Unohdetut ihmiset

Aikoinaan Korean sodan ja nykytilanteen alkujuuret niemimaalle laskettiin, koska Josef Stalin halusi Korean johtoon kommunisti sympaatin. Maailmansodan lopuksi tehdyt sopimukset liittoutuneiden välillä romutettiin. Sympaatti oli Kim Il Sung, jonka johdolla ja Neuvostoliiton sekä Kiinan avulla perusti Kommunistisen diktatuurin. Maan nimi Korean Demokraattinen kansantasavalta on lähinnä makaaberia. Pohjoisesta alkanut hyökkäys Korean niemimaalla muistuttaa samalla monelta osin Venäjän toimia Ukrainassa. Aika näyttää jäätyykö tilanne samankaltaiseen jakoon Ukrainan osalta.

Pohjois-Korea on uhka niemimaalla ja kasvava sellainen, koska hallinto varmaankin näkee oman kansan uhkana, vaikka kansa on orjuutettuna pysynytkin. Ihmettelen syvästi, kuinka paljon vähemmän P-Korea on saanut huomiota verrattuna vaikkapa Gazaan. Gazan ja koko alueen tilanne on vaikea, mutta sinne on riittänyt kaikenlaista sympaattia. Kotimaisinkin voimin on ultimaatumia kannettu.

Gazan johtajilla on tukena öljyrikkaita maita miljardeineen, sillä saa ostettua puolelleen hyväuskoisia hölmöjä Suomen eduskuntaa myöden. Pohjois-Korean köyhillä ei ole ketään puhumassa. Heitä saa murhata, kiduttaa ja pitää orjina leireillä.  Maa ei kehity, eikä kansalla ole mitään. Kiina tukee ja siten edesauttaa rikoksia ihmisyyttä vastaan. Siinä valossa hiljaisuus on korvia huumaavaa. Ukrainan sota on tarjonnut Pohjois-Korealle mainion testilaboratorion toimitetuille aseille. Koko maailmaa uhkaavana vaarana on se tekniikka, jota Venäjä on vastineeksi antanut. Siihen nähden saarto ja muut toimet ovat olleet munatonta toimintaa, asetoimitukset saavat jatkua kaiken maailman silmien alla.