai myös maanviljelijät, joiden osaa en ihan kirjelmässä hahmottanut.

Henkilö arvostelee monia asioita, mutta niitäkään en viitsi lähteä korjaamaan, kun kerran kirjoittaja ei ole alunperinkään ymmärtänyt lukemaansa asiaa ja levittelee huhuja tosina. Kirje kertoo kirjoittajasta itsestään. Hänellä täytyy olla todella huono olo, yhdistyneenä alemmuudentunteisiin ja katkeruuteen. Suosittelen avun hankkimista ja puhumista, ehkäpä jotakin olisi vielä tehtävissä.

Kirje toimitetaan poliisille. Kirjoittajalle voin luvata työni jatkuvan niin AY toimissa kuin Perussuomalaisissakin, omalla nimelläni. Minun ei tarvitse esiintyä raukkamaisesti aliaksena. Vaalikamppailu herättää näemmä monenlaisia tunteita.


 

31.1.2011 KV

Valtuustossa nähtiin vihreä farssi, joka koski hallituksen muodostamista. Yksimielisyyteen ei päästy, joten pitkän neuvottelun tuloksena asiat jäi pöydälle. Vanhat jatkavat, ainakin toistaiseksi. Vihreät tietenkin keittivät tämän nokkossopan, ja muut hallituspuolueet eivät tahtoneet sitä niellä, homma menikin hieman nokitteluksi ja vanhat tarjoilivat voikukka salaattia vastapainoksi. Kirpeää oli molemmilla. Asia olisi ehkä saatu sovittua, mutta kannat olivat syystä ja toisesta lukkiutuneet.

Tämä nyt ei hirveästi kuntaa keinuta. Mutta oli harmi, että hvävisimme äänestyksessä kylätalkkarin toimen perustamisessa. Tässä olisi saatu apua senioreille ja esim pitkäaikassairaille kodin pieneen hommaa. Hiekoitukseen, lumityöhön tms. Tämä olisi osana mahdollistamassa kotona asumista laitospaikan sijasta. Mutta ei, kylmä oli isojen kyyti vanhuksille ja sairaille, ehkä ne murtuneet lonkat ja vuodepaikat on sitten halvempia ja inhimillisempiä.Tähän vielä palataan.

Olimme tehneet aloitteen sähkön laadun parantamisesta KSOY:n kanssa, siihen on nyt alettu ja korjauksia tulee. Pyysin suullisesti vielä teknistä johtajaa muistuttamaan myös linjojen huoltamisesta, jotta Mikkelin mallin mukaiset sähkökatkot eivät tulisi myös Pyhtäälle.


29.1.2011

Sain fanipostia. Joku säälittävä henkilö oli postittanut minulle kirjeen, maustettuna solvauksilla, kirjoitusvirheillä ja kuvaani piirretyllä hakaristillä. Taitaa tällä henkilöllä olla aika paha olla, oikein säälittää tuollainen katkeruus. 1984 kuollut isäni, Veikko Vennamo ja maanviljelijätkin saivat osansa. Nimeään ei puskajussi uskaltanut sepustukseensa laittaa. Tulkitsen tämän niin, että on tartuttu oikeisiin asioihin, kun  noin itkettää. Voitte olla varmoja, että työ jatkuu omalla nimelläni, perussuomalaisia edustaen. KIRJE MENEE POLIISILLE JA LEHDISTÖLLE.


 

28.1.2011

No nyt niitä vaihtoehtoja ja linjoja on alettu esittämään. Mielenkiintoista, että mm. Korhola yrittää nollata esityksen, koska on itse ajatellut niin...no, ehkä yhteistä rintamaa alkaa löytymään ja ASIA saa ansaitsemansa huomion, ei esittäjä. Teollisuus on kivijalkamme ja tuo kaiken hyvinvoinnin, ominaispäästöjärjestelmä olisi ratkaisu ja apu päästöihin, SEKÄ niiden vähentämisen rahoittamiseen. Vihreät varmasti raatelevat esityksen ennen iltaa palasiksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012813087032_uu.shtml

Suomen pitää tehdä aloite siirtymisestä niin sanottuun ominaispäästöjärjestelmän, jossa eri teollisuudenalojen päästötavoitteet määritellään alakohtaisesti. Jos tietty tuotantolaitos ei pääse kyseisen teollisuudenalan päästötasoihin, sen pitää maksaa veroa tai vastaavaa maksua. Maksut ohjattaisiin ilmastoinvestointien tukemiseen.

Puolue perustelee suunnanmuutoksen tarvetta erityisesti suomalaisen teollisuuden tukemisella. Päästökauppajärjestelmä ei sen mielestä huomioi yritysten jo tekemiä ilmastoinvestointeja, joissa suomalaisyritykset ovat monilta osin muita maita pidemmällä.

Tästä lähdetään ja lisää tulee. Vanhastaan tiedetään, että tämäkään ei ole vaihtoehto, eikä esitys, ennenkuin joku muu sen sitten taas esittää.


 

20.1.2011

Valtuustossa jyrättiin lävitse päätös venäläisen Sirius Sportin hankkeesta, asiasta ei kerrottu, kun se oli tullut kiireellä esiin. Nyt on paljastunut, että asiaa on valmisteltu jo marraskuussa 2010. Kunnassa on tehty sopimuksia jne, mutta KUKAAN ei ole antanut asiassa valtuuksia. Hallituksessa ilmeisesti alkoi vauhti huimaamaan, koska asia maan myynnistä jäi pöydälle. Hankkeen ei pitänyt maksaa kunnalle, mutta selvisi, että onpa laskua tulossa alun toista miljoonaa hallihankkeesta. Onneksi pienryhmät ovat pitäneet asiaa yllä, muuten tämäkin olisi luiskahtanut lävitse sukkana.


 

13.1.2011

KH pj Olli Nuuttila avautuu blogissaan 21.12 kunnanjohtajan valinnasta. Valtuutettu halusi tehdä valtuustosta valintatyöryhmän ja päteviä ei muka ollut jne. Yritysjohtajan hän on tottunut luottamaan työryhmiin ja valtuuston olisi pitänyt mukisematta toimia kumileimasimena.

1. Valtuusto esitti epäluottamuksensa entistä kunnajohtajaa vastaan, jo silloin, ennen mitään hakuja oli puhtetta siitä, että joillakin tahoilla on "tiedossa hyvä tyyppi".

2. Valintatyöryhmään kelpasi vain tietyt piirit.

3. Hakijoiden joukossa oli useita mittavan kokemuksen omaavia ihmisiä.

4. Päätäntävalta kuuluu asiassa lainkin mukaan VALTUUSTOLLE.

5. Käsittelyssä oli lukuisia epäkohtia ja päätäntäprosessi oli luokaton.

6. Päättävälle ja vastuun kantavalle elimelle, ei annettu mitään mahdollisuutta tutustua ehdokkaisiin.

Nuuttila on kyllä tuonut pirteää energiaa luutuneisiin ympyröihin, yritysmaailmassa on monia hyviä asioita, mutta kunnallisessa päätännässä noudatetaan sääntöjä. Päätöksenteko tulee jättää niille, joille se lain mukaan kuuluu. Valtuustoa ei vaadittu raadiksi valintaan, vaan vaadittiin tilaisuutta TUTUSTUA epävirallisesti keskustellen, ihan vapaamuotoisesti tarjolla olleisiin ihmisiin.


11.1.2011

Vaalityö on alkanut, iskujakin tulee, mutta pääosin mukavaa palautetta. Olen nyt myös facebookissa. Huomasin, että laajeneva PS porukka on helpoimmin viestitetty naamakirjan avulla. Samalla voit tutkia ehdokkaasi seinän.


7.1.2011

IL uutisten mukaan turvapaikan hakijoilla on ilmennyt pyrkimyksiä hävittää sormenjälkensä hiomalla tai jopa kemikaalein. Yleensä kyseessä ovat henkilöt, jotka ovat jo saaneet jossakin EU maassa kielteisen päätöksen tai henkilöt, joilla on taustalla rikollista historiaa.

Mielestäni kun tälläinen henkilö saapuu, jonka sormenjälkiä on pyritty hävittämään on asia selvä. Välitön palautus. Jos henkilön identiteettiä ei voida muusta syystä selvittää, niin sellaista henkilöä ei voi ottaa maahan ennen identifiointia. Jos henkilö on päässyt maahan rikollisesti tai salaamalla oikean henkilöllisyytensä on tälläinen henkilö asian paljastuttua palautettava ja oleskelulupa peruutettava.

Maahantulon on oltava laillisella pohjalla.

VR painii talven kanssa, ongelmat ovat olleet tuttuja jo vuosia. Liekö yksikään talvi sujunut Pendolinoilta ok?. Kalusto on vanhaa ja väkeä viskattu pihalle. Verotuksella ja muutenkin saadaan ihmiset julkiseen ja sitten se ei pelaa. Karsitaan lääkkeeksi ruuhka-ajan vuoroja, ei hyvältä kuullosta, yli miljoonan ihmisen kylässä junan on toimittava. Katsokaapa venäjää, moni asia ei pelaa, mutta junat toimivat. Eikä se kalusto ole yht äkkiä vanhentunut tilanne on kyllä ollut tiedossa. Onko nykyinen junasema edes oikealla paikalla tai oikean kokoinen kasvaneeseen tarpeeseen? Ei taida olla.

Sama rappeutuminen uhkaa maamme tieverkkoa, joka rapautuu. Veronmaksajien rahoilla rakennettua kallista infraa käytetään puolivaloilla, vaarannetaan turvallisuus ja hukataa sijoitettua kansallistä pääomaa ja kasvun perusresurssia. Infrastruktuuria.


4.1.2011

Vaalivuosi on sitten alkanut. Sen huomaa kiihtyvästä kampanjoinnista meitä vastaan. Jyri Häkämies kommentoi katkerana blogissaan, että heidän ja muiden mokat sataa ääniä meidän laariin. Suppea analyysi sanoisin. Maanlaajuisesti PS valtuutetut ja muut aktiivit ovat tehneet työtä. Ihmiset ovat tutustuneet meihin ja huomanneet vaihtoehdon aidoksi. Äänestäjäkunta on perinteisesti 75% varmuudella äänestänyt sitä mitä ennenkin, nyt näkyvä kannatuksen nousu on looginen jatko tekemällemme työlle, muiden töpeksintä ei tietty ole haityaksi, mutta ei se mitään ratkaise. Tämä on työllä ansaittua ja osa siitä realisoituu vaaleissa.

Kolmenkopla on vain tottunut muuttumattomiin valtarakenteisiin. Yhteiskunta on muuttunut ja mukaan on tullut uusi tekijä, PS. Matka on alussa, mutta puolueemme omaa hyvät mahdollisuudet kasvuun puolueeksi muiden puolueiden rinnalla, asialinjalla.


22.12.2010.

Venäläinen Sirius firma on tuomassa kylpylää Pyhtäälle. Valmistelu, tiedoitus ja asian tausta ovat vähintäänkin kysymyksiä herättäviä. Ketkä ovat omistajat, mitä maksaa kunnalle, miksi siirtyy vasta nyt hieman idemmäs, miksi uhmaa sopimussanktion lankeamista tehdyistä sopimuksista Loviisaan? kysymyksiä on, mutta ei vastauksia. Asiaa on syytä pitää silmällä. Loviisakin olisi hankkeell hakenut OPM tukea, mikä 700 000 tonnia piti kiirehtiä valtuustossa väksin lävitse, tälläiset hankkeet eivät ole minuutissa päätettäviä.

http://www.primapartnerrussia.com/news.php

Nyt haaveillaan työpaikoista, jos asiakaskunta on venäläistä, niin henkilökuntakin on, kotipaikat ties missä. Hanke varmasti voi olla hyvä, mutta sillä ei ole mitään sidosryhmää Pyhtäällä, joka niitä euroja toisi.

 


 

 

 

16.12.2010 Valtuusto

Mielenkiintoisella tavalla asioita salataan valtuustolta, nyt pöydälle tuli sellainen 700 000E hanke, joka ei maksa kunnalle mitään, mutta saamme venäläisen kylpylän ja työpaikkoja. Enpä usko, asiakkaat ovat venäläisiä ja niin olisi työntekijätkin, yrityksen kotipaikka ties missä? Näistä ei mitään tietoa, mutta päätös tehdään 30 min valmistelulla. Kenen etu lienee?

TA2011 kirvoitti puhetta, teimme yhteistyössä esityksen yhteensä 30 000 e lisäämisestä nuorten ja pitkäaikaistyöttömien ohjaamiseksi työelämään, ei onnistunut. Äänestyksessä TYÖ puolue kokoomuskin oli kannalla että rahaa ei tipu. Mutta TA 2010 siunattiin mukisematta 1,1 miljoonan ylityksillä. Että näin...

http://www.raullehto.ehdolla.fi/159

Sitten tuli tämä kunnanjohtaja homma. Ilman mitään esityksiä salaseura masinoi miehen istumaan valtuustoon?! Paperit kouraan vain ja homma valtuustossa pakettiin. Ei ihan näin. PS vastusti asian hoitamista alusta saakka. SDP oli aluksi tiukassa kurissa ja oikeistossa pieni hajaannus. Pienryhmien työ ja puhe aiheutti kokoustauon, jonka jälkeen oikeisto yllättäen esitti meidän kannattamana että asiaa valmistellaan vielä. Paljastui uuttakin, kanditaatilla on luurankoja tilinpäätöksissä eräässä koulutusyhtymässä, vastuuvapautta ei ole annettu. TYÖRYHMÄ asian on tiennyt, mutta asia yritettiin pimittää salissa valtuustolta. Toivottavasti asia nyt valmistellaan huolella ja avoimemmin. Jos Heinonen tekee johtopäätöksen ja peruu hakemuksen, se on ok. Jos hän olisi hyväksynyt kyseisen menettelyn "valinnassa" kertoo se jo hänen mooralinsa tason. Jos asia ei kestä valmistelua hänen mielestään, niin menköön.

http://www.raullehto.ehdolla.fi/160


 

13.12.2010

Parlamenttivartissa radiossa oli Jyri Häkämies, hän ilmoitti, että pienempiä etuuksia ei tulla leikkaamaan, hyvä niin. Syy tosin oli hieman kauhistuttava, koska pienimmät ansiotulot eivät riitä elättämään tekijäänsä niin tarvitaan tukea! Eikös ensisijainen tavoite tulisi olla se, että työ tekijänsä elättää. Jos oikein asiaa ruotii, niin vuorineuvospuolue pyrkii näin veronmaksajien tuella turvaamaan matalapalkkaisia työntekijöitä.

Tukholmassa oli terrori-isku. Ihmettelin tuoreeltaan, että iskua vähäteltiin suomessa. Presidentti Halonen sentää osoitti olevansa rouva oikeassa asemassa kun totesi ettemme voi tuudittautua turvallisuuteen. Eihän meillä koulusurmiakaan ole, kunnes sitten tuli ensimmäinen. Ilmiö on erittäin huolestuttava ja hallitsemattoman maahanmuutonvuoksi mahdollinen myös meillä. Asia on otettava vakavasti ja ryhdyttävä toimiin. Ilman kenekään syyllistämistä ja ilman turhaa populismia.


6.12.2010

Sain jo muutamia kyselyitä tästä vihreiden kampanja-avauksesta ja logo valinnasta. En kuitenkaan lähde sitä syvemmin ruotimaan, se ei ole sen arvoista. Totean vain, että mainostoimisto on tehnyt kampanjan ja suunnitellut ilmeen, jolla luullaan huijattavan ihmiset vihreiden "konservatiivisten ja isänmaallisten" arvojen taakse. Huijausta ja vaalihuoraamista. Vihreävirhe takaa vain 2-3 mrd euron veronkorotukset keskutuloisille.

No, tulihan sitä väksinkin hieman kommentoitua.

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!


1.12.2010

Perussuomalaisista on ilmoilla yleensä keskustelu, että meillä ei ole mitään linjaa. Kannatuksen kasvaessa on kommentit yleistyneet. Silti saamme useinkin lukea vanhojenpuolueiden ja kritillistenkin nimipoliitikkojen sanomina aiheita ja mielipiteitä, jotka olemme esittäneet ohjelmisammekin jo vuosia sitten. Heidän sanomanaan se on linja. No tämä on kai nyt sitten sitä vaalikuumetta.

Sauli Niinistö puhui hienosti Talvisodan kahdesta ihmeestä. Niinistö puhui talvisodan syttymisen muistotilaisuudessa Helsingin Karjalatalossa. Talvisodan jälkeen päädyttiin jatkosotaan, jatkosodan jälkeen sotakorvauksiin, niiden jälkeen puolestaan maan jälleenrakentamiseen, ja sekään ei riittänyt sille sukupolvelle, joka nuo asiat selvitti. Sauli on aivan oikeassa, kunniavelka ei pääty koskaan, eikä tuon sukupolven työ päättynyt sotakorvauksiin, vaan jatkui antamalla paremman elämän avaimet jälkipolville. Miten me kohtellemme tätä sukupolvea? Pidämme vaipoissa ja lääketokkurassa! Ja otamme tolkuttomasti velkaa, joka vaarantaa kaiken verellä ja tuskalla rakennetun.

Olen itse jo aiemmin todennut, että Valtion velkaantuminen on laitettava kuriin. Me emme voi jatkaa elämistä ja auttamista velaksi. Tukea ajatuksilleni olen saanut ainakin osittain Vm:n kansantalousosaston johtajan Jukka Pekkarisen puheista. 

Suomen valtionvelka kasvaa ja Valtiovarainministeriön mukaan ensi vuonna uutta velkaa otetaan  vielä 11 miljardia lisää. Taantuman vuoksi valtiontalouden rahoitusasema on heikentynyt  verotulojen vähetessä, työttömyysmenojen kasvaessa sekä suurien elvytystoimien vuoksi. Veroissa ei ole enää varaa kiristyksiin, suunta pitäisi olla pikemminkin alas, kuin ylös päin. Keskituloiset kantavat veroasteesta jo 60%.

Ainoa tie on tehdä päätöksiä. Rohkeutta tarvitaan. Valtion menotaso tulee ehdottomasti säilyttää tulevina vuosina. Rakenteellisia uudistuksia on pakko tehdä, juustohöylä ja vaalikausipolitiikka ei toimi, vaalikausien viimeinen puolivuotta on vain vaalien odottelua ja omien asemien varjelua. Lisäksi on pakko tehdä leikkauksia julkisiin menoihin ja mietittävä tarkkaan mitä oikeasti tarvitaan. Pelkkä talouskasvu ei riitä. Työllisyyden nostaminen on tärkein yksittäinen taistelu, joka on voitettava. Huoltosuhde on saatava korjattua. Sosiaalietuuksien jne leikkaaminen on kosmetiikkaa, joka vain heikentää heikoimpien asemaa.


26.11.2011

Helsinki lähettää kerjäläisromanit takasin romaniaan. Tämä on tulkittu kiristykseksi!!! Eli siis, kun heille annetaan rahat ja laivaliput kotimaahan ja pomokerjäläinen pääsee oikein Finnairilla, niin se on kiristystä. JA koska kaupunki ei ANNA heille majoitusta.....vai niin. Hei kuulkaa, minä ilmoittaudun kiristettäväksi siten, että minulle saa antaa rahaa ja matkalippuja. No leikki leikkinä, mutta aika kummia heittoja tulee ilmoille. Kerjäläisongelma on hyvä ratkaista, kun lakia ei saatu aikaiseksi suitsimaan näitä lähetettyjä rosvokerjäläisiä.


25.11.2010

Kristillisdemokraattien Bjarne Kallis on tuonut esiin lakialoitteen, jolla perustuslain vastaiset sotasyyllisyystuomiot kumottaisiin. Kallis esittää lakia muutettavaksi niin, että poikkeuslain perusteella annettu ilmeisen väärä tuomio voitaisiin purkaa.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr) on todennut, että sotasyyllisyysoikeudenkäynti oli oikeusvaltion periaatteiden vastainen, mutta ei ole pitänyt jatkotoimia tarpeellisina.

Näin se on. Tuomiot pitää kumota postuumisti, huolimatta siitä, että tuomittujen omaiset eivät asiaa ole aktiivisesti ajaneet. Sotaan syyllinen oli Neuvostoliitto ja vauhdittajana Saksa. Tietysti Suomella oma osuus oli, mutta sotasyyllisyystuomiot olivat liikaa ja laittomia. Samoin sotakorvaukset olivat laillistettua ryöstöä! Olisin jopa valmis esittämään nykyvenäjälle sotakorvausten osittaista palauttamista. Sehän olisi asiassa luonteva jatko.

Tapereen tuhopoltosta oli muutamat kansanedustajat aivan täpinöissään, viharikoksia ja rasismia. Seuraava vaihe olisi varmaan ollut syyttää perussuomalaisia. uutisten mukaan epäiltyinä lienee pizzerian omistajat......


24.11.2010

Jussi Halla-aho on laatinut äänestäjille ohjeistuksen suosikkiehdokkaistaan eri vaalipiireissä. Halla-aho suosittaa äänestämään heitä, jotteivat äänet valu kaiken maailman "kukkahattutädeille".

Näin uutisoitiin asiaa. Minusta tälläiset listat ovat arveluttavia, enkä hyväksy sellaisia missään muodossa. Tämä ei ole PS arvojenmukaista toimintaa, tämä on ohjailua ja oman seurapiirin luomista toimivassa puolueessa. Itsekästä vallanhavittelua omalle ryhmälle. Kabinettipolitiikkaa ilman avoimuutta. Nuivamanifesti on tehty piirissä, johon ei juuri ole ehdokkaita kyselty, nyt sitten listat, joissa puolletaan manifestaajia eri vaalipiireissä. Eipä ole laajemmin edes tiedusteltu halukkuutta osallistua manifestiin.

Omalta osaltani en olisi sitä allekirjoittanut. Maahanmuutto ilmiöineen on tärkeä asia, mutta jatkuva korostaminen ja mässääminen alkaa jo tökkimään. Mamu kysymys uhkaa jättää alleen muut ongelmat.


 

23.11.2010

Irlanti ottaa nyt sitten tukea vastaan, samalla Irlannin Kreikka osuus lankeaa edelleen muille. Ja me muut maksamme sitä ja Irlanti lisää velalla. Jos tämä kaikki aiotaan maksaa kulutuksella, niin mihin se johtaa?. Me kulutamme nykyiselläki tyylillä 1,5 maapallon resurssit ja jos eläisimme kuin jenkit, niin haaskaamme 4,5 maapallollista resurssia. On se sitten kuinka ikävää tahansa, niin selvää on, että ihmiskunta ei voi jatkaa näin ikuisesti. Rajallisessa tilassa ei voi olla rajatonta kasvua. Ylikansoitus on edelleen ongelmistamme suurin. Kun lääketiede ja hyvinvointi on lisääntynyt, on ongelmat sivuutettu, kun ihmisille on riittänyt enemmän ruokaa ja kulutus on kasvanut. Perusongelma taustalla on sama, mutta "hitaassa" mittakaavassa ihmisen elämän mittapuulla.

Suomi on EUn energian himoverottaja, veroja perustellaan ympäristösyillä. Tämä on karkea valhe. Suomalainen energiapolitiikka ja verotus pohjaa vain maksimaaliseen verotulojen keräämiseen. Veronmaksajat maksavat näin velkamme ja muiden vastuuttomuudet. Mikään ekovalinta ei todellisuudessa vähennä yksityistalouksien verokuormaa. 60% kuormasta on keskituloisella. Se on liikaa.

Me emme voi jatkaa velan ja jatkuva kasvun utopian tiellä. Me joudumme tekemään leikkauksia ja miettimään mihin on oikeasti varaa. Me olemme syytäneet rahaa vuosia entisiin (osin nykyisiinkin) kehitysmaihin. Kiina, Intia ja Afrikan maat ovat saaneet valtavasti rahaa ja nyt siellä on suuria kasvutalouksia. Ja on siellä rahaakin. Luuleeko kukaan, että siellä tämä yhteisvastuu nyt puhkeaa kukkaan ja he auttavat kun me kaadumme? Minä en siihen usko. Meillä on historiankin mukaan näyttöä yhteisvastuusta ja heikon tukemisesta. Muistelkaa oppikirjoista millaista yhteisvastuuta nissä maissa on osoitettu. Sen jäljiltä on vain kymmeniä miljoonia, ellei satoja miljoonia kuolleita.


18.11.2010

Suomi sai EU ssa kylmää kyytiä, ei mitään takeita ja vaateita Irlannille. Ei ollut yllätys, Englannilla on etu kyseessä ja turhia hidasteita ei kaivata, koska ne olisivat itseasiassa jarruja ja velvoitteita Englannin pankeille. Vaikka en usko Kreikastakaan koskaan saatavan mitään takaisin. Maailmanhistorian mukaan kun valtion bkt:stä velkaa on 80-100% ei sellainen velanmaksu koskaan onnistu. Niille rahoille voi heittää hyvästit.

Jos Espanja vielä kaatuu saneeraukseen, niin EU alkaa olemaan hajoamisen partaalla. Kysymys kuuluu kuinka paljon  Ranska ja Saksa ovat valmiita vallastaan maksamaan? Eu on perustettu näiden tahdosta ja tarpeesta, muut vikisevät.


15.11.2010 Valtuusto

Käsittelyssä oli valtuusossa jaettu selvitys ostopalveluiden kustannuksista. Tätä selvitystä (6 milj € on kyseessä) olemme vaatineet työllä ja tuskalla. Nyt se jaettiin. Teimme esityksen, että se jaettaisiin valtuutetuille talouskatsauksen yhteydessä tai 1-2 kertaa vuodessa. Asia meni yllättäen äänestykseen?! Valtuutetut, jotka vastaavat taloudesta eivät halua tietää mihin raha menee! Ja näin kävi, ei anneta selvitystä rahanmenosta. Ei ihme, että kuntaloudessa kaikki menee mikä tulee.

Strategiaan olemme pyrkineet tekemään pieniä parannuksia. Kysyin aikanaan milloin valtuustolla on mahdollisuus vaikuttaa, tulee kuulemma seminaari, seminaariin veimme ajatuksia, joita ei huomioitu. Hallituksessa esitettiin muutamaa sanaa lisättäväksi, ei käynyt, valtuustossa esitin, että maksajaryhmä, aikuisväestö saisi edes oman otsikon, ei käynyt.

Joten strategia on se, mikä "on päätetty" jossakin, ilman että valtuutetuilla olisi oikeasti mahdollisuutta ottaa osaa mitenkään. Me perussuomalaiset emme seiso tälläisen menettelyn tai strategian takana, jätimme eriävät.

Otin esiin myös Nuorten hyvinvointi suunnitelman. Vaadin siihen myös konkretiaa ja tuin esitystä, että asiaa tarkasteltaisiin useammin. Esitin myös omasta puolestani, että budjetissa on oltava tietyille yksilöidyille toimille rahaa, muuten paperi on turha. Huomiota pyysin myös havainnoille nuorten (13,3% pyhtäällä) jäämisestä ulos koulutuksesta ja työstä. Samaan aikaan päihdemyönteisyys, huumeiden käyttö ja yleinen välinpitämättömyys on lisääntynyt. Kunnan rakennusten kokiessa tämän rakenteissaan. Vaikka tasomme on parempi vs muu maa, niin tyytyväisyyteen ei ole aihetta, asia tarvitsee jatkuvan huomion ja osallistumisen niin päättäjiltä kuin vanhemmilta.


12.11.2010

Markku Uuspaavalniemi jättää keskustan ja siirtyy meidän riveihin. Uutinen ei yllättänyt minua, vaikka en tietysti asian tilasta ennen uutisointia tiennyt. Jo vuosi sitten kuuntelin uusista radiossa ja sen jälkeen olen seurannut muutenkin, koska hänellä on ollut mielestäni erittäin terveitä ja suorapuheisia kommentteja työhön ja valtion velkaan liittyvissä kysymyksissä. Samoissa asioissa, joita olen itse yrittänyt tuoda esiin. Uusis on hyvä lisä ajatuksineen, toivon hänen jatkavan samaa hyvää linjaa edelleen.


10.11.2010

Vaalien läheisyys poikii juttua ja uutista gallup analyyseineen. Ei ole uskottava toimittaja, jos ei jotenkin ruodi PS puolueen kasvanutta kannatusta. Eikä tietysti sovi uutisoinnissa unohtaa mollaamista ja vähättelyä, eihän se edes sitten vaaleissa pidä. Puolueemme oli ensin mitätön, sitten PS poliitkot eivät olleet mistään kotoisin ja nyt kannatuksen kasvaessa edelleen, eivät äänestäjät kuitenkaan ole niin luotettavia, että äänestäisivät! Olisiko jo aika laittaa jäitä hattuun. Nyt vähätellään vaalipiirien ehdokkaita, koska he eivät ole Soineja, vain Soini tunnetaan. No, hän saa tietysti paljon julkisuutta, mutta työ on maassa tehty ihan paikallisesti. Media valitsee ihmiset uutisiinsa, paikallisesti on minuakin haastateltu usein, jopa pyydettynä, mutta huomion saa joku puolueen julkimo. Turha on mediassa siis halveksia, jos ei ole halua tehdä juttuja meistä. Paikallisestikin löytyy monta henkilöä, joilla on hyvää ulosantia. Itseni tietysti listalle nostaen =).


6.11.2010

EK haluaa nostaa esiin kysymyksen lomien lyhentämisestä. Ei tule kesää, pikemminkin pitää puhua työn joustavuudesta eri ikäkausina ja eri työkyvyn omaaville. Eipä EK nosta esiin kysymystä siitä, että työtä olisi. Työntekijäpuoli on ahne, joustamaton ja tyhmä kun ei ymmärrä, että fudut täytyy antaa koska muuten firma ei tuota. Kun keskustelua seuraa tulee vahva tunne siitä, että työnantaja ja tekijäpuoli on epäonnistunut täysin voimiensa yhdistämisessä.

Homokeskustelu vain jatkuu. Miksi ihmettelen minä. Alkaa jo ärsyttämään kun tämä marginaali ryhmä nostaa itsensä esiin jotenkin erityisenä ryhmänä. Ihan tavallisia ihmisiä, ei mitään erikoista, mutta valtava puheen palpatus. Ja viihde-elämä tekee parhaansa pitääkseen kysymystä pinnalla, ei tv ohjelma ole mitään ilman kotihomoa. Ja pieninkin yskäisy on heti loukkaavaa. Samaan aikaan perusheteroa arvostellaan ilman että kukaan edes asiaa huomaa. Heteroilla tai homoilla ei ole mitään eri oikeuksia se tulisi muistaa tässä lainehtivassa keskustelussa. Ainoa "laki"asiassa on luonnonlaki ja biologia. Piste.


4.11.2010

Keskusta on näemmä kovasti hätääntynyt PS kannatuksen kasvusta. Raimo Vistabackan ulos ajaminen kokouksesta on ennenkuulumatonta ja selvä merkki paniikista. Toivon, että asiat saisivat oikeat mittasuhteensa ja päästään tekemään yhteistyötä ilman keskinäistä nokittelua.

Poliitikoilta on penätty "listaa", miten Valtion taloutta saataisiin kuntoon, miten velkaantuminen saadaan kuriin ja 100 mrd:n paisuva velka hoidetaan. Vastauksia ei ole juuri kuulunut, ei edes näiltä suurilta vastuunkantajilta. Tässä oma ehdotukseni asian käsittelyyn saattamiseksi. Otetaan nyt sitä vastuuta keskustelun avaamiseksi.

TYÖLLISYYDEN PARANTAMINEN

 • Ei voi olla mitään muuta tavoitetta. Työttömyyden tiputtaminen 50 000 - 80 000 henkeen toisi tuloja ja säästöjä  4 - 5 mrd euroa.
 • Työhön pitää saada joustavuutta, joka huomio nekin ihmiset joiden out put ei ole 100% tai nykymenon mukaan 110%. Työ olisi parasta lääkettä heille ja yhteiskunnalle.
 • Porkkanat työntekoon ja lievä kannustus ja pakko.
 • Taloudellinen omavaraisuus ja työllisyys on maamme itsenäisyydellekin kriittinen tekijä.

LEIKKAUKSET JA MENOKURI

 • On arvioita mihin on varaa ja mikä on välttämättömin. Sitten tehdään se ja muuten kukkaro kiinni.
 • Suuret investoinnit jäihin
 • Toiminnan tehostaminen valtionhallinnossa, tehdään asioita oikein. Suojavirat pois.

HARMAATALOUS KURIIN

 • Menetykset ammattimaisen rikollisuuden vuoksi jopa 4-5 mrd euroa.
 • Tilaajavastuulain kehittäminen
 • Harmaantalouden selvityskeskus ja yhteistyö viranomaisten välillä

KEHITYS- JA LÄHIALUETUKIA LEIKATTAVA TOISTAISEKSI

 • ME AUTAMME VELKARAHALLA!!!! Ei mitään järkeä.....
 • Vajaasta 900 miljoonasta puolet pois, ainakin.

EU SITOUMUSTEN UUDELLEEN ARVIOINTI

 • Iso-Britannian puolesta maksettavasta EU-jäsenmaksuhelpotuksesta yksipuoleinen irtisanoutuminen.Säästöä 100-130 miljoonaa euroa. Tarkka summa täsmentyy , kun budjettikirja valmistuu. Maksu on jäänne lehmänkaupoista ennen Suomen EU-jäsenyyttä. Sillä kompensoitiin Iso-Britannialle Saksan ja Ranskan maataloustuet.

VARALLISUUSVERO

 • Moraalinen kohtuus

Näin, en väitä asioita helpoiksi tai yksinkertaisiksi. Virheitäkin voi olla, mutta tässä on sarkaa josta voisi alkaa kyntämään ja selvittämään asioita.


28.10.2010

Kokoomuspuolue julisti sodan populisteille, jotka eivät kanna vastuuta jne jne.

Tänään Iltalehdessä Ben Z laittoi kyllä populismiriman korkealle.

Zyskowicz katsoi, että keskuksesta tulee vuosi vuodelta kalliimmaksi käyvä pelkkä "suomalaisten ihmisoikeusprofeettojen viisastelufoorumi", joka ei millään lailla edistä ihmisoikeuksien toteutumista.

Päälle päätteeksi Zyskowicz tuomitsi koko suomalaisen ihmisoikeuskeskustelun pelkäksi rikollisten hyysäämiseksi.

- Mistä Suomen niin sanotut ihmisoikeusjuristit keskustelevat? He keskustelevat siitä, että eihän Suomessa vain roistojen ja konnien oikeuksia miltään osin loukata.

Zyskowiczin mukaan uhrien oikeuksista juuri kukaan ei ole kiinnostunut, ja todellinen ihmisoikeusongelma Suomessa ovat tuomioistuinten pitkät käsittelyajat.

Että näin. Onkohan Ben tulossa jo meidän listoille? Alkaa ainakin kommentit olemaan asialinjalla.

Eikä Päivi Räsänenkään jäänyt lausunnoissaan kauas populismista.

Sopeutumisen kannalta olisi järkevää valikoida sellaisia ryhmiä, jotka kulttuurisesti ja uskonnollisesti sopeutuvat tänne, eli asettaa etusijalle esimerkiksi vainotut kristityt, hän toteaa.

Tässähän saa populistipuolueen edustaja kohta kiriä kunnolla, kun alkaa tontille olemaan tulijoita.


 

25.10.2010

 Suomessa pallotellaan työttömiä erilaisissa koulutuksissa, jopa 150 000 ihmistä kiertää kehää ja rahaa palaa. Heille ei ole tutkimuksien mukaan työtä. Maassa ei siis ole riittävästi työpaikkoja. Samaan aikaan halpatyövoimaa etsivät puhuvat työvoimapulasta ja työperäisen maahanmuuton tarpeesta! No ei kortistosta varmaan löydy ydinfyysikkoa, mutta ei löydy maahantulijoistakaan. Korkeastikoulutetut tulijat eivät tarvitse valtion antoisaa kättä. Tämä kotoperäinen ongelma on kyllä ollut tiedossa, mutta valtiolla on ollut rahaa maksaa ongelma maton alle.

Tämä vain vahvistaa käsityksiäni siitä, että työhön liittyvät kysymykset ja kohtaanto-ongelmat on otettava seuraavassa hallituksessa luupin alle. Kurssi työttömälle ei saa olla vain kurssi, vaan suora tie työhön. Kurssitusta tulee tehdä vain olemassa olevan työpaikan tai työntarpeen ehdoilla. Samoin vientimme elintila on turvattava, koska muuten ei niitä töitä ole, eikä kotimarkkinoilla ole rahaa esim palveluihin. Enkä suinkaan väitä, että tämä olisi helppo ongelma ratkaistavaksi, mutta pienin paloin se norsukin syödään, jostakin on aloitettava.


 

24.10.2010

Kannatus on noussut ja alkaa tulemaan ikävää huomiota muilta puolueilta, tämä olikin odotettavissa. Ensin olimme kylähulluja, sitten itkuisten jalanpolkijoiden katkeruuden purkautumistie ja nyt sitten vain kansaa kiihoittavia vastuunpakoilijoita. Näin olemme muiden puolueiden retoriikassa kehittyneet. Ei voi kuin ihmetellä, omaa häikäilemättömyyttä selitellään muiden seireenien laululla. Olemme kokoomuksen ja vihreiden apokalyptinen saatana, ihmettelen kovasti kun nämä puoluejohtajat kilvan perussuomalaisia arvostelevat, mistä he minut tuntevat?

Kannatus on kasvanut, jäitä vaan hattuun ja jatketaan työtä kuten ennenkin. Me yritämme ajaa asioita ruohonjuuritasolla ja muut kilpaa estävät meitä osallistumasta päätäntään samalla arvostellen vastuunpakoilusta. Me emme ole tahtia valinneet, silti olemme syytösten kohteena. Onneksi ihmiset eivät ole tyhmiä, eivätkä sokeita. Tulevaisuudessa tulemme olemaan kasvava poliittinen voima ja me kasvamme yhdessä sitä yhä laajemmin kantamaan. Kukaan ei ole seppä syntyessään, mutta aina voi oppia. Kunhan ei anna nousta pissin hattuun, vaan seisoo lujasti kansan parissa syvällä suomalaisessa maassa. Minulle se on helppoa, ihan tavallinen tallaaja kuin olen, tosin hieman keskimääräistä kiinnostuneempi ajamaan yhteisiä asioita.


17.10.2010

Media lööpittää kovasti kirkosta eroamisia, ehkä tässä nyt jo vähän liioitellaan. Kummastelen kovasti, jos yksi telkkarin homoilta saa kansan sekoamaan. Studiossa oli kuitenkin vain muutamia henkilöitä, eikä heidän mielipiteensä ole koko instanssi tai ei muutama  henkilö edusta koko suuntautumisvähemmistöä. Mielestäni vaateet kirkolle ovat kohtuuttomat, kirkko ei ole, eikä saa olla muotitalo joka muuttaa ajassa arvojaan kulloisenkin halun mukaan. Kirkko on instituutio ja uskonlaitos, joka edustaa pysyviä arvoja. Kirkko on kiinnekohta, joka muokkautuu hitaasti. Eihän lakejakaan muutella hetkessä.

Toivoisin malttia kaikille osapuolille.


 15.10.2010

Olin viikolla keskustelemassa työstä ja viennistä, Suomen taloudesta Kouvolan sanomissa. Vetäjänä oli Matti Putkonen. Aivan selvää on, että vaihtoehtomme politiikassa on oikea. Työn ja viennin merkitys on suuri, eikä selviä asioita tule vaaleissa sekoittaa tyhjillä puheilla arvovaaleista, jossa pyritään iskemään suvaitsemattomuuden leimaa otsaamme. Kuten Leena Griinari vihreistä jo hieman vihjaili.

Työ, perhe, talous ovat avaimet hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseen ja varjelemiseen. Nämä ovat aiheet, jotka olen kirjannut omaan vaaliohjelmaan ja jotka olen ottanut pääaiheikseni jo 2005. Pakko myöntää, että mieltä hieman lämmittää, kun valitsemani aiheet ja mielipiteeni vain vahvistuvat yleisessäkin yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Hallitus pitää kiinni sitkeästi jätevesiasetuksesta, joka on jätettä jo syntyessään. Kirjoitukseni aiheesta: http://www.raullehto.ehdolla.fi/143


03.10.2010

Vihreät ovat pitäneet kokoustaan ja hyökänneet voimakaasti Perussuomalaisia vastaan, ihmettelen miksi? Kannatuksemme on lisääntynyt, mutta ei siksi, että olisimme hyökänneet muita vastaan arvostellen ja mustamaalaten. Minä olen arvostellut tehtyä politiikkaa, mutta en puoluetta itsessään tahi jäseniä, mielestäni sellainen on ala-arvoista ja heikkoa.

Jos Vihreiden kannatus on laskenut, on heidän syytä katsoa peiliin. Me emme ole nousseet muiden kustannuksella, vaan määrätietoisella työllä uskoen omaan asiaan. Nyt menee hyvin, ehkä myöhemmin taas heikommin, sillä ei ole mitään väliä. Tämä ei ole pikajuoksu, vaan elämän mittainen työ. Niiden arvojen puolesta, jotka ovat tärkeitä. Kannatuslukemat eivät ole itse tarkoitus, vaan onnistuneet hyvät työt. Pikavoittojen haalijat eivät kuulu tähän veneeseen.

Jos vihreillä kannatus on laskussa, löytyy siihen syy omista toimista. Perussuomalaisissa on ihmisiä maalta ja kaupungista. Me emme vartioi omaa hiekkalaatikkoa mustasukkaisesti, vaan omaamme selkeän maalaisjärjen osana sukupolvien jättämää ketjua.


 

1.10.2010

Olen ottanut vaaliteemaksi mm. harmaantalouden. Se juo veronmaksajien verta ja on pohjana muulle kansainväliselle rikollisuudelle. Me otamme velkaa ja rikolliset keräävät hyödyn erityisesti rakennusalalla. Hyvä esimerkki on OL3 työmaan tarkastusten viivyttäminen ja estäminen. Arevan epäillään käyttävän ulkomaalaista työvoimaa ehdoilla, jotka eivät ole maamme lainsäädännön mukaisia.

Jo 2007 otin kantaa pikavippeihin. http://www.raullehto.ehdolla.fi/142

Kantani on edelleen sama, rajituksia, ehkäpä jopa kieltoja tarvitaan. Ongelma on vanhetessaan vain laajentunut. Nyt on paljastunut, että kohtuuttomia korkoja ja toimituskuluja nyhtävät toimijat ovat itse omistamassa perintäfirmoja, jotka pistävät vippaajat tiukoille. Tämä on aivan selvää orjuuttamista ja vaatii tulevilta päättäjiltä muutakin kuin hymistelyä.


 

29.9.2010

Aikaa on hieman kulunut sveamamman vaaleista. Kovaa möykkää pidettiin kansankodissa uudesta tulokkaasta, ruotsidemokraateista. Syytöksiä lenteli puolueen ylle ja alle, rasismista moitittiin ja koko valtiota oltiin hautaamassa. Jälkimainingeissa sitten "epäiltyä" puolueen jäsentä puukotettiin ja puolueen jäsenistöön kuuluvaksi epäiltyjen listaa levitettiin nettiin!

Ainakin minä ihmettelen kovasti kohua. Enemmän tämä kertoo vaalituloksen vastustajien rasismista, ennakkoluuloista ja sivistyksestä. Hehän käyttäytyvät juuri siten, mitä he puheissaan eniten arvostelevat. Muuten minulle tämä ruotsidemokraatit ovat tuntematon luku, yhtymäkohtia ei PS puolueeseen ole.

Jaa-a. Pyhtääle saapui anomus Veteraanipalvelujen kuntatuesta 2010. No, muotoseikat painoivat ja Sotela HYLKÄSI 3000 e hakemuksen, kun täytyy säästää! Voi ihme, onneksi veteraanit jaksoivat aikanaan lähteä puolustamaan maatamme, eikä muotoseikat estäneet maanpuolustamista ja jälleenrakentamista. Minusta jokainen, joka osallistui hakemuksen hylkäämiseen saa hävetä yhdessä ja erikseen. Mannerheimin viimeisessä päiväkäskyssä todettiin kunniavelan olevan ikuinen, meillä se oli 67 vuotta!

Pyysinkin selvitystä Kymen Hoito- ja Kuntoutuskeskuksen toiminnanjohtajalta Päivi Vahterilta.  Asiakkaita oli Pyhtäälläkin 21 ja toimintaa on koko Kymen ja Etelä-Karjalan alueella, kaikki sotaveteraaneja ja sotainvalideja. Vetosin kunnahallitukseen ja Taina Marttisen avulla saatiin lupaus siitä ,että uusinta anomus hyväksytään. Mielestäni tämä olisi ollut häpeä, muutamaa tonnia ei olisi muka liiennyt, toista ovat puheet juhlapäivinä. Käytäntö kertoo todellisen luonteen. 


26.10.2010

Kävimme Klamilan Kalamarkkinoilla. Ihmisiä oli runsaasti ja paljon riitti puhetta puolueiden moraalista ja vallankäyttäjien moraalista. Yhdellä jos toisella tuntuu olevan käsi jossakin muussa kuin omissa taskuissa, pahinta on kun emme tiedä kenen käsi on päättäjiemme taskussa!

Maassa maan tavalla! Kelpaa muillekin sloganiksi, meillä se ero on siinä, että jos ja kun maan tapa on vallanpitäjille häikäilemätön korruptio ja omaneduntavoittelu, niin meille perussuomalaisille se ei sitä ole.

Paljon keskusteltiin myös nuorista. Meillä oli jälleenrakentajasukupolvi, heidän jälkeensä tuhlaajasukupolvi ja meistä tehdään nyt vastuuttomilla päätöksillä velanmaksajasukupolvi. Ihmekös se nyt sitten on, jos yhdellä jos toisella alkaa usko loppumaan.

Mutta toivoa on kun on elämää ja voimaa tarttua asioihin, panos on jokaisella erilainen, mutta jokainen on yhtä tärkeä.


 

16.8.2010 Valtuusto

Täytevaltuusto, ilman asiaa, joka olisi sinne kuulunut. Kunnanjohtajan irtisanominen siis. Jotakin saatiin silti aikaan. Olimme tehneet aloitteet, jotta valtuusto saisi talouskatsauksessa tietoonsa lainatilanteen ja ostopalvelut. Hallitus ei nähnyt tarpeelliseksi antaa tietoja?! Ehkäpä joku on osannut tutkia kunnallislakia ja on selvittänyt mikä on valtuuston oikeus ja jopa velvollisuus talousasioiden seurannassa. Hallitus kumosi, mutta saimme valtuustossa lisäykset lävitse tuleviin katsauksiin.

Olimme myös tehneet aloitteen kuntastrategiaan liittyen, ei kelvannut hallitukselle sekään. Hallitus olisi halunnut tuoda strategian vain valtuuston hyväksyttäväksi, kaikki tietävät, että silloin on myöhäistä. Nyt luvattiin sentään, että valtuusto pääsee esittämään ajatauksiaan linjattaessa uutta kuntastrategiaa. KUTEN laissakin säädetään. Hallitus on kova omimaan valtaa itselleen, mutta Perussuomalaiset ovat ottaneet tavoitteeksi ottaa valtaa takaisin valtuustolle, jolle se kuuluukin. Valtuusto on kuntalaisten valitsema, hallitukseen kelpaa muutkin.

Talous on taas tutulla tolalla, kaikki menee mikä tulee ja kustannusylityksiä on tiedossa. HAllitus päättikutsua koolle taloudenseurantatyöryhmän, hienoa! PS oli tästäkin tehnyt aloitteen (joka hylättiin) aiemmin. NO pääasia on että toiminta tehostuu ja talous alkaa saamaan parempaa huomiota (ainakin toistaiseksi) riippumatta siitä kenen aloitteesta asiaa on aikaisemmin ehdotettu.

Kuten Soini sanoo: reen jalaksille on tulijoita kun reki liikkuu ja ajatuksillemme on ottajia. Silti saa kuulla että emme kanna vastuuta? Jaa a. Silti ajatuksemme ja vaihtoehtomme on omittu moniin asioihin. Muut ovat sitten niitä vastuunkantajia omiessaan esityksemme.


 

10.8.2010 Valiokunta kunnanjohtajan irtisanomiseksi

Aamusta aikaisin menin kokoukseen 07:30. Syy kiireeseen oli, että saadaan lausunto aikaiseksi kunnanhallituksen antaman oman lauselmansa jälkeen. Yllätys olikin melkoinen, kun selvisi hallituksella olevan oma neuvottelulinjansa. VALTUUSTO päätti epäluottamuslauseesta kunnanjohtajalle ja asetti valiokunnan tekemään paperit ja perusteet kuntoon. Näin teimmekin, kunnanjohtaja vain ei suvainnut yhteistyötä tehdä. Eikä hallitus, lauselmaa ei saatu.

Hallituksessa on luvattu oikein henkilökohtaisesti taata, että sopimus (raha) menee lävitse! SIIS hallitus, vaikka päätös kuuluu valtuustolle, pienipiiri pyörii, marionetit siellä hyörii....

On esitetty, että paperi ei tulisi edes julki...silti valtuuston pitäisi siunata paperi. Ei käy. Sopia aina voi, kohtuullisin ehdoin ja molemminpuolisin neuvotteluin, nyt neuvottelut on käyty ties missä ja ON SOVITTU, kuka tietää mitä.

Oli aika yllätys, kun aikaisen herätyksen jälkeen selvisi, että keskustelut on turhia, nimet on yöllä pistetty paperiin, valiokunta ei esitä mitään vaan jättää asian pöydälle!? ja ylimääräinen valtuusto pidetään. Päälle saa sitten lukea valiokunnan kokouksen jälkeen sopimuksen olevan jo solmitun. Eipä sitä sitten kyetty käsittelemään valiokunnassa..kuka on se harmaa eminenssi, joka tämän sopan keitti. Asia olisi voitu hoitaa avoimesti ja reilusti.

Tämmöistä se demokratia ja avoimmuus näemmä on. Ei tarvinne sanoa, että tämä ei ole hyväksyttävä tapa tehdä päätöksiä, jotka veronmaksajat maksavat.


2.8.2010 Valiokunta kunnanjohtajan irtisanomiseksi

Kunnanjohtaja ei ole täyttänyt velvollisuuksiaan ja seurauksena on irtisanominen.

Kokoonnuimme kuulemaan hänen vastinettaan, vastinetta eikä herraa ei ollut. Ainoa kommenntti oli kohtuuton erorahavaatimus. Ilaisin kantanani, että sovulla asiaa mon ratkottu, herra on ollut erittäin kylmäkiskoinen. Sovittelut on sovittu, nyt on edessä ero,normaalein irtisanomisrahoin.

Vanhat puolueet ovat vielä sovinnollisia, mutta minusta aika on nyt käynyt, me emme ole mitään velkaa ja näyttö on, jos oikeuteen mennään.

Päätimme kuitenkin yhteisesti jatkaa Kuntalain 25§ mukaan. Ilmaisin kuitenkin vahvasti, että rahalla ei asiassa enää voi edetä, enkä yksin. Asia etenee nyt omalla painollaan. Hallituksessa Ikosen ystävät varmasti vetävät vielä oman virtensä, mutta valiokunta ei ole hallituksenalainenelin!.

VAltuustossa en tule hyväksymään rahalla ostoa. Asia on mielstäni selvä, huonosta työstä ei palkkiota makseta.


 

29.6.2010

Valiokunta kokoontui käsittelemään asioita, jotka liittyvät käytännön toimiin koskien kunnanjohtaja Olli Ikosen irtisanomista. Käytiin lävitse juridiset kysymykset ja viimeaikaiset tapahtumat.

Ikonen on päättänyt olla tavoittamattomissa, yhteys on kadonnut, eikä hän ole neuvoista huolimatta hankkinut itselleen edes edustajaa. Teimme hänelle kirjelmän ja annoimme aikaa jättää oma vastine tai olla läsnä henkilökohtaisesti.

Valiokunta jouduttiin perustamaan, koska luottamus kunnanjohtajaan on mennyt lopullisesti. Sopimusmenettelykään ei ole toistaiseksi onnistunut ja aika siihenkin loppuu.

Kunnanjohtaja on kykenemätön hoitamaan tehtäviään mm seuraavien seikkojen vuoksi:

Hän ei ole ollut aloitteellinen kunnan kehittämiseksi.

Kunnan asioiden tuntemus on heikko, melkein 10 v uran jälkeen. Virkamiehet ovat joutuneet hänen paikkaajakseen. Ymmärrys puuttuu.

Sovittuja tehtäviä ei ole hoidettu, eikä vastuuta kannettu omasta työstään.

On olemassa myös suoranaisia virheitä, jotka kunta maksaa.

Henkilöstöjohtamis, viestintä ja tiedoitustaidot / halu puuttuu. Linjaorganisaatio on ohitettu ja on epäily suoranaisesta työpaikkakiusaamisesta, työ kunnantalolla on vaikeutunut.

Omalla toiminallaan ja aloitekyvyttömyydellään hän on romuttanut työmoraalin virkamiehistössä ja ollut heikko esikuva, että johtaja.

Tässä minun näkemykseni lyhyesti, näkemykset ovat samat, kuin ensimmäistä kertaa asiasta julkisesti puhuessani.

Valiokunta on tehnyt oman, tarkemman luonnoksen asiasta. Tulemme kokoontumaan yhteensä 3 kertaa ja ratkaiseva hallituksen kokous on 9.8 ja valtuusto 16.8. Silloin asialle laitetaan lopullinen piste.


 

21.6.10 valtuusto

Henkilöstöraportin mukaan kehityskeskustelut on osin hoitamatta ja ylityötä on tehty jälleen vajaalla 200t eurolla sivistyspuolella, tästä kysyin jo ensimmäisen kerran viimevuonna. Saimme selvityksen ja päätimme silloin tyytyä siihen ja tutkia asiaa jos aihetta tulee. Ja tulihan sitä, nyt pyysimmekin kirjallista selvitystä asiasta. Summa on suuri ja toistuu, asiat täytyy nyt selviä tarkemmin. Samoin kiinnitimme huomiota runsaisiin kuluihin, jotka aiheutuvat sijaisuuksista, reilu 800t euroa vuodessa, myös työtapaturmia oli sattunut ja hieman jäi epäselväksi onko niiden syitä tutkittu ja pyritty ottamaan oppia. Suosittelin kunnan käyttöön läheltäpiti ilmoituksia ja niden käsittelyä, ehkäpä vastuulliset virkamiehetkin saisivat nistä oppia, tekijöille voisi arpoa jonkun palkinnon. Vastaavia malleja on teollisuudessa käytössä, kunnassa asiaa täytyy vielä mainostaa. Nyt ajatus tuntui olevan vielä hieman vieras.

Tilinpäätös. Niin tehtiin tiukkoja päätöksiä ja lopulta talous kääntyi ylijäämäiseksi. Päätöksiä valtuustossa moitittiin, nekin, jotka eivät niitä silloin vastustaneet. Jälkiviisaus on helppoa ja jeesustella liian tiukoista toimista. Tosiasia on, että tilanne oli tiukka ja tiukkoja päätöksiä tarvittiin. Lomatus oli ikävää, mutta välttämätöntä. Olin aikanaan niiden kannalla ja kun tiedän asian tiimoilta kaikki vaiheet ja ennakkotiedot, olen edelleen sitä mieltä, että päätös oli oikea. Kannan siitä vastuuni ja totean, että lomautukset olisi pitänyt toetuttaa jo aiemmin. Se, että talous sitten olikin odotettua parempi, on suuri onni. Olemme ainoa kunta kaakossa ja itäiselläkin uudellamaalla, joka onnistui näin hyvin. Ja lähtökohdat olivat heikommat.

Tarkastuslautakunta jättiarviointikertomuksensa ja kiinnitti huomiota lukuisiin ongelmiin. Useimpien takana on lopulta kunnanjohdon velttous, se on ollut tiedossa.. 

http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-949-6.HTM, voit lukea kertomuksen tuolta. Omasta puolestani totean, että yhteistyö on ollut lautakunnassa hyvää ja työ mielekästä.

Teimme aiemmin valtuustoalitteen kunnan velkaantumisen estämiseksi. Aloitteen käsittely meni kunnassa metsään. Emme tarkoittaneet, että lyhyttä lainaa olisi käytetty väärin. Hallintojohtaja Rupponen on tehnyt työnsä hyvin ja saanut aikaan suuria säästöjä. Siitä kiitin valtuustossakin. Tarkoitus oli kiinnittää huomiota investointitahtiin ja siitä aiheutuvaan kustannusrasitteeseen kunnalle. Velka on veli otettaessa, siskonpoika maksettaessa.

http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-949-10.HTM

Jätimme uudelleen käsittelyyn perussuomaliseten "risupaketin". Tämäkin aloite oli käsitelty hieman huonosti, mutta syy oli kyllä tekijöissäkin. Aloite oli huonosti valmisteltu, nyt teimme sen yhdessä paremmin. Tarkoitus on nimenomaan saada mukaan yksityinen yrittäjä ja kunnan intressi on saada aikaan kuntouttavaa työtoimintaa. TYÖ on parasta lääkettä, jokaiselle oman tilanteensa mukaan.

http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-949-11.HTM

Olimme mukana myös pyytämässä selvitystä Huutjärven koulun rakennushankkeen jälkilaskennassa. Se on normaali hyvän rakennustavanmukainen käytäntö. No, kuten arvelimmekin, laskenta ei onnistu kokonaisuudessaan, koska seurantaa on lyötylaimin. Kirjauksia ei pysty kunnolla selvittämään. PS tarkoitus olikin kiinnittää huomio tähän, vastaisuudessa hanket on hoidettava papremmin ja seurantaa on suoritettava vaiheittain hankkeen edetessä. Meidän osaltamme emme vaadi enempää selvitystä.

Ja lopulta viimeinen asia. Kunnanjohtajan erottaminen. Aika on nyt kulunut loppuun ja on aika kantaa vastuuta. Poliittista yhteisymmärrystä ei asialle ole aiemmin ollut. Kun tulin kunnanvaltuustoon, tein ensimmäiset 6kk havaintoja joiden perusteella ilmoitin hallituksen pj:lle, että käsitykseni mukaan olemme tilanteessa, jossa vaaditaan kunnajohdon osalta suuria päätöksiä. Asiat ovat ilmeisiä ja nykyinen valtuusto on kykenevä päätöksiin. Asia on kypsynyt ja muutkin ryhmät ovat tunnustaneet faktat. PS on ollut mukana asian tiimoilta ja yhteistyö on ollut hyvää. Olen varma siitä, että minä olen nyt ensimmäinen, joka asian otti esiin. Ja onhan tilanne ollut selvä muillekin. Nyt siis tartutaan toimeen.

http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-949-13.HTM

Olli Ikonen on mukava mies, mutta kunta vaatii jämäkämmän johdon.


 

 

10 -11.6.2010 Mikkeli

Olin mukana 5 tähdentyö seminaarissa. Aiheet olivat erittäin ajankohtaisia. Maahanmuutto, työssäjaksaminen, työnsisältö ja merkitys. Puhujana mm. Raimo Sailas. Asiaa siis oli luvassa ja sitä myös tuli.

Sain monelle mielipiteelleni ja ajatukselleni tukea. Ei, se ei kerro erinomaisuudestani, vaan siitä, että hyvät ajatukset tulevat esiin laajoissa kansankerroksissa ja poliittisissa ryhmissä, mutta vaikeampaa on tehdä kuten saarnaa.

Jokainen menetetty työura maksaa suomelle yli miljoona euroa, mukaan vielä inhimillinen kärsimys ja menetty inhimillinen pääoma. Kun uskallus syrjäytymisen estämiseksi puuttuu, ajaudutaan ratkaisuihin, jotka ruokkivat lisää ongelmia. Tälläinen on typeräinen maahanmuutto tilanteessa, jossa työttömyys lisääntyy ja työvoimapula kasvaa! NYT pitää ottaa tämä oma reservi käyttöön, vaikka kädestä viemällä. Me tarvitsemme heitä, jokaisessa hallitusohjelmassa on kirjattuna köyhyyden poisto. Silti poliittisia päätöksiä ei tehdä.

Keskustelua on myös työurien pidentämisestä. Samaan aikaan, kun monia ihmisiä heitetään ulos putkeen. Työnantajalle eläkeikä on on ikä, jossa henkilö saavuttaa putken suoraan tai lisäpäivillä. Meillä on pula työstä, työ käsitteenä pitää ymmärtää monimuotoisemmin, ikääntyvät tarvitsevat räätälöityjä ratkaisuja. Samoin työelämän sisältöön tulee saada muutoksia. Jos u"ura" on 40 vuoden vankila, on turha puhua "kakun jatkamisesta vielä 3-5 vuodella". Jos sisältö on kunnossa, niin työurat pitenevät automaattisesti. Väkisin ratkaisuissa on aina vaarana se, että mukana roikotetaan ihmisiä jotka eivät ole työkuntoisia.


 

24.5.2010 Valtuusto

Päätöksen alla oli vain oikeastaan yksi asia, vanhusten hoivakoti. Ratkaisulla on kiire, koska vanhukset uhkaavat jäädä "heitteille" nykyisen ratkaisun päättyessä.

Poliittisin syin tätä hanketta on pitkitetty, monimutkaistettu ja tehty sekavaksi, hinnan maksavat vanhukset. Nykyinenkään hanke ei ratkaise sellaisten vanhusten ongelmia, jotka ovat vuodepotilaita tahi saattohoidossa.

Nyt on keksitty, että kunta rakentaa ja myy talon. Vaihtoehtoja olisi useita.

1. Rakennetaan ja myydään pois = perustana VHYn suunnitelmat, jotka nopeuttavat hanketta ja käytetään VHYn kilpailuttamia tarjouksia. Tämä on KHn esitys, sopparia ei vaan ole siitä, että paperit saadaan kunnan käyttöön! Lisäksi tässä kunta maksaa osan rakennuksen kustannuksista kuitenkin, omistus menee vain muualle, samoin hallinta ja päätäntävalta.

2. Rakennetaan ja kilpailutetaan palveluntarjonta = Palveluntarjoaja vuokraa rakennuksen ja maksaa kunnalle vuokran, sillä maksetaan rakennus ja kunta sai uutta omaisuutta, yhdessä hoivapaikkojen kanssa.

3. Rakennetaan ja myydään osittain = kunta mukana perustettavassa osakeyhtiössä. Rahaa saadaan takaisin, velkaa saadaan heti pois ja osakeyhtiölain mukaisesti päätetään voitonjaosta ja muista oikeuksista, säilyisi päätäntää kunnassa ja olisi mahdollisuus tuloihin.

4. Rakennetaan ja pidetään = kunnan velkataakka kasvaa ja käy sietämättömäksi.

5. Rakennutetaan ja kilpailutetaan uudelleen = aikaa menee hieman, mutta ei taloudellista riskiä.

Tässä minun käsitykseni mukaan päälinjat. Mikään näistä ei tietysti käynyt vaihtoehdoksi. Päätös tehtiin ilman minkäänlaisia selvityksiä kustannuksista!!! EI MITÄÄN VERTAILUA. Esitin vertailuja ja päätöstä sen jälkeen vaikka SoTelassa, ei käynyt. Muuten yritin vielä ennen kokousta saada kannatusta vaihtoehdolle 3. Olisi tullut tuloja, määräysvaltaa ja vakautta. Mutta ei.

Esitystäni ei oikein edes ymmärretty valtuustossa, en jaksanut enää asiaa selvittää, koska päätös oli kabinetissa jyrätty, siksi kannatin KHn esitystä. Perusteena painava huoli kunnan velkaantumisen estämiseksi.

Keskustelu asiasta on vaikeaa, jos sellaista muut eivät tahdo käydä. PS toi esiin vaihtoehtoja, mutta kiire on nyt liian kova. Hyvää päätöstä kannattaa valmistella mielestäni hieman kauemmin, aikaa ei olisi tarvittu lisää kuin n. 2 viikkoa, se ei ole mitään hankkeessa, joka kestää 12-16 kk.

Ehdotin lisäksi hankkeen ohjausryhmään taitoa rakentamisesta ja sopimusasioista, että vältettäisiin edes ne suuremmat sudenkuopat, edes tällä kertaa..... mutta eiköhän se historia toistane itseään.


 

1.5.2010 Kouvola

Kymen PS oli järjestänyt pienen vappukiertueen ja yksi tilaisuus oli Kouvolan Manskilla. Timo Soini oli paikalla ja puhui kiinnostuneelle yleisölle. Itsellekin oli vaihteeksi mukavaa tavata Timoa ja kysellä hieman kuulumisia politiikan rintamalla.

Soini on huippu puhuja ja asiantuntemusta ei kiistä vihollisetkaan. Väkeä tuli kuulemaan mukavasti ja samalla oli hyvä tilaisuus keskustella ihmisten kanssa. Itse vaihdoin mielipiteitä ja vastasin useisiinkin kysymyksiin, oli mukava havaita, että Kouvolassakin R Lehto tunnettiin.

Useilla ihmisillä oli tutut huolet, työtä siis riittää. Päällimmäisenä usealla oli huoli palvelujen saatavuudesta ja laadusta. Useat henkilöt kyllä totesivat palveluiden olevan olemassa, mutta tavallisen mökinmuijan ulottumattomissa. Samaa olen itsekin yrittänyt tuoda esille. Työtä on ja tehtävää riittää jokaiselle.

Itse aion jatkaa valitsemallani linjalla, KIITOS kaikille palautteesta.


 

19.4.2010 Valtuusto

Asiaa olis taas vaikka lampaat söisi, keskitytään siis tärkeimpiin.

Maata päätettiin ostaa, velaksi tietenkin. Se ei todellakaan ole hyvä asia, mutta kun maata on keskeisellä paikalla, niin pakko on liikahtaa. Toinen kysymys on sitten se miten ja millä aikataululla sitä aletaan rakentamaan, jotta kulut eivät sorruta tyystin alkanutta varovaista talouden tasaantumista.

Rahaa paloi myös vesiosuuskuntien tukiin. Eipä tässäkään muuta voinut tehdä, vettä tarvitaan, kun muuten ei puhdasta vettä taloudet saa. Tämä on melkein ainoita tukia, mitä kunta voi ihmisille haja-asutusalueella antaa.

Raha syöppö Cursorin tarpeellisuudesta oli taas taistoa, jopa niin, että kokouksen jälkeen sain osakseni kiroilua jne... näin nämä sivistyneet ihmiset käyttäytyvät. Ja sitten arvostelevat taas PS:ää. Kunnassa on nyt vakaa tahto pitää hyvät veljet leivässä Cursorissa. Näivettäähän se samalla mukavasti kunnan taloutta, saadaan sitten sitä perustelua kuntaliitokseen. Ja Cursorin kovasta aherruksesta huolimatta muiden hyväksi, on Pyhtään talous vaihteeksi paremmalla tolalla. Haasteet toki jatkuvat. Ei tässä vielä voi hurrata, mutta 2009 tili oli 700 000 € ylijäämäinen kumulatiivisesti, parempi kuin monilla muilla ja katkaisi alijäämäisen kehityksen.

Vanhustenhuoltoyhdistys, no kun kerran valtuustossa ei ole halua asiaa tutkia omilla aivoilla ei tuloskaan ole kummoinen. Tämä päätäntä asian alunperin sotkikin, siitä kiitos edelliselle valtuustolle. Ja jos nykyinen hallitus olisi tehnyt tarjousasiakirjat kunnolla ja huolellisesti, niin soppa olisi nyt toisen makuinen, lisäksi se, että voittaja oli väärä. Voittajanhan piti olla Medineuvo, tässä oiva porsaanreikä asian kampittamiseksi.

Tässä minun perusteeni sille, että takauspäätös olisi voitu antaa:

http://www.raullehto.ehdolla.fi/126

Unohtamatta sitä, että VHYllä on näyttöä toimintansa laadusta. Selvitys voi olla osin vaikeahko sisäistää, mutta uskokaa pois, asia on erittäin monimutkainen.

Lopuksi kyselin vielä hallituksen matkasta Ruotsiin. Kuka, mitä ja kenen luvalla, mistä rahat. Ensin valtuustonpuheenjohtaja kielsi mitään suunniteltavan, mutta joutui lopulta antamaan aikaa puheelle. Selvisi, että salassa on kultapossukerholle puuhattu matkaa, jonka valmistelussa on ollut vain tietyt ihmiset. Hallinnossa on kuulemma ylimääräistä rahaa, ihme juttu. Tämä kaiken leikkaamisen, lomautuksen ja veronkorotuksen jälkeen!!! HÄVYTÖNTÄ. Samaan aikaan lapsilla ei ole väriliituja, kun säästetään. Matkoille on aikansa ja paikkansa, se ei ole nyt. Koska edellinen reissu oli kuulemma 1991, niin nyt on heti mentävä, muuten ystävyystoiminta on loppu, jos aikaa on mennyt jo näinkin paljon, niin nyt se ei ole kyllä muutamasta vuodesta kiinni. Näin toimivat häikäilemättömät omanedun tavoittelijat!


1.2.2010 Valtuusto

Käsittelyssä oli muutamia asioita, joita oli syytä käsitellä tarkemmin.

Pyhtäällä on valmisteltu Elinkeinostrategia, joka ei nyt aivan vakuuta. Siksi, ennen hyväksymistä tein 14 sivuisen vaihtoehtostrategian, hieman maanläheisemmin ajatuksin. Tarkoitus oli osoittaa valmistelussa olevan strategian puutteet, kehityspisteet, ottaa osaa strategian valmisteluun ja näyttää, että jokaiseen asiaan ei tarvita konsulttien armeijaa. Osataan sitä itsekin, hieman halvemmalla. Kuten odottaa saattoi, ei strategiani herättänyt hilpeyttä, muutamia positiivisia kommetteja tuli ja lupauksia ottaa strategian kehitystyössä humioon vaihtoehtoni pointit.

Emme lähteneet valtuustossa siitä, että hylätään tämä, koska parempi huono stg kuin ei ollenkaan, mennään nyt eteenpäin. Siksi halusimme saada mukaan 5 kohtaa, joita ei ole oikeasti huomioitu stg:ssä.

http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-910-3.HTM

Ja eihän sekään käynyt, muita lapsellisia pikkumuutoksia kyllä paperiin saatiin, mutta ei konkreettisia toimia. Ajatusten Tonavat eivät aukaisseet sulkujaan. Ei ihme, että talous on mitä on. Ylinviisaus asuu muutamassa henkilössä, ei koko ryhmässä. Valtuuston pj sanoi vielä " tämä on elävä asiakirja, muutetaan sitä sitten matkan varrella" PASKANMARJAT. Strategia on kuollut paperi, johon harvat ja valitut saavat puumerkkinsä, puumerkit, joilla ei ole mitään virkaa. Jos se on niiiin elävä, niin olisi siihen muutama täydennys mahtunut. Tämä taas tätä rakentavaa yhteistyötä. Strategia on huono, yhtä surkea kuin aiemmatkin ja tulokset näkyy kunnan yhteisöverossa, 12 vuotta kehitys on ollut taannehtiva.

Ehdotimme, että tiedottamista parannetaan ja kirjastolle tuodaan paperit nähtäville, ei käy. Se on niin vaikeaa kuulemma??? Eli kunnantalolta ei kyetä laittamaan meilillä kirjastoon materiaalia, jonka täti tulostaa ja laittaa kuntalaisten saataville. Tämä on sitä päätöksenteon läpinäkyvyyttä. http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-910-4.HTM

Ympäristöterveydenhuollossa tehdään myyräntyötä Pyhtään Kotkaan ujuttamiseksi. Isäntäkuntamallilla ollaan omaa hyvää ja toimivaa osastoa antamassa lahjaksi Kotkaan. Yhteistyötä on aiemmin tehty länteen, yhdessä Porvoon kanssa, tätä olisi hyvä jatkaa, koska kokemukset ovat olleet hyviä. Kotka voi edelleen ostaa meiltä palveluja. Esityslistalla oli härskisti haettu päätöstä tukevat kohdat laista, pois oli jätetty kaikki muut kohdat, jotka mahdollistavat muun yhteistyön tai jopa jättäytymistä 10 henkilötyövuotta koskevasta säädöksestä pois kokonaan. Laissa on perusteet. Tämä ei vain sovi virkamiehille ja taas valtuustao vietiin kuin pässiä narussa. Ei auttanut lain lukeminenkaan. http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-910-5.HTM

Näin sitä leikataan nuorilta rahat mm kirkonkylässä http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-910-11.HTM ja näin sitä sitten perään ehdotetaan vapaaehtoisvoimin tehtäväksi työtä, josta juuri napattiin rahat veks http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-910-13.HTM, AIKA HÄRSKIÄ!!!!!!

Samalla Sivistystoimenjohtaja kertoi tyhmyyksissään, että Hemmetissä on ollut vuosia nettiliittymä, josta on maksettu kulut, mutta talossa ei ole ollut edes konetta. Jotta näin sitä hommia hoidellaan. Ehkä niitä "viisaita" nyt tarvitaan katsomaan mihin nämä rahat uppoaa, kun palkatut virkamiehet eivät siihen kykene.


10.02.10

Ajattelemisen aihetta:

 http://www.halla-aho.com/scripta/ruotsalaisia_madonlukuja.html

MOT ohjelman pakolaisten aiheuttamista kustannuksista toi esille monia ongelmia, joita olemme yrittäneet tuoda esille. Päällemme olemme saaneet useinkin solvauksia ja paheksumista, jopa maahanmuuttoministeri toivoi kolutusta kuntavaalien jälkeen valtuustoille, että vihavaltuutetut eivät pääse levittämään rasistista sanomaa..

MOT ohjelma toi mielestäni hyvin ja objektiivisesti esille ongelmia, joita maahanmuutto aiheuttaa. Tosin, näiden sosiaalietujen saajien tapauksia pitäisi käsitellä kollektiivisesti, ei keskittyen mamuihin. Kotoperäistä ongelmaa ei saa sivuuttaa keskittymällä vain yhteen ryhmään.

Selvää on, että kototuttamisessa on ongelmia, jos millään työllä ei vastaaviin tuloihin pääse. tukia ei pitäisi antaa asumisen perusteella, vaan työn. Ainoa oikea tavoite pakolaiskiintiöksi on nolla. 

Selviä puutteita mm lainsäädännössä, ansiotulot ovat julkista tietoa, niin pitäisi olla (ehkä rajoitetusti) toimeentulo jne tukipäätökset. Näin väärinkäytökset ja epäkohdat olisi tutkittavissa. Repostellaanhan 7 päivää lehdessä julkkisten tulot ja tratat, tuskin tämä heistä niin ihanaa on, joten mitään syytä ei ole peittää näitäkään menoeriä. Varsinkaan kun ne menevät kansan kassasta, Ruotsin esimerkki koko tämän organisaation toimiminnan pyörittämiseen 5% verojen menosta on käsittämätön luku!!  Suomeen ei onneksi ole otettu samaa määrää maahanmuuttajia, mutta jos sen kustannusvaikutus veroissa on vaikkapa 2-3%, niin kuka haluaa vastaavan veroaleen nyt ja tulokasvirran seis! Minä nostan käteni ylös.

Suomessa ei edes asiaa tilastoida, ja lisäksi kaiken päälle menee nämä kehitysapurahat. Apu tulisi mielestäni antaa alueelle, jossa ongelmia on. Annetaan onki, ei kaloja, niin sanoakseni. Ongelmien siirto tänne ei asiaa korjaa.
Julkisessa keskustelussa ja uutisoinnissa pohditaan jatkuvasti, että hyvinvointivaltioon ja eläkkeisiin ei ole varaa, kukaan ei silti kysy onko meillä varaa pakolaisiin? Minä kysyn, yhdessä monen muun kanssa. Ei ole, eikä ole edes tarvetta olla.

Näistä luku- ja kirjoitustaidottomista (joita maahanmuuttoviraston mukaan on 80%) ei ole koskaan miksikään työvoimaksi. Kaikki suomessa rikoksiin syyllistyneet tulisi palauttaa, samoin kuin väärinperustein maahan saapuneet. Ihme hommaa, että väärinperustein saatua ansiotonta hyötyä ei mamujen tarvitse korvata, mutta muiden kyllä. 

Mutta kuten jo aiemmin totesin, tätä ongelmaa tulee tarkastella kollektiivisesti, ei keskittyen vain yhteen tuensaajaryhmään.


 

31.1.10

Kävin silmäilemässä kunnan sivuja ja huomasin, että valtuutettujen yhteystietoja on saatu viimeinkin esille. http://www.pyhtaa.fi/P%E4%E4t%F6ksenteko/Kunnanvaltuusto

Muutamia joukossa on, jotka EIVÄT niitä halua antaa, mutta omapa on häpeänsä. Muutamia virheitäkin siellä on, ehkäpä ne korjautuvat ajallaan. Pieni saavutus, mutta onpahan kuitenkin. Valtuutetun on oltava tavoitettavissa, eihän tässä muuten mitään järkeä ole.

Seuraavaksi kun saisi tapeltua esityslistat, julkisine osineen kirjastoon nähtäville, yhdessä kunnan virallisen ilmoitustaulun kanssa, niin hyvä olisi. Sitten olisi omat tavoitteet tälle vaalikaudelle saavutettu päätöksenteon läpinäkyvyyden ja kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksien parantamisen tiimoilta. Se on sitten jokaisen oma-asia käyttääkö tilaisuutta hyväkseen. tietenkään en / emme tähän lopeta, vaan jatkamme palautteen ja tilanteiden mukaisesti. Kunnassa on ollut todella kova vastustus näitä asioita kohtaan, en tiedä miksi. Mukavaahan se olisi olla tietenkin valtuutettu, kun kukaan ei häiritse, eikä kukaan saa mistään kunnolla tietoa mitä asioita on päätöksenteon alla. Minusta taas on mukavaa, jos saan kuntalaisia mukaan vaikuttamaan. HE OVAT PARHAITA ASIANTUNTIJOITA! Ehkäpä olen sitten idealisti ja naivi, mutta tähän uskon.

Tarkoitus on lisäksi tehdä ja teenkin aloitteen, että kaikki kuntalaisten tarvitsemat lomakkeet saisi kunnan nettisivuilta tulostettua, ei niitä tarvitse virastolta hakea.


 

12.1.2010

Pyhtään Perussuomalaisten varavaltuutettu Timo Leppäsen muistoa kunnioittaen.

 

Timo Leppänen on nukkunut pois. Sairaus tuli hänelle yllättäen, edeten nopeasti, liikkuvainen ja puhelias mies joutui yllättävään tilanteeseen, koetellen häntä itseään, niin myös läheisiään.

leppnen.jpgTimo oli innokas ja yritteliäs mies. Nuoruudessaan hän seilasi meriä konemestarina ja työskenteli maihin jäätyään yrittäjänä. Timo oli innokas dartsin harrastaja ja mukana Pyhtääläisessä Päkki Darts seurassa. Kalastus oli myös yksi harrastuksista.

Aktiivisena yhteiskunnan ja sen erilaisten ilmiöiden seuraajana, hänellä oli nykymenosta monia mielipiteitä. Hän myös rohkeni mielipiteensä ja havaintonsa perusteluineen ihmisille kertoa. Monet perustelut lähtivät historian syövereistä valaisten meille nuoremmille monien asioiden syntyhistoriaa. Timo kannusti meitä ja puheli usein perussuomalaisia tulevaisuuden näkymiä. Unohtamatta kuitenkaan haasteita, joita meillä on edessämme. Hän oli rehellinen ja tunnusti mahdolliset epäkohdat realiteetteina, eikä uskonut haaveisiin. Minulle oli suuri ilo saada tehdä työtä yhdessä hänen kanssaan.

Pyhtään PS kunnioittaa hänen muistoaan.

"Rannalle himmeän lahden aurinko laskenut on. Kutsu jo soi iltahuudon, taakka laskettu on."

 Pyhtään PS puolesta, Raul Lehto


3.1.2010

Tämä nyt ei varsinaisesti liity valtuutetun työhön, mutta PS politiikkaan kuitenkin. Tänään Kymenpiirin piiritmk kokoontui Luumäellä. Väkeä oli paikalla runsaasti ja kasvumme alkaa näkyä toiminnassa ja aktiivisuudessa. Voi todeta, että toimintamme alkaa olla vakiintunutta ja "ammattimaista", kokemus alkaa näkyä. Tietty harrastuksenmaku tippuu ja osaamme tehdä piirinkin tasolla työtä, joka kehittää toimintaamme kymessä.

Keskusteluissamme tuli useita asioita esille mm. kuntapolitiikassa, joista voi ottaa ajatuksia kotikulmillekin. Oli lisäksi mukavaa päästä keskustelemaan muistakin asioista, kuin kotikulmien kunnallisista kysymyksistä. Sitäkin tarvitaan, jotta voimme kehittyä, äänestäjiemme parhaaksi.

Väki on tosiaan lisääntynyt, vastuunkantajia alkaa tulemaan lisää. On hyvä huomata, että johtopaikat piirissä kiinnostavat. Työtä kyllä riittää. Tällä kertaa oli katkolla oma varapuheenjohtajuus piirissä. Vastaehdokkaita oli ja äänestimme, katson, että oma työni on puolueessa ollut menestyksellistä, koska äänestyksentulos oli selvä ja minulle suosiollinen. Eikä tämä todellakaan tarkoita, että vastaehdokkaani olisi ollut minua mitenkään saamattomampi. Kokemukseni nuoressa puolueessamme on kuitenkin "pitkä" ja katsottiin siitä olevan etua tulevissa koitoksissa.

Varapuheenjohtajuus on mielenkiintoinen näköalapaikka, jossa on tilaisuus tulla hyvin kuulluksi ja on mahdollisuus vaikuttaa tehokkaasti moniin asioihin puolueenkin suunnassa, mutta jos sitä tahtoo tehdä siksi, että luulee tehdyn työn muuttuvan automaattisesti julkisuudeksi tai maineeksi, suosittelen muita tehtäviä. Työtä on, mutta usein kulisseissa, vain pieniosa tulee esiin. Minulle tämä rooli on kuitenkin ollut mieluinen, taustavaikuttaminen ilman esilläoloa sopii minulle. Työ tekijäänsä kiittäköön.

Tästä syystä vastasin aiemmin EI kyselyihin, joissa minun halukkuuttani Kymenpiirin pj:ksi tiedusteltiin. Jari on luonteva valinta, edustaahan hän nyt piirimme suurinta kaupunkia, samoin kuin Juhollakin oli täysi tuki, täältä etelästähän tämä kasvumme tällä vuosikymmenellä alkoi. Tätä ei kannata unohtaa. MUTTA unohtaa ei sovi myös niitä henkilöitä, jotka pitivät aatettamme hengissä, pienellä mutta sitkeällä liekillä, kun emme olleet nousseet kuolemanlaaksosta. Nimiä on monia, mutta itse olen saanut alussa paljon oppia Arto Hirvoselta, Hannu Purholta, Auli Kangasmäeltä ja Marja-Leena Leppäseltä, monia muitakin on, eikä pienimpänä opetuksen sanoja antanutta Timo Soinia.

Tänään kokouksessamme sain huomata, että yhdessä kulkemamme matka on ollut pitkä ja opettavainen. Oli ilo osallistua ja havaita kehitystä tapahtuneen! Jälleen kerran.

 


 14.12.2009 Valtuusto

Vuoden viimeinen valtuusto.

Asiaahan siellä riitti, mutta kommentoin nyt tärkeimmät tai ainakin päälimmäiset mietteet kun on hieman otettu ns etäisyyttä.

Biokaasu-aloitteeni on herättänyt laajaa kiinnostusta, Suomen Biokaasuyhdistyskin on sen huomannut. Asia on uusi ja edistyksellinen, siksi olikin odotettavissa, että se menee yli hilseen. Asiassa on tehty ihan hyvä selvitys, mutta se on vain pintaraapaisu. Sen perusteella, ILMAN LASKELMIA, ei voi tehdä päätöstä, että hanke on kannattamaton. Muitakin virheellisyyksiä selvityksessä ja päätösehdotuksessa oli. Hankkeesta halutaan päästä eroon. NO, asiaa on hyvä tutkia, siksi tein ponnen, jonka mukaan asiaa tulee esittelemään Biokaasuyhdistyksen edustaja. Katsellaan sitten vielä asiaa tarkemmin.

Runsaasti keskustelua herätti myös budjetti. Ilman laskelmia karsitaan ja uskotellaan tekevämme säästöjä. Äänestykseen veimme asioita suurimmista epäkohdista ja puhua yritimme, ei tälläkertaa ollut apua. Eräs nuori kokoomuslainen kehtaisi kutsua asiaa farssiksi, no ehkä se sitten on farssia, jos yrittää ajaa kuntalaisten etuja. Ihmettelen erityisesti, että Pyhtäänlehdessäkin terveysasemaansa puolustaneet kehtasivat kääntää takkinsa valtuustossa. Sellaista se on kun ei seistä sanojensa takana.

Runsaasti keskustelua herätti myös se, että ehdotin kuntalaispalautteen pohjalta, että valtuutettujen yhteystiedot olisi selkeästi kunnan nettisivuilla, siitäkös polemiikki tuli. Meillä on valtuutettuja, jotka EIVÄT halua antaa mitään yhteystietoja, jotta olisi kuntalaisten tavoitettavissa. KYSYNKIN, Mitä sellaisella valtuutetulla tekee? Jopa kansanedustajat ovat tavoitettavissa, mutta eivät lähimmät kuntapäättäjät. Asia jäi nyt vielä vireille. Minä olen, vaikka aina palaute ei kiitosta olekkaan.

Lopussa valtuuston pj moitti valtuustoa yhteistyöhalukkuudesta ja kyvystä. Kuulemma molemminpuolin. Lähinnä kai oli mielessä tuo keskustan ja kokoomuksen terveyspistekarsinta. Ja on PS ryhmäkin antanut kovallakädellä kommenttia. Olemme kuitenkin pyrkineet lähestymään muitaryhmiä päätännässä olleista asioista. Olemme tuoneet julki taustatietoa ja erilaista näkökulmaa. Kovinpaljoa ei ole innostusta ollut, eikä yhteistyöhalukaan, kun olemme ehdottanneet sellaista, joten peiliin voi katsella monet muutkin. Pieni poikkeus on ollut Olli Nuuttila, joka on ainakin kuunnellut, edes hieman.

Teimme myös muutamia aloitteita. Niistä aloitteet osiossa.


 

9.12.2009 Tarkastusltk

Kokouksessa esiteltiin nyt kotkassa olevan vuodeosaston ja erikoissairaanhoidon toimintaa. Päällimmäiseksi nousi vuodeosasto, henkilöstö elää raskasta epävarmuuden aikaa, kun toimintaa ollaan lakkauttamassa ja siirtämässä pyhtäälle. Sinänsä hyvä, vanhukset voivat olla kotikunnassaan, mutta työntekijät eivät tiedä tulevaisuuttaan, kaikkien työ ei jatku ja muutoksia tulee. Työntekijät ovat hyvässä työiässä ja kokeneita, motivaatiotakin on, toivottavasti heidän ammatillinen kokemuksensa hyödynnetään jatkossakin ihmisten hyväksi. Henkilöstöstä kuitenkin suuriosa on pyhtääläisiä ja he maksavat veronsa pyhtäälle. Minua huoletti lisäksi tuleva kumppanuus tämän Medineuvon kanssa, olen asiaa kysynyt jo useasti. Mikä tämä kehittämishanke on ja minkä osan kustannuksista Medineuvo kantaa? Muutenhan tämä on vain ostopalvelun hankkimista, jos me maksamme viulut. Kyseessä kuitenkin on KEHITTÄMISKUMPPANUUSHANKE!. Lisäksi alkaa vaikuttamaan pahalta kustannuksienkin kanssa, Pyhtää varustaa rakennettavan talon ja vastaa useista kustannuksista, vaikka ns ostamme palvelua. Voi voi, aika näyttää. Väksinhän tämä asia päätettiin, eikä sitä kunnolla käsitelty valtuustossa, asia oli ennalta juntattu.

Monissa laitosmaisissa yksiköissä monet asiat unohtuvat, yksi on pelastussuunnitelma. Äkkiseltään tuntuu, että sehän ei nyt niin tärkeää asiaa ole, mutta kun työskennellään ihmisten kanssa, jotka eivät itse kykene ollenkaan liikkumaan, niin asia saa uudet mittasuhteet. Asiaa tiedustelin ja suunnitelma oli käyty lävitse harjoituksineen henkilökunnan kanssa.

Esiin nousi myös erikoissairaanhoidon kustannukset ja jatkuvat alijäämät. Tilanne on vaikea, shp laittaa laskua, kun rahat ei  riitä, kunnathan ne kustannukset maksavat. Shp:n kuluista on taas paha sanoa, se on yksi köntti, josta laskua vaan tulee. Maanlaajuisestikin on samat ongelmat, kun näitä yritetään selvittää, niin näpeille tulee. Minusta tämä paketti pitäisi avata kokonaan ja tutkia. Sitten ainakin tietäisi. Mutta niin se on, jokainen meistä haluaa parhaan hoidon ja heti jos sairaus koettelee, se ei ole ilmaista. Ihmiset täytyy hoitaa, mutta kustannuksien muodostumistakin pitäisi tutkia. Suurinosa tulee palkoista n. 80%, se on paljon, mutta työvoimavaltaista alaahan tämä on. Mielenkiintoista olisi tietää mikä osuus rahasta menee byrokratiaan ja kuinka tarpeellista tai tuottavaa se on. Asia on vaikea, enkä väitä olevani sairaanhoitoasioissa mikään erityisasiantuntija.

Vapaassa osassa keskusteltiin kunnassa jatkuvasti tehtävistä kanteluista ja valituksista. kuulemma ne koetaan kiusantekona ja turhina. No, paljonhan niitä on ja osaan olen itsekin nimeni laittanut. Kritiikkiä on hyvä ottaa ja minusta siellä on muutamia yksittäisasioita joissa olisi voinut käyttää enemmän harkintaa, mutta on siellä painavaakin asiaa. Se ei siitä muutu. Kanteluiden jne määrä kertoo vain siitä politiikasta, miten Pyhtäätä on luotsattu menneinä vuosina. Se kertoo myös siitä, että todellinen yhteistyöhalu puuttuu ryhmien väliltä. Joillakin tuntuu olevan suorastaan jumalallinen kyky tietää asiat kaikkein parhaiten, muita ollenkaan kuulematta.

No, kanteluita on vireillä ja niistä saadaan aikanaan ratkaisut. Sen mukaan sitten eletään.


 

23.11.2009

Tässä nyt on ollut kaikenlaista kohua tuosta Pyhtäälisästä. Olen hieman vielä ihmetellyt tätä päätösmuutosta, koskien tätä maksua nyt vain 2 vuotiaaksi saakka, alunperinhän tarkoitus oli maksaa lisää 3 vuotiaaksi saakka. Jos tätä järjellä ajattelee, niin eihän se edes tuo mitään säästöä!

Kunnallinen päivähoitopaikka on varmasti useamman satasen kalliimpi, kuin Pyhtäälisä. Sitähän voi maksaa vaikka 5 vuotiaaksi, kaikki on selvää säästöä, koska lapsi poistuu kalliilta kunnalliselta paikalta. Ja jos lapsi ei jää kotiin, ei lisääkään makseta. Onkohan tässä nyt päätös synnytetty, että tulee sellainen "säästämisen" tunne?


 

16.11.2009 Tarkastusltk

Esittelyssä oli MHY:n toimesta Pyhtään metsäomaisuus ja niiden hoito. Puheista kylillä huolimatta, metsät ovat kunnossa ja hoitoja tehdään, hieman rästejäkin on. Mahdollisuus olisi kuitenkin lyhyellä aikavälillä lisätä hakkuita rajumminkin talouden tasapainottamiseksi esim kaudella 2010.

Terveydenhoitoakin esiteltiin ja tilanne on verrattaessa naapuriin kotkaan loistava. Lääkärit tuntevat ihmiset ja osaavat sopeuttaa hoidon paremmin potilaalle, samoin hammashoitoon pääsee esimerkillisesti. Valtion uusien velvotteiden täyttämisessäkin olemme edellä ja tasomme on ollut vuosia jopa korkeampi. "Orjakuntamalli" sos palveluissa kotkan kanssa oliskin selkeästi heikennys Pyhtääläisille.

Lisäksi saimme selvityksen Pyhtäälisästä. Alkuperäiseen tuli muutosta vain iän osalta. Aluksi päätettiin 3 vuotiaaksi saakka maksusta, nyt vain 2 vuotiaaksi saakka, tämä heikennys tuli. Perusteet muuten ovat lainmukaiset. Tässä lienee kuntalaisillakin ollut virheellistä tietoa. Jso asiassa on jotakin, niin selvitellaan lisää.


 

9.11.2009 Valtuusto

Ei ole tullut kutsua, alkaa jo epäilyttämään, että en pääsekkään kertomaan asioita koskien BWR juttua. Lehdissä BWR on sen sijaan ollut, eikä uutiset ainakaan minun juttuani vesitä. Sen sijaan se on kiusallista pyhtääläisille poliitikoille, jotka Munapirttiä teurastivat. Jos se olisi onnistunut silloin, niin paikka olisi venäläisille myynnissä.

No, valtuusto kokoontui. Cursor esitti taas propagandaansa ja esitti maksuosuudenkin nostamista 30 euroon 27 eurosta per pyhtääläinen nuppi. Mahdolliset yrittäjät maksavat vielä itse lisää palveluista. Mielestäni perustetta ei ole, eikä tuloksia, jotta edes nykyistä maksua voisi hyväksyä. Kunnat säästävät, Cursor "investoi". Cursor alkaa olla kuin YLE, kerätään vain rahaa laariin, ilman oman toiminnan arviointia.

Käsittelimme veron nostoja. Kiinteistö- ja ansiotuloverotus oli kätevästi pilkottu eri pykäliksi. Näin asiaa ei puhumisesta huolimatta saatu  käsitellä kokonaisveroasteen käsitteen muodossa. Tämä hämmensi pakkaa ja hallituksen kohtuuton kiinteistöveron tuplaus meni lävitse. Perussuomalaiset esittivät reilumpaa korotusta äyriin, mutta siten, että KOKONAISVEROASTE olisi ollut tavalliselle duunarille sama. Me emme hyväksy kiinteistöveron rajuja korotuksia, koska se kohdistuu rajuna mm. eläkeläisiin. Kiinteistövero on tasavero, eikä esim haja-asutusalueen ihmiset saa mitään palveluja tästä EX katumaksusta. Toki muita kunnallisia palveluja kylläkin.


 

30.10.2009

Odotellessani mahdollista kutsua kuulusteluihin, silmiini tarttui tämä uutinen Kauppalehdestä. Vaikuttaisi siltä, että BWR:n ahdinko syvenee. Jos olisimme hypänneet Sivosen kelkkaan, olisi Versö nyt huutokaupassa. Tämä on se taso, millä Pyhtäällä on asioita hoidettu. Väriä valtuustoon on tullut, koska tämänkaltaisia asioita ei pyritä peittelemään, vaan tuodaan avoimesti esille, omalla nimellä. Toki, kukaan ei ole virheetön, eikä tarkoitus ole ketään Pyhtäällä kivittää, vaan osoittaa, että muitakin ryhmiä olisi hyvä kuunnella. Päätöksien teko ja muiden ajatusten sivuuttaminen lisää riskiä haksahtaa vipuun.

Olen tästä puhunut jo aiemmin, mutta minusta on jo peräti hilpeää lueskella hallituksemme pöytäkirjoja. Etukäteen runnotut päätökset kirjataan, ilman että niistä saa keskustella. Keskustelu on kuulemma alhaisella tasolla. Jos esim. Taina Marttinen tekee minkä tahansa esityksen tai lisäyksen, on kommentti aina sama, raukeaa kannattamattomana. Ei kai kukaan voi olla kategorisesti niin väärässä, että yhtään siementä ei ajatuksista löydy. Varsinkaan hyvän tovin asioissa mukana olleen henkilön toimesta. Tämä kertoo lähinnä siitä, että muita ryhmiä ohjataan muutamien ihmisten ajatuksilla, eikä yhteistyö ja kaikkien kuntalaisten valitsemien ihmisten kanssa suju. Mielestäni Marttista pitäisi kuunnella, onhan hän edellisten vaalien ääniharava ja edustaa siten laajaa osaa kuntalaisia.

Yritysuutiset


Matkailukeisari pulassa: Mönkijät ja veneet myyntiin

Perjantai 30.10.2009 klo 09:19
KUVA: LAURI OLANDER
Pekka Sivonen
Pekka Sivonen

Itä-Suomen matkailukeisarinakin tunnettu Pekka Sivonen joutuu myymään matkailuyrityksensä Blue White Resortsin huutokaupassa.

Ylen alueuutisten mukaan myytävänä on esimerkiksi mönkijöitä, moottorikelkkoja ja veneitä. Lisäksi myyntilistalla pari kiinteistöä.

Huutokauppa pidetään tänään.

Yle kertoo, että Blue White Resortsilla on ostovelkoja vajaat miljoonaa euroa.

 

 


 

28.10.2009

WELKAMO, Pyhtää - Kotka valtuustojen yhteisseminaari.

Yön yli nukuttuani, olen entistäkin vakuuttuneempi siitä, että molemmat vaihtoehdot ovat huonoja, eikä niitä tulisi hyväksyä. Jokin muu tie täytyisi löytää.

Sen löytäminen vain on vaikeaa, kun ryhmissä tuputetaan apaattisuutta ja hoilataan itkuvirttä, ei tässä mitään voida, emme voi muuta, ei ole vaihtoehtoja jne. jne. Tälläinen toimettomuus ja apaattisuus pistää oikein vihaksi. Normaalin terveen ihmisen merkki on se, että uskoo itseensä, omaan mahdollisuuteen vaikuttaa ja muuttaa asioita. Sellainen "ajopuu" asenne, jossa ajatellaan että itse ei voi vaikuttaa elämäänsä, vaan muut päättää ja ajelehditaan, ei sovi minulle.

 

Esitellyissä vaihtoehdoissa on suuri, jopa perustuslaillinen puute. Asia on mainittu ainakin Kuntalaissa, ja muistaakseni viittaus löytyy kuten sanottu myös perustuslaissa, kansalaisen vaikuttamismahdollisuuksien turvaaminen löytyy jopa Eun ihmisoikeuspykälistä.

 

27 § Osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet

 

Valtuuston on pidettävä huolta siitä, että kunnan asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on edellytykset osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan. Jos tähän lähdetään, niin tämä ei toteudu.

 

Osallistumista ja vaikuttamista voidaan edistää erityisesti:

1) valitsemalla palvelujen käyttäjien edustajia kunnan toimielimiin;

2) järjestämällä kunnan osa-aluetta koskevaa hallintoa;

3) tiedottamalla kunnan asioista ja järjestämällä kuulemistilaisuuksia;

4) selvittämällä asukkaiden mielipiteitä ennen päätöksentekoa;

5) järjestämällä yhteistyötä kunnan tehtävien hoitamisessa;

6) avustamalla asukkaiden oma-aloitteista asioiden hoitoa, valmistelua ja suunnittelua.

 

Silti eilenkin viisas konsultti totesi, että poliitikot päättää ja kuntalaiset saavat luvan mukautua niihin. Asia ei kuitenkaan ole näin, onko kunta kuntalaisia varten vai asukkaat kuntaa? Toki kysymys on myös palveluista, mutta niin myös elinympäristöstä ja tavasta elää, me elämme maalla ja henki on toisenlainen kuin Kotkassa. Täytyy muistaa, että suuriosa, jopa 70% haluaa säilyä itsenäisenä, se on selkeä valinta myös kuntalaisilta koskien elämäntapaa, laatua ja palveluita.

 

Tästähän Taina kysyi, mutta sitä ei oikein huomioitu. Liekö siksi, että Taina oli kyseessä.

 

Jos puitelaki velvoittaa näihin palvelukokonaisuuksiin ja tavoitteena on todelliset rakenteelliset muutokset terveydenhuollossa, joustavuus ja tuottavuuden parantaminen, niin nämä esitetyt ratkaisut ovat puutaheinää. Tämä ei muuta muuksi sitä, että tulot ja menot etääntyvät toisistaan.

 

Eikö paremp iratkaisu olisi tehdä suoraan 5 kunnan yhteinen sos- ja terveys organisaatio? Silloin olisi sitä massaa rakenteellisiin muutoksiin ja kehitykseen. Silloin rakenne päättävissä elimissä olisi muu kuin 12 / 2.  Tämä pakottaisi todellisiin muutoksiin ja todelliseen yhteistyöhön. Sairaanhoitopiirissähän organisaatio olisi jo nykyiselläänkin sellainen, että tämä ratkaisu voisi olla helposti rakennettavissa. Kunnat voisivat jopa erikoistua alalla.  Tämä mahdollistaisi myös asukkaiden liikkuvuuden alueella, koska terveyspalveluhan olisi sama koko kaakossa. JA virtahan on käynyt keskuksista maalle jo hyvän aikaa. Jopa minulta on kysytty kotkassa että mistäs niitä tontteja saa, kun on tiedetty kuka olen.

 

Sos- ja terveysmenoissa on myös toinenpuoli, nyt ne kasvavat kovasti, mutta kun aika on kypsä, niin suuret ikäluokat tulevat myös poistumaan näiden palveluiden piiristä nopeasti. Silloin nämä nykyiset hätiköidyt toimet muuttuvat rasitteeksi. Tämä on elämän laki, ajallaan on lähdettävä. Nyt tehtyjen päätöksien purkaminen on sitten mahdotonta.

 

Eilen tuli lisäksi uutisissa kuntaliitoksista, en tiedä ehdittekö näkemään. Reuna-alueet ja pienemmät liitoskunnat ovat alkaneet kokea nahoissaan alasajon ja supistukset. Suurempi kumppani karsii rajusti menoja ja ohjaa rahat keskusalueelle. Jos realistisia ollaan, niin kohtalo olisi Pyhtäällä sama. Meillä on ongelmia ja maailman talous painaa, mutta aina on selvitty, muutamia kymmeniä vuosia sitten jopa tilanteessa, missä kaikki olemassaolo tuntui loppuvan. Pienuudessa on monia etuja, etuja, jotka turvaavat tärkeimmän, henkisen hyvinvoinnin. Suurissa keskuksissa tutkimuksienkin mukaan hyvinvointi heikkenee ja psyykelääkkeiden käyttö kasvaa ja kasvaa. Elinympäristön vaikutuksia asiaan ei saa väheksyä. Pyhtää on Kotkan kiikarissa vain rakentamisen varamaata

 


 

27.10.2009

Kirjoitin Munapirtin Versön taustahahmon Sivosen tilanteesta ja siitä, miten oli vaarana joutua suoraan sanottuna kuseen, lasku olisi tullut taas Pyhtääläisille. Hankkeen vastustajia ei otettu todesta oikein missään vaiheessa. Nyt on paljastunut asioiden tila. Hankkeen puuhamiehet lymyävät koloissaan ja unohtaisivat mielellään koko jutun.

Asiasta vastuullinen (vastuulliset) ovatkin hermostuneet kirjoituksestani. Sain tulikivenkatkuisen puhelun, jossa vaadittiin oikaisua ja uhkailtiin. Huudettiin ja kiroiltiin. Omakin päre jo hieman hiiltyi. Vieressä ollut avovaimoni, kuuli koko keskustelun luurin lävitse, jotta todistaja on. Soittaja oli lisäksi kimmastunut siitä, että en kuulemma kanna asiasta vastuuta, heh, totean vain, että kirjoituksessani oli alla minun nimeni. En levittele nurkilla pahansuopia juoruja, kuten muutamamat muut, vaan kerron asiat, omalla nimellä reilusti.

No, asia viedään kuulemma osaltani poliisitutkintaan. Saa nähdä miten käy, viitsiikö poliisi auttaa ko. henkilöä tekemään itsestään pellen. En nyt paljasta nimeä, koska jos tutkinta tulee niin parempi, että henkilö tuo ensin itse itsensä nimellään julki.

En ole asiassa huolestunut, enkä muuta riviäkään. Päin vastoin, VAADIN SAADA TULLA KUULUSTELTAVAKSI asiassa.


 

15.10.09 Tarkastusltk

Kokouksessa saimme hyvän kuvan koulukuraattoritoiminnasta ja lastensuojelusta. Tilanne vaikutti valoisalta ja kulkevan parempaan suuntaan. Ongelmia on ollut, mutta toivottavasti uusi virkamies saa asioita paremmalle kehitysuralle. Ainakin taannoin valtuustoon avoimenkirjeen lähettänyt erityislapsen vanhempien pattitilanne on edistynyt. Ehkäpä tämä vielä ratkeaa kaikkien eduksi, varsinkin tämän lapsen.

Purolassa on ollut vaikeuksia saada ruotsinkielistä hoitajaa lapsille, nimenomaan henkilöä, joka osaa välittää myös kielikuvia. Pelkkä kouluruotsi, hyväkään ei riitä. Mielestäni on tärkeää, että myös kaksikielisten lapsiemme kielikuva saa vahvistuksia jo nuorella iällä. Mielestäni on tärkeää, että mahdollisuuksien mukaan myös muut vanhemmat voivat lapsiaan laittaa kaksikieliseen päivähoitoon, jos haluavat lapsensa kaksikielisyyttä tukea. Tietysti voi kysyä, olisiko paikallaan järjestää myös englanninkielistä kielikylpyä?.

Lautakunnassa sivuttiin myös tätä Pyhtäälisän maksuperustetta, koska asiaan ei ole saatu kunnolla lisävaloa ( väärinkäsitys ?) niin pyysimme saada selville nämä Franssilan ilmoittamat perusteet, sittenhän niitä voidaan verrata alkuperäiseen päätökseen. Mielestäni asia on hyvä selvittää.

Taannoin otin esille epäselvyydet kunnan kotipalvelun ja Medineuvon välisessä "autoleasingissä". No, asiaa on tutkittu ja minusta on hieman harmaalla alueella liikuttu, kun näin koplataan medineuvon hyväksi asioita, sen liiketoimintajatus ei ole tiettävästi autonvuokraus?. No lautakunta ei asiaa halunnut enemmälti moittia, virallisesti moitittavaa olisi löytynyt päätöksen dokumentoinnissa, nyt on hieman salailun makua. Mutta, muut eivät nyt nähneet syytä kirjailla moitteita. Nähtäväksi jää mitä tämä Medineuvon taskussa istuminen virkamiestemme toimesta kuntalaisille aiheuttaa.


 

7.10.09

Avoimmuutta päätöksen tekoon, tyhjiä puheita näemmä.

 

Kirjoitin jo epäselvyyksistä Pyhtää lisässä. On todettu, että ehdot eivät ole ilmoitettu oikein, päätöstä on muuteltu jne. nyt sitten näistä ehdoista ei tiedetä mitään?!. Franssila itse kertoi sotelan kokoukselle että hän oli ehtoja laittanut ja evännyt Pyhtää-lisän. Kokouksessa asia on salainen, sen takia ei ole netissä pötäkirjaakaan. Minusta tämä kertoo mätäpaiseesta, joka hallinnostamme pitäisi puhkoa. Tässä avainasemassa ovat kuntalaiset, vaaleissa EI kannata nukkua. MIELENKIINNOLLA ODOTAN, mitä kirjallisessa kokouspöytäkirjassa lukee, joka tulee tarkastuslautakunnalle. Varmaa on, että siitä tulemme seuraavassa tarkastuslautakunnan kokouksessa puhumaan.

 

"Päätös: 10.02.2009 § 25


Keskustelun kuluessa sosiaali- ja terveysjohtaja muutti päätösehdotuksensa seuraavaksi:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää

* myöntää lasten kotihoidon tuen kuntalisän ajalle 1.5.-31.12.2009

* maksaa kuntalisää 168 €/kk alle 2-vuotiasta lasta kohti ja että lasta hoitaa vanhempi

* tehdä sopimuksen kuntalisän toimeenpanosta Kelan kanssa.

Sosiaali- ja terveysjohtajan muutettu päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että lautakunta piti tauon klo 20.40-20.50 tämän pykälän käsittelyn aikana."

 


 

 

6.10.09

Eipä voi kuin taas ihmetellä tapoja, joilla kuntalaisten asioita hoidetaan.

Sotela päätti10.02.2009 maksaa ns. Pyhtää-lisää jokaista alle 2-vuotiasta lasta kohden 168€/kk, jotta saataisiin edistettyä lasten kotihoitoa. Tarvetta ja halukkuutta tähän on ollut.

Pyhtään sosiaalijohtaja Franssila on lisäämään lautakunnan päätökseen omia ehtoja, joita lautakunta ei ole käsitellyt eikä hyväksynyt. Asia tuli ilmi kun eräs pyhtääläisperhe teki asiassa kantelun Pyhtään sosiaali- ja terveyslautakunnalle. Kantelua lautakunta käsitteli kokouksessaan ja teki mielivaltaisen päätöksen äänin 8-1 (Laine) että kuntalisää ei makseta kaikille lautakunnan päätöksen täyttäville lapsille, vaan maksukäytäntöön sovelletaan sosiaalijohtajan lisäehtoja. Täällä päätöksellä asetetaan pyhtääläislapset eriarvoiseen asemaan. Ja suoraan sanottuna huijataan ihmisiä. Ihmettelen suuresti koko sotelan jäsenistöä, joka asian on hyväksynyt, kuka sitä valtaa käyttää? Vaaleilla valitut kuntalaisten oikeuksien puolustajat vai kunnan byrokraatti? Kyllä siellä vähän pitäisi olla selkärankaa. Kun päätös on tehty, niin se pidetään, perkele! Eikä muutella tuuliviirin lailla päätöksiä.

http://www.pyhtaa.fi/P%E4%E4t%F6ksenteko/Lautakunnat/Sosiaali-%20ja%20terveyslautakunta

Sekin tuossa lautakunnassa pistää silmään, että kuntalaisten elämään suuresti vaikuttavana ja suurta budjettia pyörittävänä, tulisi jokaisen jäsenen olla valtuutettu.

No, tämä asia varmaan etenee omaa kunnallista tahtiaan eteenpäin, koska ei tätä tähän voi jättää.


 

25.9.09

Eipä ollut tällä viikolla Kotka-Pyhtää valtuustoseminaaria KuntaYHTEISTYÖ- ja liitosselvityksestä WELKAMOSSA. Kuulemma on mennyt asiat pahasti mistiin, syynä jälleen Kotka itsepintainen sanelupolitiikka. tämä kaikki kertoo edelleen siitä, että aineksia avioon ei ole, kun rauhallinen rinnakkaiselokaan ei onnistu. Kulisseissa kai nyt sitten tehdään lehmänkauppoja, jotta voidaan taas todeta, ON PÄÄTETTY!.

Tämä ei minusta sovi kenellekkään rehelliselle suomalaiselle, tämän politiikan heijastumat näkyvät nyt hyvin tässä vaaliraha sotkussa, toinen toistaan suurempia roistoja, valtion rahaa jaetaan ja kierrätetään omaan vaalimainontaan. Samaan aikaan rahaa ei riitä esim vanhus ja hoitopalveluihin, mutta 3 värimainoksiin kyllä! SIKAMAISTA.

Koskapa olen näillä sivuillani keskittynyt itseni mainostamiseen politiikan tekijänä, en malta olla mainitsematta, että minä kirjoitin näistä budjeteista jo heti vaalien jälkeen, silloin minua asiassa pilkattiin, on hauska nähdä, että olin jälleen aikaani edellä. Kukas se kissan hännän nostaa jos ei kissa itse! No, en minä ole itsekehujen takia tähän ruvennut, vaan siksi, että pyrin vilpittömästi eteenpäin ja tahdon kantaa vastuuni tässä yhteiskunnassa. Jos työni tuo kannatusta ja mahdollisuuden vaikuttaa, niin hyvä.


14.9.09

Valtuuston kokous, vai sanoisiko yhtäköyttäyhdistyksen kokous...http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-669.HTM, näistä virallisista pöytäkirjoista lukien ei saa mitään kuvaa siitä miten asioita käsitellään. Suurten kaikkivoipaisuus ei mahdollista kunnon asiallista keskustelua, vaan kaikki keskustelu koetaan pikemminkin häirinnäksi. No voihan, en silti aio ruveta monen muun tavoin tuppisuuksi.

Ryhmämme sai uuden jäsenen Teemun tilalle, Jyrki Malinen otti paikkansa ja näytti myös, että suuta saadaan auki ja teki hyviä ja erittäin teräviä havaintoja liittyen esimerkiksi Kirkonkylän teollisuusaluekaavaan ja sos-terveyspuolen rahoihin.

Henkilöstökatsauksessa kiinnitin huomioni opetustoimen huimiin ylityökustannuksiin n. 170 000 €, samalla rahalla olisi saanut vajaa 7000 normihintaista työtuntia keskipalkkoina laskettuna, kysyin asiaa ja sainkin kiemurtelevan vastineen silpputunteihin liittyen. Todellisuudessa nämä ylitykset ovat suurelta osin tulleet rehtorin työjärjestelyistä johtuen, sen tiesi koko valtuusto, mutta niin vain Rosberg-Poikola asian ohitti. Asia oli ajankohtainen sitenkin, että erään erityislapsen äiti oli kirjoittanut 2 sivuisen avoimen kirjeen lapsensa tilanteesta Huutjärvenkoulussa. Rokea teko joka ansaitsee kunnioitusta ja huomiota. Kirje oli karua luettavaa todellisuudesta, todellisuudesta, jossa samaan aikaan toisten ylityöporskuttaessa on pula koulunkäyntiavustajista. Erityislapsen avustaminen on varmasti hänelle inhimillisempää ja tuloksekkaampaa kuin jokin kallis hoitopaikka. Jälkeenpäi Sivistystoimenjohtaja tuli arvostelemaan erästä valtuutettua ja minuakin, että ei tälläistä olisi saanut tuoda julki, asiaa olisi pitänyt salata ja piilotella. Itse olen toista mieltä, totuus ei haittaa asiassa ketään ja mätäpaise on puhkaistava, taisi ollakin suuri huoli siinä, että hänen oma kyvyttömyytensä ja koulun rehtorin kysvyttömyys ja hutilointi tulevat julki. Asia ei ainakaan minulta jää unohduksiin.

Talouskatsauksessa puhuin kuulemma taas "pakollista liturgiaa" (Renlund) ja syyllistyin "jälkiviisasteluun" (Seppälä). Kunnanjohtajan mukaan oli yllätys, että talous notkahti, siksi säästöt tulevat nyt rajuina, keväällä asiaa ei osattu ennakoida. Minä käytin asiassa jo Mäntyniemessä talvella seminaarissa puheenvuoron ja varoitin tulevasta, sekä ehdotin hallinnon säästöjä, kiirettä ei ollut ja nyt se tuli taas yhtä yllättäen kuin pakkanen talvella! Sanoin olevani Kunnanjohtajan kanssa erimieltä, asia ei ollut yllätys, joten olin nyt sitten jälkiviisas!!!! Kuntaliitolta tuli keväällä selkeä ennuste miinusmerkkisestä kehityksestä, se on pitänyt ennen ja niin nytkin. Pikemminkin voisin todeta, että ehkä olisi kannattanut kuunnella joskus muitakin, kuin omia ikiviisaita. Olin oikeassa, asia ei ollut yllätys ja nyt joudutaan selittelemään. Siitä en pidä. Tämä on vain yksi esimerkki tästä vanhan kolmenkoplan jääräpäisestä politiikasta. Ikävää on se, että kärsijöiksi laitetaan vanhukset, lapset ja muut heikoimmat.

Teollisuusalue kaavassa Jyrki Malinen huomasi virheitä ja täydennettävää, esitimme asian jättämistä pöydälle ja palauttamista käsittelyyn. Ennen äänestystä kuulin paljon supinaa, että kas hyviä havaintoja näin tätä pitäisi korjata, ja kas äänestyksessä asia meni kuten kabinetissa oli ennalta päätetty. No, äänestäjät ovat tälläisen valtuuston halunnut, jälki on tätä, ehkäpä tämä vielä joskus muuttuu.


10.9.09

Tarkastuslautakunnan kokous.

Saimme selvityksen taloustilanteesta. Talous on tiukka ja säästöjä tehdään. Tavoite on yli 500 000 m €, siihen emme varmaankaan pääse, mutta säästöjä tullaan saamaan aikaan. Paljon riippuu talouden kehittymisestä ja työllisyydestä vuoden loppua kohden. Tilanne ei ole läheskään niin paha kuin on ennakoitu, ylijäämää on n. 300 000€. Se tulee supistumaan kuitenkin tasaisesti vuoden loppulle, johtuen menoerien rakenteista. Talous on tiukka, se on selvää. Mutta ei romahtamassa.

Sos- ja terveysjohtaja esitteli oman osastonsa, ylityksiä on, mutta ei vielä pahoja. On toiveita, että raamit kestävät. Jos kohta hieman jäi epämääräiseksi se, että tehdäänkö supistuksia ja juustohöylää käyttämällä raameihin mahtuvaa taloutta vai tehdäänkö rakenteellisia muutoksia, jotta toiminta kehittyisi? Vastuu on johtajalla, hänellä täytyy olla sisäistä paloa kehittää omaa hallintoaan taloudellisesti paremmaksi ja samalla kuntalaisten parhaaksi. Onko tälläistä paloa, en saanut siihen vastausta. Liian usein kuulen virkamiehiltä, että "mitä te päättäjät päätätte". Kehitys ja tulos vastuu on virkamiehillä, piste. Turha piilotella omassa työssään valtuutettujen selän taakse.

Keskustelimme lisäksi terveyden edistämisen ja elintapojen muuttamisen vaikutuksista ihmisten terveyteen ja sitä kautta terveyskulujen vähenemiseen ja elämisenlaadun parantumiseen. Onko kuitenkin niin, että tarvittaisiin reipas investointi ja pientä "pakkoa", jotta tavat muuttuisivat? Pitäisikö esim kyläkouluja avata, jotta lapset oppisivat kohtuullisilla koulumatkoilla liikkumaan itse jo nuoresta pitäen? Nythän keskitämme ja lapset liikkuvat busseilla ja takseilla. Tässäpä on pohdittavaa itsekullekin.


4.9.09.

Nyt sitten on selkä sen verran seinää vasten, että oman ehdotukseni kaltainen lomautusmalli on ajankohtainen. Ainakin sen harkintaan on taivuttu, sehän on esitetty jo helmikuussa 09 ensimmäistä kertaa. No tuskin minun kirjoitukseni sen nyt laukaisivat, mutta parempi että talouden korjaamiseksi tehdään viimeinkin jotain. Kuitenkin, ainakin omassa työssäni pyrin vaikuttamaan niin, että mahdolliset lomautukset eivät aiheuttaisi kohtuutonta haittaa heikoimmille. Lapset, vanhukset ja sairaat.

Omassa esityksessäni esitinkin hallinnon lomautuksia, hehän tilanteeseen ovat vastuullisia. Tuntuu, että Pyhtäällä käytellään juustohöylää, unohtaen tulojen lisäämiseen tähtäävät toimet. Hallinnon johtajilta puuttuu halu ja palo kehittää omia alojaan. Tai sitten taito. Osastojen päälliköt ovat vastuussa omista aloistaan ja kehityksestä.

Nyt kuitenkin joudumme säästöihin ja ne tulevat kirpaisemaan, pyrimme kuitenkin tekemään sen niin, että "säästöt" eivät sitten ensi vuonna tee tupla kustannuksia. Tässä minä Perussuomalaisena ja Pyhtääläisenä olen valmis tekemään päätöksiä ja kantamaan vastuuta. On tärkeää, että saamme talouden syöksyä oikaistuksi, jotta emme joudu kattamaan alijäämää taas velaksi.

Suuri syy jatkuvaan kunnan talouskehitykseen on ammattitaidoton johto. "Yllätyksiä" tulee jatkuvasti, kun tarkoituksella tehdään epärelistisia budjetteja, joiden tiedetään olevan optimistisia ja jopa valheellisia.

Perussuomalaisia on syytetty vaikka mistä. Mm siitä että emme kanna vastuuta, huudamme vain. Silti vanhat puolueet tekevät kaikkensa, jotta emme missään tilanteessa pääsisi kunnolla mukaan päättämää ja kantamaan vastuuta. Ainoa oikea päätös, on heidän sanelemansa päätös. Sen verran on annettu paikkaa, että voi sanoa, mutta työkaluiksi luullaan riittävän pelkkä lapionvarsi, kun kaverit vieressä vetävät omaa uraa suokuokalla. No, ainakin minä teen työni niin, että on vilpitön mieli peittona, hyvä omatunto tyynynä ja aamulla voi katsoa itseään rehellisesti peiliin.


Hallituksen kokous 1.9. tunteet olivat kuulemma kuumina.

Perussuomalaisia syytettiin oikein kirosanoin terrorista ja häirinnästä. Saman ryöpyn saivat Vihreät ja sitoutumattomat. Mielenkiintoista. Siis, kun selvittää asioita ja haluaa kuulla niistä ja taustoista alkaa käytös, joka ei ole sopivaa hallituksenjäsenille tai kunnan virkamiehille.

Ryöpyn taustalla lienee kotipaikkaselvityspyyntö http://www.raullehto.ehdolla.fi/99

ja pyyntö korjata päätösesitys, joka oli koneistossa muuttunut. http://www.raullehto.ehdolla.fi/108

Se kuulemma on hiusten halkomista, näin ei kuitenkaan ole. Normaali käytäntö on käyttää päätöstä, sanasta sanaan, jonka valtuusto tai hallitus on tehnyt. Nyt hallitukselle yritettiin uittaa näkemys päätöksestä, joka oli koottu päätännässä olleista useista vaihtoehdoista. Tilanne kun on tämän Medineuvon kanssa muuttunut, silloinen päätös ei mahdollista härskiä koplaamista Medineuvon hyväksi.

Jopa kunnan kotipalveluauto on jätetty katsastamatta, koska kuulemma kohta käytämme Medineuvon autoa!!! USKOMATON lausunto , PÄÄTÖSTÄ ei ole tehty mistään kumppanuudesta.


14.8. Saaristomarkkinat

PS naiset keittelivät kahvia ja tarjoilivat pullaa väelle, ihmisiä oli ihan mukavasti. Muutamia keskustelujakin saatiin aikaiseksi. Lisäksi jaoin PS ilmapalloja, ne kelpasivatkin hyvin perheen pienemmille.

Keskustelin Olli Nuuttilan kanssa selvityspyynnöstä, joka koskee hänen kotipaikkaansa. Minusta asia ei ole mitenkään ihmeellinen, mutta Nuuttilalle asia ei ole helppo. Ymmärrän sen, mutta silti asia on parempi selvittää nyt, kuin vasta sitten jos asiassa on mukana mahdollisia muita päätännässä olevia asioita, kuten vanhusten tehostetun kotihoidon järjestäminen. No, ehkä Olli  ottaa asian henkilökohtaisesti, eikä ainakaan nyt osaa suhtautua siihen vain normaalina selvityksenä.

Markkinoilla oli myös kansanedustaja J Kasvi vihreistä. Keskustelin hänen kanssaan Räski - Heinlahti kaavasta, sain mielipiteilleni kannatusta ja hänkin lupasi alueella mökkeilevänä ottaa asiaan kantaa.


Valtuuston kokous 29.6.09

Asiaa oli paljon, ryhmät olivat ilmeisesti keskustellet suljetuin ovin, koska keskustelu valtuustossa tuntui olevan vastenmielistä. Kokouksessa käytettiin useampia puheenvuoroja, jossa selkeästi sanottiin, että ollaan vaan hiljaa, ei kiitos!. Kyllähän asioista pitää nimenomaan keskustella julkisesti valtuustossa, ryhmien rivijäsenten on hyvä kuulla muitakin kantoja, kuin omien nokkamiestensä. Miksi sitten on hakeuduttu valtuutetuksi, jos ei viitsi asioista keskustella? Jos kerran olisi itselleen arvokkaampaa tekemistä, niin sitten voi pysyä näistä hommista poissa. Yhtään höpöä ei näet puhuttu, vaan asiasta.

Keskustelua tuli terveys- ja sos. huollon säästöistä. Itse yritin saada selkoa siihen, että onko budjetti realistinen, toteutuvatko säästöt oikeasti ja miten ne vaikuttavat käytännössä. Ihan selkeää vastausta en saanut. Asia kuulemma selviää budjetista? Niin, kohteet selviää, mutta niiden vaikutukset käytännössä eivät. Koska 2008 terveyspuoli ylitti raamin n. 300 000 € ja nyt 2009 säästetään n. 60 000, niin silloinhan säästö pitäisi olla n. 360 000 vuonna 2009! EIKÖ?, vai tehdäänkö vaan budjettia, jossa hyväksytään jatkuvat alijäämät. Vuonna 2010 ollaankin sitten ilmeisesti taas ihmettelemässä kulujen ylityksiä. Tämä on seurausta siitä, että kuntatalous elää kaikki mikä tulee niin myös menee periaattella.

Kunnan tuloja tutkittaessa on näemmä aina tapana pistää tuloihin omaisuuden myyminen. Tämä ei ole oikein, niillä ei pitäisi käyttömenoja rahoittaa, niitä tulisi käyttää pääsääntöisesti vain investointeihin. Pitkällä juoksulla sahaamme omaa oksaamme poikki. Nyt puhuttiin kovasti vain säästämisestä, no ne ratkaisut on pakko tehdä, mutta kaipaisin vielä lisää keskustelua tulopohjan laajentamisesta ja lisäämisestä. Säästämiselle ei näet ole loppua, kuntatalous elää jatkuvassa kriisissä. Esimerkkejä on myös hyvistä kunnista, investoitu on ja velkaa on vähän, palvelut ovat hyviä ja omia. Luumäki on hyvä esimerkki. Tämä syntyy kuitenkin vain pitkäjänteisellä työllä. Silloin täytyy myös alkaa miettiä niitä tuloja.

Kaavoituksessa kuultiin uusinta katsausta. Ahvenkoskella ei edetä, koska kunta ei omista maata, eikä kunnallistekniikkaa ole. Nimen omaan siellä pitäisi liikkua ja ripeästi, koska R-Pyhtään hankkeet tukisivat suoraan Pyhtäänkin hankkeita, tulisi niitä tuloja. Sen sijaan Räskissä edetään, vaikka siellä taas ei ole niitä kunnan maita, eikä tekniikkaa? Ja samassa suunnitelmassa on vielä utopiaa Mokran kauppakeskusalueesta? VOI P... en paremmin sano. Jumalniemi ja Prisma on muutaman minuutin päässä, ei mitää järkeä. Nykyistä okt aluetta suunnitellaan teollisuusalueeksi, koska kuulemma uuden moottoritien linjaus tuo alueelle melua ja sitä ei voi suunnitella okt alueeksi. Että näin sitä kunnioitetaan yksityistä omaisuutta. Ei ole asiaa valmistelevissa elimissä kuultu meluaidoista ja muista melua vähentävistä ratkaisuista? Pelkää pahoin, että aluetta uhkaa sama kohtalo kuin Hakamäessä olevaa okt asutusta. Alueelle tuodaan sinne sopimatonta teollisuustoimintaa ja kärsiville asukkaille sanotaan, että HE asuvat TEOLLISUUSALUEELLA, joten nokka kiinni ja muuttakaa pois. Pitkälläjuoksulla tämä voi avat pään myös pakkolunastuksille. Pyhtäällä ei voimaa ehkä nyt siihen ole, mutta jos kuntaliitos tapahtuisi Kotkan kanssa, niin jo alkaa talot lähteä.

Pyhtään pitäisi neuvotella enemmän  Loviisan kanssa. Pyhtää voisi tehdä ystävällismielisempää yhteistyötä Loviisan, kuin Kotkan suuntaan. Loviisa on kuitenkin idyllisempi, historiallinenkin pikkukaupunki, jonka päämäränä on nimen omaan luonnon ja idyllin avuin elää ja kehittyä niin, että ihmisetkin voivat hyvin. Kotka on taantuva teollisuuskaupunki, jossa pyritään muuttamaan maa rahaksi, jotta päättäjät saisivat rakennettua monumenttejaan. Lopulta koko maakunnalle olisi parempi suunta, että alueet kehittyisivät sarallaan itsenäisesti ja siitä muodostuisi kokonaisuus, joka olisi alueellisesti rikas ja monimuotoinen, niin myös siten toisiaan tukeva. Segmentoituminen tuo lopulta parhainta tuottoa. Kaikille. Toki, on Loviisallakin omat ongelmansa..

Kokouksessa kiiteltiin myös teknisen toimen Aarne Oljakkaa, joka hoitaa työnsä kuntalaisten parhaaksi pitkällä kokemuksella. Vaikka hänellä on työkuormaa huomattavasti, niin hänellä ei ole kiirettä eläkkeelle. Oljakan avoin persoona ja rehti asenne on varmasti kaikkien mieleen. Toivottavasti mies saa ja jaksaa terveenä työskennellä edelleen Pyhtään parhaaksi, välitinkin oman ryhmäni puolesta kiitokset Aarnelle kunnanjohtajan välityksellä.

Tein myös aloitteen, jotta Pyhtää tekisi jätteiden huollossa delegointipäätöksen. Näin alueellisen jätteidenhuoltosopimuksen aikaansaaminen voisi olla mahdollista.

 


29.6.09

Yleensä en ole ottanut esiin ongelmia, joita liittyy hallitsemattomaan maahanmuuttoon. Asian puheeksi ottaminen tuo aina rasistin leiman. No siitäkin huolimatta.

Kesän kuluessa olen seurannut esim Karhuvuoren tapahtumia siellä pyöräillessäni. Monet muslimi taustaiset henkilöt ovat alkoholisoituneet, yhdessä kotimaisen aineksen kanssa ja ongelmat alkavat syvetä. He syrjäytyvät paitsi omistaan, niin myös suomalaisesta yhteiskunnasta. Suomessa ollaan niin naiiveja, että Ruotsin ongelmat ovat vain yksittäisiä, meillähän sellaista ei voi tapahtua. Kuten ei kouluampumisia jne.... ensin puhuttiin vuosia koulukiusaamisesta, ongelmaa ei ratkaistu ja lopputuloksena on mielenterveysongelmia ja selittämättömiä tekoja.

Tässä uutispätkää Ruotsista, se herättää ajatuksia.

http://vodpod.com/watch/1428923-sweden-in-grip-of-islam


20.6.09

Lassila & Tikanoja, paremmin teollisuuspiireissä tunnettu LAHJUS & T- PAITA nimellä on aloittanut "reititysten uudelleen järjestelyt" paitsi koko maassa, niin myös Pyhtäällä. Eli suomeksi, L&T karsii pienet reiti ja poimii kirsikat kakusta. Alueet joilta ei tule tarpeeksi voittoa saavat kirjeen, jossa ilmoitetaan jätehuoltosopimuksen irtisanomisesta. Irtisanomisilmoituksessa kehoitetaan ottamaan yhteys kuntaan jätehuollon järjestämiseksi, ja kun soittaa sinne, asiasta yritetään päästä helpolla eroon. Ikävä vain, jätelaki on armoton, kunnille kuuluu velvoite järjestää jätehuolto. Sen verran tutkin asiaa, että kunnan sivuilla oli ilmoitettu velvoite, että asukkaiden on liityttävä jätteiden keräykseen, mutta paha se on perkele liittyä, jos sellaista ei ole. Silti kunta velvoittaa, mutta ei ongelmatilanteissa auta.

No, on kunta silti yrittänyt neuvotella sopimusperustaisesta jätehuollosta, mutta ei firmat sellaisia tee alueilla, jossa on haja-asutusta, sopimus velvoittaisi näet keräämään jätteet pienienkin teiden varrelta. Aionkin tutkia, olisiko mahdollista neuvotella ko. sopimus Pyhtäällekin Kymenlaakson Jäte Oyn toimesta/avulla. Sillä olisi sitä "hartiaa ja vyötäröä" enemmän neuvottelujen painoksi.

Sen verran kuitenkin sain aikaan, että nyt ongelma-alueilla keräystä hoitaa SITA. Saa nähdä kuinka kauan. Epäilen, että asiaa tulee vielä uudelleen ajankohtaiseksi. Kulujen- ja voiton tavoitteen kasvaessa suuret yksikkökuljetukset eivät sovi toimimaan maalla. L&T on itse asiassa karsinut jo koko maan mittakaavassa, ei kovinkaan yhtiön "kestävän ja pitkäjänteisen toiminnan kehittämisen" markkinoinnin mukaista toimintaa. No eihän tuo m ikään ihme ole, ARVOT onkin luotu markkinoinnin avuksi ja MISSIO on kerätä ympäristövalveutumisen avulla hyvät rahat yhtiölle.


18.6.09

17. pidettiin Tarkastusltk:n kokous. Asialistalla oli päättää kuluvan vuoden tarkastuskohteista ja siitä tiedosta, jonka haluamme käyttöömme automaattisesti. Nykyisessä tiedoituksessa meille havaittiin puutteita ja päätimme, että nyt puuttuvia asiakirjoja on tultava liitteineen.

Keskusteluissa nousi esiin mielenkiintoisia asioita. Päätimme tarkastella tarkemmin varsinkin sos- terveydenalan kustannuksia, siellä potti on suurin ja ylitykset takuuvarmoja. Ihmiset tietenkin tarvitsevat palvelunsa, mutta kulujen kertymistä on seurattava nykyistä tarkemmin. Tilanne ei voi olla niin, että vuoden lopulla "vain tuli" suuria ylityksiä, seuranta tulee olla ajantasalla. Sos puolella on myös tehty suuria leikkauksia säästöjen hakemiseksi, siksikin on kustannuksia seurattava, jotta pääsemme selvyyteen realistisesta budjetoinnista, on itsensä pettämistä esitellä pienempää talousarvioita, jos tietää, että se tulee ylittymään.

Samalla päätimme tarkastuksissa ja kuulemistilaisuuksissa seurata tehtyjen leikkauksien vaikutuksia, sellaisissa ei ole mitään mieltä, jos ne A. aiheuttavat myöhemmin suuria kustannuksia B. eivät ole realistisia ja pidä. Muutenkin ltk:n asialistalla tulee olemaan talouteen ja sen seurantaan liittyvät asiat.


15.6.09

Kovasti teettää kulisseissa myös muuta hommaa. Kotkassa Stenametalli vain jatkaa kaavan vastaista toimintaansa. Yritys on pyörittänyt ympäristöä kuormittavaa toimintaansa valuttaen öljyisiä valumavesiään maahan ja viemäriin ilman ympäristölupaa, pelkän lupahakemuksen perusteella jo 7 vuotta.

Silti Kotkan vastaavat virkamiehet totesivat oikein lehdessä toiminnan olevan kunnossa. HAH, kuka vaan voi stepata paikalle ja katsoa omin silmin. Koko laitos on väärässä paikassa, toiminta tulisi siirtää tasamaalle, tehdä kunnon sulut / keruuputkisto valuma- ja imeytymisvesille ja jatkaa kokonaan uudella tontilla. Nykyinen paikka ei ole sopiva, eikä siellä ole tilaa laajentaa. Toiminta sinänsä on hyvinkin arvokasta ja sitä tulisikin kehittää, oikeassa paikassa.

Ihmettelen, miten Stena on saanut jopa ympäristösertifikaatin, kun yhdellä toimipaikalla ei ole edes ympäristölupaa. Sama laitos Bureau Veritas on myös OL3 työmaalla, toivottavsti sertifiointi siellä olisi kattavampaa. Kysin asiaa BV:ltä, eivät tosin vastanneet.


16.5.09

Tarkoitus oli, että valtuutetuille olisi pidetty seminaari koskien nuorisoa ja olemassa olevia ongelmia. Tilaisuus peruttiin VÄHÄISEN osanottajamäärän vuoksi. Johan on IHME!! Valtuustolla ei siis ole asiaan kummoista mielenkiintoa, samaan aikaan suunnitellaan ohjelmia jne nuorison hyväksi, ollaan huolissaan alkoholin käytöstä ja turvattomuudesta. Kun olisi aika tehdä jotain, luimuillaan muualla. Lauselmat ovat siis vain paperitiikereitä ja kirjoituspöytä projekteja, todellista tahtoa ei puheiden takaa löydy. Kun asia on paperilla, se riittää.

Sain yhteyden oton huume kirjoitukseni jälkeen Pyhtääläiseltä yrittäjältä, tarkoituksena on pyrkiä saamaan aikaan jotakin asian tiimoilta, katsotaan onnistummeko, ainakin yritämme. Sekin on parempi kuin ei mitään. Perussuomalaisten Teemu Valtonen on nimetty meidän "nuoriso" vastaavaksi ja hänen johdollaan yritämme yhteistyötä nuorison suuntaan. Tämä tietysti edellyttää aktiivisuutta myös nuorten taholta. Tarkoitus on saada nuoret ITSE tekemään, ei tarjoilla valmista lounasta. Toimet ovat sikäli jo käynnissä, että Siltakylän vanhassa SOK talossa on käynnistetty nuorisotoimintaa, kiitos Taina Marttisen.


 

11.5.09

Räski - Heinlahden kaavaesittely.

On aivan käsittämätönä avata uusi asuinalue erilleen kunnasta ja kunnan omista palveluista. Pyhtää kuulemma auttaa länsi-kotkan palveluiden säilymistä. Samaan aikaan omia syrjäkylien palveluita ajetaan alas kun käyttäjiä ei ole tarpeeksi. Kotka on sitäpaitsi ilmoittanut keskittävänsä palvelut. Kunnan omat keskukset ovat hyödyntämättä. Räskin alue on merkittävä liikunta, virkistys ja viherkäytävä rannikolta sisämaahan, kaikki maa ei ole rakentamisen varamaata. Heinlahden natura-alue, eikä kylä kestä tolkutonta virkistyspainetta, jonka uusi alue toisi. Mielestäni on kummallista muutenkin, että samassa kaavassa pyritään maksimoimaan myytävä ja kaavoitettava maa, mutta yksityiset maat varataan virkistykseen.

Ko. alue tulisi jättää rakentamatta ja jatkaa nykyistä maa- ja metsätalouskäyttöä. rakentaminen tulisi keskittää Mokrasta länteen, mukaillen nykyistä E18 tien linjaa. Se tukisi kunnan nykyisiä palveluja ja siellä on jo olemassa olevaa perusinfraa. Lisäksi siellä alueita voi edelleen kehittää kohti pohjoista, Heinlahti on laaja niemeke, jossa kehityssuuntia ei ole.


25.4.2009

Piirin kevätkokous Kuusankoskella. Yleisöä paikalla oli mukavasti, muutamia uusiakin ihmisiä oli mukava taas havaita mukana. Jäsenmäärä on kasvanut huimasti, toivottavasti tämä näkyy myös tulevien vaalien kannatuslukemissa.

Kokouksessa käsiteltiin tulevaa EU vaalia ja eduskuntavaaleja. Eduskuntavaalit on todellinen näytönpaikka. Maakuntamme omaa mahdollisuudet saada ääntä Arkadianmäelle, meillä on jo nyt useampi ehdokas, jolla on vahvat mahdollisuudet saada kannatusta maakunnallisesti.


6.4.2009

Valtuuston seminaari Mäntyniemessä. Kuuntelimme kunnanjohtajan, hallintojohtajan ja osastojen johtajien katsaukset Pyhtään taloudesta. Huolimatta vaadittavista säästöistä, on tilanne kohtuullisen hyvä. Olen TÄYSIN samaa mieltä, kuin kunnanjohtaja puheessaan, vaikka tulevaisuuus on avoin, niin ei ole mitään syytä lepsuilla ja veltoilla. Taloudellinen vastuu on Siltakylässä (toivotavasti myös pysyy!) ja kuntaa on kehitettävä ja suunnattava katse tulevaisuuteen. Jotkut poliittiset henkilöt ovat vaipuneet apatiaan ja odottavat pelastusta idästä, naurettavaa, työ on tehtävä ITSE. Me olemme sen velkaa kaikille menneille miespolville, jotka ovat Pyhtäätä rakentaneet. AINAKIN ME PERUSSUOMALAISET teemme parhaamme ja pyrimme yhteistyöhön kaikkien kanssa.

Vaikeinta se tuntuu sivumennen olevan vihreän tynkäryhmän kanssa, Taina Marttisen jätettyä velmuilevan ryhmittymänsä on yhteistyö tökkinyt. Ihmettelen sitä, Perussuomalaiset eivät ole syypäitä heidän EX ryhmänsä sotkuihin, katse on syytä nostaa peiliin, jos joku mättää. Tilanne on siksi hankala, että Pyhtää tarvitsee ryhmienvälistä yhteistyötä, mutta keskustelu on ainakin heidän suuntaansa vaikeaa, työ ei kiinnosta ennen kokouksia? VAikea käsittää kenen etuja tämä ryhmä muka ajaa?

Laadimme pikaisesti oman linjamme koskien Pyhtään taloutta ja säästöjä. Lista on nopeasti laadittu linjauksemme suunnasta, mikä pitää valita apatian sijaan. Lisäksi käytin runsaasti puheenvuoroja varsinkin siitä, että lomautuksia suunnitellessa tulee ensisijaisesti lomauttaa hallinnosta vastaavat virkamiehet, ei sairaanhoitajia ja opettajia. Olen myös kriittinen kirajaston sulkemista kohtaan kesäksi, sekä sosiaali- ja terveydenhoidon ns säästöjä ja juustohöylää kohtaan. Kuluista suuriosa tulee tietenkin sosiaalisektorilta ja sieltä on houkuttelevaa leikata. On kuitenkin oltava harkitseva ja suunnitelmallinen, jotta nyt tehtävät "säästöt" eivä tulevaisuudessa aiheuta suurempia kuluja.

Pyhtään PS talouslinjauksien 1 version voi lukea valitsemalla yläpalkista ko. välisivun. Jätimme lisäksi seminaarissa kaikkien allekirjoitettavaksi paperin, joka käynistäisi selvitykset yhteistyöstä myös Loviisan kanssa, on hyvä olla vertailupohjaa ja vaihtoehtoja. Lisäksi jätimme yhdessä Marttisen kanssa laaditun talouslauselman kaikille osallistujille. Ryhmissä oli asioita kohtaan suurta mielenkiintoa, mutta ryhmäkuri tuntui ainakin vielä vievän voiton. Me Perussuomalaiset emme hyväksy tälläista harvainvaltaa, jokaisella valtuutetulla on omat aivot, niitä saa myös käyttää.

Kyseenalaistin myös n. 154 000 € summan, jonka Pyhtää maksaa vuosittain Cursorille. Mielestäni tälle rahalle ei saada katetta. Tämän esille nostaminen tuntuikin nostavan verenpainetta. Asiasta ei näemmä saisi puhua ääneen. Se on sitten paha juttu, koska verenpaine voi sitten vielä Cursorin voitelemissa piireissä edelleenkin nousta. Tähän palaan VARMASTI!


30.3.2009

Tein ensimmäisessä valtuustonkokouksessa kyselyn kunnan tiedottamiseen käytettävän Pyhtäänlehden jakeluongelmista, koskien Jakelusuoran toimintaa. Raha kyllä on kelpaa, mutta tehdyn sopimuksen noudattaminen ei. Kunta maksaa siitä, että jokainen pyhtääläinen saa maksutta lehden kotiinsa. Rahalle on tultava myös vastinetta. Viime viikkoina jakelu on ongelma alueilla toiminut, toivottavasti kyse ei ole sattumasta.


9.3.09 Valtuuston ylimääräinen kokous.

http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-603-8.HTM

Pyhtäätä ajetaan Kotkaan kuin kärmettä pyssyyn, ei voi muuta todeta. Valtuustossa ei juuri keskusteltu, ryhmät olivat päättäneet asiat keskenään jo ennen kokousta, mykkiä valtuutettuja ryhmissä riittää. Mielenkiintoista on sekin, että oikeisto- ja vasemmisto sopii asioita keskenään, liekö heillä takana jokin yhteinen kupru, joka on siloittanut tietä?. Sen olen ainakin kuullut, että porvaripiireissä on henkilö, joka on isommalle naapurille ilmoittanut "hoitavansa Pyhtään Kotkaan"!.

Asialistalla tärkein oli yhteistoiminta ja KUNTALIITOSselvitys Kotkan kanssa. Muu ei tuntunut onnistuvan, vaikka asiassa äänestettiin ja minullakin oli esitys myös muiden suuntien kartoittamisessa, sekä siitä, että tehdään VAIN yhteistoimintaselvitys. Ääneni sain puhua käheäksi, mutta korvat olivat kovia. Selvityksissä korostuu aina se liitos, muu jää sivualalle. Mielestäni olisi hyvä tutkia myös läntistä suuntaa yhteistyössä, silloin Kotka ei voisi olla niin dominoiva vaateissaan, kun pelaajia on enemmän. Valtuustossa yksikin kellokas ilmoitti olevansa VASTUULLINEN kun tutkitaan yhteistyö KOTKAAN, tiedetään mistä on sitten kyse. VASTUULLISUUS unohtuu sitten siinä kun esitetään kaikkien mahdollisuuksien kartoittamista, se ei sitten enää olekkaan vastuullista. Demarit vain tahtovat ajaa Pyhtäätä suuntaan, jossa demarivalta kukkii, täytyyhän omia etuja turvata. Viis siitä, että 70% Pyhtääläisistä ei liitosta kannata.

 Todettiin jopa, että kun olimme ehdokkaita niin on helppoa luvata olla itsenäisen kunnan asialla, mutta valtuuettuna toimitaan toisin. Käytin puheenvuoron, jossa totesin, ETTÄ ME PERUSSUOMALAISET EMME SELLAISTA TEE!. Olemme linjamme kertoneet ja sen myös pidämme. Tilanteet tosin voivat matkalla muuttua, mutta äänestäjiä ei saa pettää. Jätin asiassa lopulta eriävän mielipiteen KIRJALLISESTI.

Käsittelimme lisäksi vammaispalvelulain mukaisesti erään henkilön avustamista liikuntaesteiden poistossa. Jo esityslistaa tutkiessa havaitsin, että kunnan virkamiehet aikovat vain surutta polttaa kunnanrahaa, hyödyntämättä valtion tarjoamia avustuksia kunnalle! Mistä helevetistä heille sitten palkkaa maksetaan, rahan käytössä ei ole mitään tolkkua! Otin siis asiakseni selvittää ministeriöltä asiaa, ja sain kuin sainkin tiedon ARAN tarjoamista tuista, tämä selvitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tein siis esityksen asiasta. Täytyyhän perusasioista huolehtia, kun palkatut virkamiehet eivät sitä tee. http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-603-10.HTM

Yritin myös tehdä ponnen, jotta valtuustoaloitteiden käsittelyyn saataisiin jokin aikaraja. Nyt niiden käsittely venyy ja paukkuu. Asiasta nousi sellainen poru, että päätin vetää ponnen pois ja tehdä siitä aloitteen. Sen verran kova parku siitä tuli?. Tähänkin aloitteeseen aloitteiden käsittelyn nopeuttamiseksi palaamme sitten vuosien päästä?


26.2.

On mukavaa huomata, että meihin Perussuomalaisiinkin aletaan tottua. Ihmiset ovat havainneet, että me olemme ihan asiallisia henkilöitä, asiallisessa puolueessa. Tarkastuslautakunnan kokous sujui rakentavasti ja keskustelua oli hyvässä hengessä. Myös vapaa osio oli täynnä keskustelua. Varsinaisena asiana oli päättää tilintarkastajan ehdottamisesta valtuustolle. Valitettavasti tarjouspyyntöihin tuli vain 2 vastausta ja vain yksi teki tarjouksen. Ilmeisesti tilintarkastuksessa on kartelli, jotta kaikki kunta-alan tarkastajat säilyttävät reviirinsä. Ehdotettava firma on kyllä hoitanut hommat hyvin, mutta joskus voisi silti olla hyvä vaihtaa. Nyt kuntatalous on haasteiden edessä, ehkä on hyvä että kohtaamme vaikeudet vanhan toimijan kanssa.

Yleensä ottaen tarkastusltk oli yhtä mieltä siitä, että pyrimme oikeasti valvomaan ja asioihin puuttumaan, jos tarvetta on. Suhtaudumme tehtäväämme vakavasti.


26.1 Ensimmäinen valtuustonkokous

 

Ensimmäiset puheenvuorot takana päin, tästä on hyvä jatkaa. Olli Nuuttila hallituksen puheenjohtajana linjasi tavoitteet, joihin Perussuomalaiset sitoutuvat täysin. Kaiken kaikkiaan jäi hyvät aloitustunnelmat, muut puolueet suhtautuivat meihin ystävällisesti, muutamat henkilöt tosin hieman meitä vierastivat. Tarkastelivat hieman etäältä, no eiköhän tuo jää siitä murru.

Kokouksen alussa käsiteltiin aloitteeni valtuuston varapuheenjohtajien määrän lisäämisestä. Valitettavasti tämä ei onnistunut, eikä asiaan tullut edes keskustelua. Tämä oli pettymys, olisin odottanut edes jonkinlaista kantaa asiaan valtuuston puolelta. Arvaan, että asia oli hyvin ohjeistettu suurimpien taholla, suut suppuun!

Hieman kirveli lautakuntapaikkojen jaossa, paikkoja meni sellaisillekin jotka eivät vaaleissa pärjänneet. Tämä on oikeusministeriönkin suositusten vastaista. PerusS on ilmoittanut jo alussa, että me emme anna paikkoja muille kuin valtuutetuille ja varavaltuutetuille, näin tuomme vaalientuloksen mukaan päätöksentekoon. Poislukien vaalilautakunta, jonka kokoonpanoon vaikuttaa esteellisyys kysymykset. PerusS sai paikan ja varapuheenjohtajuuden tarkastuslautakunnasta, josta on hyvät näköalat siihen mitä kunnassa tapahtuu.

Esitin myös hallitukselle pyynnön selvittää Pyhtäänlehden jakeluongelmia. Kunta (kuntalaiset) maksaa siitä, että jokainen talous Pyhtäällä saa lehden ilmaiseksi. Nyt peitto ei ole täydellinen, eikä Jakelusuora ole viitsinyt vastata asiaa koskeviin tiedusteluihin. Lehti on kunnan tärkeä tiedotusväline ja siksi merkityksellinen kuntalaisille. Asiani sai myös tukea valtuustosta, hallintojohtaja selvittää asiaa.

Haavisto-Vastilan alueen liittäminen Pyhtääseen sai aikaan keskustelua. Alue on hieman syrjässä, eikä sieltä ole valtuustossa edustusta. Pyhtään PerusS toivoo alueen asukkailta aktiivisuutta valtuuston suuntaan, niin he kyllä tulevat kuulluiksi.

Lopuksi tein vielä valtuustoaloitteen Biokaasun tuottamisesta Pyhtäällä. Laitoksien takaisinmaksuaika on lyhyt ja energiaa aina tarvitaan, siinä on ideaa. Samalla otamme osaa ilmastotalkoisiin ja luomme työpaikkoja Pyhtäälle. Aloitteestani aloitimme ja siihen myös lopetimme. http://www.pyhtaa.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-594-28.HTM


22.1. Nyt kun Vihreät on saatu pois jaloista on ollut hauskaa huomata muiden ryhmien suhtaumisen muuttuneen meitä kohtaan. Epäilen juuri vihreiden neuvottelijoiden poistumisen aiheuttaneen tämän muutoksen. Vasemmistokoaliton kanssa on neuvoteltu lautakunta ja neuvottelukuntapaikoista, ilman vaaliliittoja, vain yhteistyön hengessä. Saa nähdä miten käy. Avaus on silti mielenkiintoinen.


21.1. käytiin viimeiset neuvottelut koskien paikkojen jakoa valtuustossa. Yhteistyön päätyttyä kanssamme oli vihreät pojat nöyrinä ja turha uho muille oli haihtunut. Vaatimukset turhista äänestyksistä jne oli unohdettu. Paikkajaossa  ns. vapaille markkinoille jäi enää tarkastuslautakunta. Ps oli etukäteen ilmoittanut, että olemme halukkaita neuvottelemaan siitä. Puun takaa tulikin sitten vihreäkosto, heidän ehdotuksensa mukaan paikkaa ehdotettiin vasemmistokoalitiolle. Ja sinnehän se ilmeisesti upposi.

Meillä oli hyvä neuvotteluyhteys oikeistoon aivan alussa, se meni myttyyn vihreiden neuvottelijoiden vaatiessa pikaista ilmoitusta keskiryhmän muodostamisesta. Päätimme lähteä mukaan keskiryhmään, koska luotimme uuden ryhmän vakauteen ja vilpittömään haluun tehdä uutta politiikkaa. Näin ollen emme jatkaneet neuvotteluja, joissa olisi ollut luvassa oikeistoyhteistyössä 2 paikkaa.

Tämän jälkeen vihreä kiukuttelu sai muut takajaloilleen, nyt syykin siihen on selvä. Vihreiden neuvottelijoiden henkilökohtainen vallantavoittelu. Etusijalla ei ollut kunnan, äänestäjien tai edes oman puolueen etu, vaan oma napa. Oman pöhöttämisen kustannuksella yritettiin jopa laistaa lain velvoitteista, koskien tasa-arvopykälää. Onneksi tämä hanke kaatui ja oikeudenmukaisempi jako tapahtui edes vihreän ryhmä sisällä. Lopputuloksena muun vihreän ryhmän (joka ei ollut mukana neuvotteluissa) ja PS:n osalta on se, että meitä kusetettiin täysin. Meidät houkuteltiin ryhmään, jonka kavala tavoite oli saada henkilökohtaista etua vihreille neuvottelijoille. Kun oma etu oli saatu ja osa korttitaloa romahti, pakotettiin PS ulos. Lopputuloksena meille nolla paikkaa. Jos emme olisi lähteneet mukaan rehellisellä mielellä, luottaen keskiryhmään olisimme saaneet paikkamme ja mahdollisuuden yhteistyöhön lautakunnissa. Vihreät eivät varmaan edes tajunneet sitä, että menettävät itse enemmän kuin nyt hetkellisesti saavat.

Muiden ryhmien taholta on tullut erittäin selväksi, että vihreässä ryhmässä on henkilöitä joita ei haluta hankalien ominaisuuksiensa vuoksi mihinkään tärkeään paikkaan. Minulle on selkeästi ilmaistu, että vihreässä ryhmässä on henkilöitä joiden tie esimerkiksi puheenjohtajuuksiin ei käy missään tilanteessa. Tämä oli muiden koalitoiden neuvottelujen tarkoitus. Ja omalla tyhmyydellään vihreät varmistivat taktiikan onnistumisen. JOS siellä olisi ollut älyä toimia ryhmänä, olisi keskiryhmällä nyt puheenjohtajuus. JOS Perussuomalaisia olisi kuunneltu siinä, että olisimme tarjonneet ehdotusta jolla olisi ollut mahdollisuuksia mennä lävitse. Sen sijaan tarjottiin listaa, joka ei muille käynyt, kerran toisensa jälkeen. Neuvottelujen jälkeen sain selkeän viestin siitä, että jos ryhmällä olisi ollut esittää jotakin muuta, esim Lehtoa tai Valtosta olisi tulos ollut toinen. Selvää on, että oikeisto ei kesken neuvotteluja meille pesuille siitä uskaltanut vihjata. Me olemme vielä sen verran vieraita. Voin vain todeta, että minä pääneuvottelijana tein virheen siinä, että luotin toisen sanaan samoin kuin omaani.


8.1 Ryhmien välisissä neuvotteluissa on paljastunut ongelmia. Keskiryhmän neuvottelut ovat jumiutuneet, lähinnä Vihreän neuvotteluosapuolen kiukuttelun vuoksi, "muilta on palanut päreet". Tämä asettaa Perussuomalaiset vaikeaan tilanteseen, koska emme halua neuvotella riidellen. Valtuustotyön sujuvuuttakin on ajeltava tulevalla kaudella. Lisäksi ongelmia aiheuttaa se, että Vihreät omat ryhmä ryhmämme sisällä, eikä yhteistyö ole helppoa. Useasti sovittuja asioita ei kyetä pitämään ja asioista on ihmeellisiä tulkintoja. Perussuomalaiset ovat heille hyödyksi vaadittaessa, mutta kuulemma hyödyttömiä kun pitäisi toimia ryhmänä. Koska Vihreä neuvotteluryhmä ei nauti luottamustamme, ei meille jää muuta vaihtoehtoa kuin toimia itsenäisesti. Koko tarina meidän kannaltamme on luettavissa Kirjoituksiani 2009 osastolla.


Ilta on aina aamua viisaampi, näin voi todeta 29.12 neuvottelujen jälkeen. Vanhan menon mukainen paikkajako uhkasi jatkua, huolimatta vaalituloksesta. Vaalitulosta ja kuntalaisten tahtoa mukaillen, olisi luullut tämän perinteen katkeavan. Mutta ei!. Oikeisto vasemmisto alkoi jakamaan paikkoja keskenään, pienryhmiä pyrittiin pitämään hiljaisena epämääräisillä lupauksilla tulevista keskusteluista. Kysyin selkeästi oikeistolta (rkp, kesk, kok, että pääsemmekö ymmärrykseen oikeistokoalitiosta. Vastauksta en saanut. Mielenkiintoisen kysymyksen vain: ALISTUUKO PS HEIDÄN RYHMÄKURIINSA, tähän oli helppo vastata. Me emme sido käsiämme etukäteen, yhteistyötä teemme, mutta asialinjalla, asiakohtaisesti. Neuvottelujen aikana luvattiin PS:lle vastauksia useampaan otteeseen. Niitä emme kuitenkaan saaneet, vaan epämääräistä kiemurtelua. Kumma kun oikeistosta ei löydy sen vertaa selkärankaa, että pitäisivät edes muutaman tunnin, minkä lupasivat. No sellaista se PELINPOLITIIKKA siellä on. Perussuomalaiset päättivätkin lyödä kiemurtelulle ja vedätykselle STOPIN. Näin muodostui keskiryhmittymä PS:n ja Vihreiden toimesta.

Oikeisto sai täsät hyvän aseen vasemmistoryhmää (vas,sdp) vastaan ja saikin vasemmiston myymään nahkansa ja myös aatteensa oikeistolle. Aiemmin yritimme vasemmiston valtuutettua saada mukaan yhteistyöhön, hyvällä ja reilulla tarjouksella. Tarkoituksena saada aikaan 3 ryhmä, jossa olisi edustettuna ihmisiä koko kunnan leveydeltä. Tämä ei kuitenkaan heille sopinut. Epäilen, että tässä demarien pelko sai lopulta vapautta kaipaavat lopulta jäämään vangiksi vanhaan leiriin. Keskiryhmässä vallitsee näet vapaus. Näin neuvotteluissa on 5 vastaan 22 valtuutettua ja edessä on paikkajaosta suhteelliset vaalit ensimmäisessä kokouksessa uudessa valtuustossa. Ryhmämme kysyi 3 kertaa, eikö paikkajaossa oteta huomioon mitenkään vaalitulosta ja sitä, että neuvotteluhuoneessa on 3 ryhmää. Tähän ei saatu mitään vastausta. Aiemmin tälläiset kabinettikähminnät ja valtuutettujen todelliset teot ovat jääneet kuntalaisilta pimentoon, mutta Perussuomalaiset tuovat tähän muutoksen. Ovet avataan ja tietoja todellisesta käytöksestä suljettujen ovien takaa tullaan tuomaa vastaisuudessakin yleisönarvosteltavaksi.

 Julkisuus ei pelota Perussuomalaisia, vain vanhoilla voi olla kaapeissaan luurankoja, joita yritetään edelleen peitellä. Minun puolestani vanhat asiat saavat jäädä, mutta tulevaisuus tulee olemaan toinen.


Tänään 29.12 on aika katsoa vanhojen puolueiden halu rakentavaan yhteistyöhön. Neuvotteluja on toki käyty, mutta kaikki on vielä auki. Toivon, että rakentava yhteishenki jatkuu ja paikat saadaan jaettua siten, että asialinjalla tapahtuva työ kuntalaisten parhaaksi voi toteutua myös käytännössä. Pienryhmät ovatkin varmasti avainasemassa, varsinkin nyt kun mukana on myös Perussuomalaiset.


10.12.2008 Pyhtäällä kokoonnuttiin ensimmäistä kertaa yhteen eri ryhmien edustajien kanssa tutkailemaan tulevia kuvioita. Perussuomalaiset otettiin ehkä hieman uteliaana ja tutkaillen vastaan uutena ryhmänä, kokonaisuutena tapaamisesta jäi hyvät tunnelmat. Kaikki on tietenkin meille vielä uutta ja siten täytyy tarkasti olla mukana, oppiaksemme.

 29.12 sitten katsotaan ne TODELLISET halut kunnioittaa vaalitulosta ja jakaa paikat yhteistyönhengessä tulevan valtuuston/lautakuntien kitkattoman toiminnan varmistamiseksi, kuntalaisten ääntä kuunnellen. Perussuomalaiset ovat valmiita asialinjalla olevaan yhteistyöhön.


22.11.2008 oli Lappeenrannassa piirinkokous. Väkeä oli runsaasti paikalla, eikä yhtään tyhjää tilaa jäänyt useampi kymmenisessä paikassa pidetyssä tilaisuudessa! SUURI KIITOS etelä-Karjalan väelle ja kaikille osallistujille.

Ilokseni huomasin joukossa myös maahanmuuttajataustaisia, sekä omaan vähemistöömme kuuluvan henkilön ottavan osaa kokoukseen. Kiitos myös heille rohkeudesta.

Tilaisuudessa käytiin runsaasti keskustelua mm seuraavista asioista:

 • Maan myynti EU:n ulkopuolisille kansalaisille
 • Ympäristön tila ja sen vaikutus ihmisten terveyteen
 • Hallituksen halu maksattaa pienituloisille kasvava energialasku ja tuet tuottajille
 • Valtion työpaikkojen hajasijoittaminen maakuntiin
 • Yleinen asenne rikoksiin, rangaistuksiin, sekä erityisesti lapsienhyväksikäytöstä ja raiskauksista annettuihin rangaistuksiin.
 • Omaishoitajien asema ja lomapäivät

Lisäksi oli vielä useita kohtia, joita kuuntelemalla tuli selkeä viesti siitä, että maailma ei todellakaan ole vielä valmis.


26.10.08 Pyhtääläiset antoivat arvosanan kuntapoliitikkojen työstä. PerusS ja Vihreät saivat hyvät arvosanat, kiitos kuntalaisille siitä. Työmme on nyt alussa ja PerusS työryhmä odottaa ja toivoo rakentavaa yhteistyötä muiden puolueiden taholta.

Yhteistyönaskelmerkkejä on haettu heti vaalien jälkeen. Pohdinta lautakuntapaikoista on jo aloitettu, PS ryhmässä on selkeä käsitys asiasta. Neuvottelut ovat tosin hieman "salakähmäisiä" meidän perussuomalaisten mielestä, kabineteissa pohditaan ja muilta kysellään, siellä varmaankin pohditaan miten vaalientulokseen ja uusiin voittajiin suhtauduttaisiin. No ehkä tämä vain kokemattomasta tuntuu erikoiselta, itse pitäisin puolueiden "NOKKIEN" kokousta ja jakotilaisuutta reiluimpana, kaikkien mielipiteet tulisivat reilummin julki. Toivon kuitenkin lautakunta- ja hallituspaikkojen jaon ratkeavan vaalitulosta kunnioittaen, vanha jako ei käy, kuten 3 suurta ennen vaaleja suunnittelivat. Olisi aika noloa ja äänestäjiäkin halveksivaa ratkaista paikkajako äänestämällä paikka kerrallaan. Rakentavia neuvotteluja odotellen, Pyhtään PS.