Vallanko vuoksi?

Viikko Eteenpäin toimittaja Reijo Hämäläinen on esittänyt 9.1 pohdintojaan liittyen mm. Pyhtään Perussuomalaisiin. Olemme paitsi hämmästyttäneet häntä, niin myös antaneet aiheen ilkeisiin väittämiin. Mutta aivan ensimmäiseksi haluan kiittää toimittajaa saamastamme huomiosta. Lisäksi kommentoin muutamaa asiaa koskien Perussuomalaisia.

 

Perussuomalaisten politiikka ei johda puolueemme itse kuolettamiseen. Isänmaallisuus, itsenäisyys ja ihmisten kuuleminen ei kuole koskaan. Me emme linnoittaudu kabinetteihin ja mustien autojen takapenkille juuriamme unohtaen. Vallankamarit eivät sokaise Perussuomalaisia. Tavallisen ihmisen sukupuuttokaan tuskin on käsillä, eikä kähmintäpolitiikallekaan ole pikaista loppua luvassa. Perussuomalaisilla on siis tulevaisuutta ja kenttää politiikalleen riittävästi.

 

Toimittajalla ei ole mitään sitä vastaan, että valtaa jaetaan  oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Ei meilläkään, siksi haluammekin osallistua neuvotteluihin paremmin. Väite siitä, että olisimme vaatimassa luottamusmiespaikkoja palkinnoksi voitosta on naurettava, Perussuomalaiset eivät ole jo käydyissä neuvotteluissa vaatineet yhtään palkintopaikkaa, vaan vaatineet sitä, että kaikki ryhmät otetaan mukaan neuvotteluihin avoimesti ja rakentavassa hengessä. On aivan eri asia ensin neuvotella ja sitten todeta tulos, kuin ajaa ohituskaistalla mutkat suoriksi.

 

Toimittaja toteaa, että: ”Yhtään ei ole haitannut, että voiton saanut ryhmä saattaa olla yhtä kuin pari valtuutettua kymmenien joukossa. Ja kun oma voima ei ole paljon vaatimiseen riittänyt, on sitä kasvatettu keinotekoisilla liittoumilla, jotka purkautunevat paikkojen jakamisen jälkeen. Ainakaan minä en osaa löytää yhteisiä tavoitteita ja tekemistä vaikkapa perussuomalaisille ja vihreille, jotka esimerkiksi Pyhtäällä kihloja ovat solmineet. Alastonta vallan tavoittelua sellaiset liitot ovat”. Outoja väitteitä! Pyhtäällä nimenomaan vasemmisto teki kihlat oikeiston kanssa unohtaen vasemmistoarvonsa kokonaan.

 

Jos toimittaja olisi yhtään perillä asioista, niin hän olisi huomannut, että liittouma ei tuo keskiryhmälle yhtään lisäpaikkaa, vaan tarkoituksena on oikeasti yhteistyö uudella tavalla. Yhteisiä tavoitteitakin on mm. avoimuuden lisääminen päätöksentekoon, kuntalaisten kuunteleminen ja tuominen mukaan päätöksen tekoon, itsenäinen Pyhtää ja luonnon arvostamienen esim. Versön kohdalla. Kuntatasolla liika puoluepolitikointi vain sotkee selvät asiat.

 

Uudet tuulet eivät kuulemma puhalla ”uusien voimien” mukana raikasta ilmaa kokoussaleihin, outo väite kun ensimmäistäkään valtuustonkokousta ei ole ollut. 

 

Emme kuulemma ole oppineet, että valta ei tule paikoilla ja ääniosuudella, voi jäädä kannatuksesta huolimatta vaille valtaa. Osuva kuvaus siis siitä, miten kansalaisten äänestystulosta kunnioitetaan, olisiko tässä syy demarien vaalitappioon? Ainoa jolla on pelko vallan menetyksestä on demarit, valtakunnan median tukiessa kaikenlaisten väitteiden levittämistä.

 

Perussuomalaiset ovat edelleen valmiit yhteistyöhön valtuustossa kaikkien ryhmien kanssa, kuntalaisten parhaaksi. Pahin este työllemme kuntalaisten parhaaksi ovat ennakkoluulot. Mutta ainakin yhdestä asiasta olemme toimittajan kanssa täysin samaa mieltä, liian paljon valtuutetun penkeillä istuu niitä, joista emme kuule valtuustokauden aikana mitään.