RYHDITTÖMÄT viisumit

Suomen politiikka on kiusallinen viisumeissa, joita edelleen myönnämme Venäläisille. Keskustelu on outoa. Vetäydymme perääntymislinjalle, jossa haluamme EU kantaa ja sääntöjen muutoksia, Ilman lakipohjaa ei löydy. Muissa EU maissa tiukennukset ovat mahdollisia ja ongelmia ei nähdä. Olemme viimeinen maaraja, josta Venäjältä pääsee EU alueelle. Historia toistaa itseään, rajamme on ”viimeinen portti”.

Asia on moraalisesti kiusallinen. Vaikka eräitä tiukennuksia on tehty raja vuotaa. Olen edelleen sitä mieltä, että meidän pitää sanoa ei ja jatkaa Venäjän sulkemista entistä päättäväisemmin. Uusi materiaali joukkohaudoista ja kidustusvälineistä luo selkeän moraalisen perustan, olemme vaatineet useasti muilta mailta moraalista ryhtiä. Kuten vaikka Unkarilta, nyt näyttää siltä, että omassa ryhdissä on vikaa. Olen aina luottanut siihen, että Suomalainen byrokraatti löytää keinot mistä ja mihin vaan rajoittaakseen milloin mitäkin. Nyt näyttää siltä, että kyvyt ovat joko loppuneet tai niitä ei ole.

On helppoa sanoa, että tavallinen kansa ei ole osallinen, kyllä se on valtion kokoama sosiaalinen ryhmä. Hallinnon taakse ei kansakunta voi mennä, jopa natsihallinnon alla kansalaiset pystyivät toimimaan, vaikka häviön jälkeen ei ollutkaan syyllisiä eikä myötävaikuttajia. Vain hallinnon uhreja. Herää jo epäily, että rajoituksia ei haluta, koska halutaan ylläpitää työperäisten viisumien myöntämistä. Kuljetusala on yksi esimerkki, jossa syödään Suomalaista leipää. Tässä olisi syytä laajempaankin tarkasteluun, on aika kova kilpailuetu, jos kalustoa voi hankkia tänne ajoon ulkomaisiin kilpiin 30% pienemmillä hankintainvestoinnella. Mutta tilaappa pullo viinaa maahan, niin alkaa semmoinen rätinki että.