Pyhtään hallituksen matkailu

 

Kirjoitin jutun, jossa otin kantaa Pyhtään kunnanhallituksen matkailuun ja rahankäyttöön. Kirjoitustani kommentoi Portugalin matkan osalta entinen hallituksen pj Mervi Liimatainen 12.5. Kysa.

 

Aivan oikein, kirjoituksessani oli tämän osalta tapahtunut virhe, joka perustui väärinkäsitykseen, kun virheen teen, olen sen itse ensimmäisenä valmis myöntämään. Ei siinä mitään.

 

Liimatainen kommentoi, että olisin halutessani voinut asian selvittää, näin olinkin tehnyt, mutta väärinkäsityksen vuoksi tämä Portugalin matka meni Pyhtään hallituksen piikkiin. Mistään luuluoista ei siis ollut kyse.

 

Matka todellakin tehtiin seutuvaliokunnan toimesta ja seutuvaliokunta on reissuraportin saanut. Sen sijaan itse asia ei muutu mihinkään. Kuka maksoi matkan ja mitä hyötyä siitä on ollut? Tuskin paljoakaan. Luottamustehtävien varjolla on turhaa perustella matkoja, joille ei lopultakaan ole mitään tarvetta, eikä katetta. Ilmeisesti Portugalistakaan ei mitään valtaisaa ahaa elämystä löytynyt. Ja mitä vielä tulee matkaan, jonka hallitus teki Nackaan, niin se on törkeyden huippu. Siellä esitelmät pidettiin englanniksi, ja hallintojohtaja on tehnyt selväksi, että tekstit saa tilattua, ja ilmeisesti tilattiinkin suomeksi käännettynä! Joten miksi matka, ummikot maailmalla ymmärtämättä mitään. Olisi se sama asia selvinnyt käännöksistä kotonakin. Ja jos pyhtääläiset vanhukset voidaan hoitaa netin ja tv:n välityksellä, niin hallitus olisi voinut katsoa seminaaria telkkaristakin, olisi ollut pienempi tuo hiilijalanjälkikin.....

 

Liimataisen työnantaja sen sijaan toimii Pyhtääläistenkin veronmaksajien rahoilla, en nyt ota kantaa tähän työmatkaan, mutta totean, että aika suuri osa tämän alueellisen kehitysyhtiön hankkeista liittyy visioihin, missioihin ja muihin haaveisiin. Konkreettisia käytäntöön meneviä hankkeita on vähän. Koska Cursorista emme varmaankaan pääse eroon, niin ainakin voimme vaatia reilumpia tuloksia ja vastuullista rahankäyttöä.