Keskustelu maahanmuuttajista Suomessa

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen on  vaatinut blogissaan toimia maahanmuuttotilanteen pikaiseksi selvittämiseksi. Hänen mukaansa turvapaikanhakijamäärät on saatava nopeasti hallintaan vastaamaan todellisia vastaanottokykyjämme. Sisäänheittäjästä on palattava portinvartijaksi, tulijoita on tarkasteltava tarkemmin. Valtion ja pääkaupunkiseudun neuvottelema aiesopimus, jonka keskeisenä tavoitteena on maahanmuuttajien työllistymisen nopeuttaminen ja helpottaminen, on saatava välittömästi voimaan. Pajusen mukaan ”turvapaikanhakijoiden määrä maassamme on tänä vuonna räjähtämässä”.

Maahanmuuttajien työllistäminen on suuri haaste jo nykyiselläänkin, eikä haasteet näy vähenevän. On jopa odotettavissa, että maahanmuuttajatkin väsyvät vain odottelemaan ja alkavat liikehtiä Ranskan malliin, jos yhteiskuntamme epäonnistuu politiikassaan arvioidessaan todellisia sopeutusresursseja ja niiden vaikuttavuutta. Maahanmuuttajilla on yleensä hyvät työhalut maahan tullessaan, mutta järjestelmä jopa pakottaa jokaisen tulijan vähintään kuuden kuukauden pakkojonoon, ennen kuin on edes teoriassa mahdollista työllistyä. Odotusaika ei varmasti paranna motivaatiota,sopeutumis- kykyä tai halua. Ilahduttavaa, että kokoomuslainen politiikka lähenee Perussuomalaista, tätähän olemme yrittäneet tuoda esiin. Hyvä huomata, että ongelmat alkavat nousta muidenkin puolueiden mieleen.

Ehkäpä juuri PS:n tekemä, asian sitkeä esille nosto, arvostelusta huolimatta alkaa tuoda tulosta. Nimenomaan sopeuttaminen ja sen ongelmat, syrjätymisen ehkäiseminen ja pakolaismäärän sovittaminen oikeaksi resursseihimme nähden on ollut keskeinen sanoma perussuomalaisessa viestinnässä. Tämä on tiedoitusvälineissä jätetty tarkoitushakuisesti huomioimatta. Samalla tavalla on ”unohdettu” kertoa riveissämme olevista ja kunnallisvaaleissa valituiksi tulleista maahanmuuttajataustaisista perussuomalaisista.

Tämän uutisointi ei ilmeisesti sovi perussuomalaisista luotavaan puoluerasistiseen uutiskuvaan.  Jos kuka tahansa perussuomalainen olisi nyt tullut esiin tämän kaltaisen Pajusen tekstin kanssa, olisi noussut jumalaton haloo, lööppejä ja radio-ohjelmia jne..loppua ei näkyisi viikkoihin, blogista revittäisiin kaikki irti. Toivon, että puoluekenttämme alkaisi nyt hiljalleen kypsymään siihen, että Perussuomalaisten asialinjalla nostamat ruohonjuuritason ongelmat saisivat enemmän asiallista huomiota ja rakentavaa keskustelua aikaan. Ehkäpä nämä ongelmatkin sitten voitaisiin ratkaista ilman ylimääräistä kiihkoa.  

 

Tasapuolisuuden vuoksi; Astrid Thors nyt varmasti valmistelee koulutusta vihapuheiden lietsomisen välttämiseksi myös kaupunginjohtajille?