Joulukuusidirektiivi


Eu alkaa muistuttamaan yhä enemmän entisen Neuvostoliiton kolhooseja ja sovhooseja. Ylhäältä tulevia direktiivejä ei kyseenalaisteta, eikä mietitä. Viimeisenkin toivon siitä, että komission aika direktiivi puuhastelujen kanssa menisi todella tärkeisiin asioihin on mennyt, ainakin minulta. Sen vei valmisteilla oleva joulukuusidirektiivi. Eikö meillä muuta huolta enää ole?.

Ilmeisesti kurkkujen käyryydet ja muut on jo hoidossa, kun tälläiseen riittää aikaa. Vaikka joulu meni jo, niin tulevina vuosina voidaan tuskailla paitsi lumettomuutta, niin myös joulukuusidirektiiviä. Standardoimisliitto on jo tilanteeseen varautunutkin, nöyrä ja tottelevainen suomi tekee taaskin mitä käsketään, järjestä ei sen häivääkään sitten. Direktiivissä olevat tuumamitat viittaavat älynväläyksen olevan lähtöisin Englannin kuusiviljelmiltä. 

 Tässä muutamia yksityiskohtia: Kuuselle, jos sitä käytetään joulupuuna, valmisteilla olevasta direktiivistä:  Pituus tulee olla  1 jalkaa ja kuusituumaa – 10 jalkaa ja 6 tuumaa. Kuusi voi olla juurellinen tai juureton puu tai irtisahattu latva. Juurellinen joulukuusi on puu, jonka juurista osa on kiinni puussa. Juureton joulukuusi on puu, joka on katkaistu maantasalta tai latvasta. Termeillä erotetaan juurettomat puut juurellisista. Direktiivin ydin sisältyy Joulukuusen ulottovuusvaatimustaulukkoon. Joulukuusen laajuuden tulee olla kuusen pituudesta riippuen taulukon vaatimusten mukainen.

Oksakiehkuroilla on vähimmäismäärä ja niiden tulee olla sopivinvälein. Oksistossa ei saa olla aukkoja, eikä kuolleita oksia. Joulukuusen kannan pituus määräytyy puun korkeuden mukaan, eikä saa ylittää taulukkopituutta, kanta on direktiivin mukaan varren pituus alimmasta oksakiehkurasta varren tyveen. Oksakiehkura on puun rungon samalta tasolta säteilevien pääoksien ympyrä. Erityisen vaativa direktiivi on kuusen lehvästölle, neulasten tulee peittää oksa kunnolla ja oksassa tulee olla vähintää kyseisen ja edellisenvuoden neulaset. No jos nyt menee vaikeaksi, niin ei hätää, direktiivissä on myös laskukaavat neulastiheyden määrittämiseksi. Voi hyvä isä sentään. Tulevina jouluina siis muistakaa varata laskukoneet ja mittanauhat kuusen hankintareissulle, muuten saatatte nauttia joulusta, joka ei ole direktiivien mukainen. Toisaalta voitte olla huolettomia, byrkraatit ovat työssä turvaamassa hyvinvointiamme tärkeillä asioilla?

 Raul Lehto

Perussuomalaiset