Pyhtää ei ajelehdi

Seppo Häkkinen jatkaa Kymen Sanomien omaksumaa Pyhtään teurastuslinjaa pääkirjoituksessaan 14.8.08. Arvostelun kohteeksi ovat joutuneet Pyhtään selkärankaiset poliitikot, jotka ovat asettaneet itselleen vaikean ja haastavan päämäärän säilyttää kunta itsenäisenä, ihmiselle inhimillisenä pienkuntana. Strategia on haastava ja vaatii päättäjiltä paljon, jo siksi se ansaitsee nykyisessä maailmanmenossa kunnioitusta ja arvostusta.

 

Pyhtäällä on kiistämättä haasteena järjestää terveydenhuoltonsa puitelainvelvoitteiden mukaisesti. Ongelmana ei kuitenkaan ole ollut halu järjestää asioita, vaan pikemminkin esimerkiksi Kotkan tarkoituksellinen halu ajaa neuvottelut umpikujaan. Tässä on selkeästi halu opettaa ja kouluttaa pienempäänsä, lopullisena tavoitteena pakottaa Pyhtää kuuliaiseksi alamaiseksi. Pyhtää haluaa tehdä ja on valmis tekemään yhteistyötä rakentavassa hengessä. Yksin se vain on mahdotonta, yhteistyöhenkeä tarvitaan myös vastapuolella. Ilmeisesti vanhat asenteet istuvat tietyissä henkilöissä edelleen syvällä.

 

Kotkalla tuntuukin olevan jatkuva ja sitkeä päämäärä kasvattaa maa-alaansa Pyhtään kustannuksella. Kaikki ne jotka ovat viime kuukausina olleet huolissaan Versöstä, voivat hiljaa miettiä mitä Kotka maille tekisi? Pistää lihoiksi heti kun pääsee. Silloin ei tarvitse enää huolia, vastustaa saa, mutta turhaan.

 

Aion olla ehdokkaana syksyn kunnallisvaaleissa ja tuoda Perussuomalaisen vaihtoehdon mukaan kuntakenttäämme, uskon myös, että en ole ehdolla yksin. Politiikkani tässä asiassa ei ole ajelehtivaa, enkä odota muiden tekevän päätöksiä Pyhtään puolesta. Uskallan sanoa avoimesti, että kaikki vaihtoehdot on tutkittava, myös yhteistyö Loviisan kanssa, jos muu ei auta. Pakkokuntaliitos ei käy, asioista päätämme Pyhtäällä itse. Korkein viisaus ei asu ministereissä, eikä hallituksissa. Korkein viisaus Pyhtään asioista asuu Pyhtääläisissä.

 

Pyhtään nykyisten ja tulevien päättäjien tie on pitkä ja vaikea, myös ikäviä päätöksiä on edessä ja niitä tullaan arvostelemaan, se kestetään. On rohjettava selvittää naapurien kumppanuuden ehdot ja ratkaistava asiat, itse. Asiaa ei kuitenkaan auta tarkoitushakuinen jarruttaminen yhteistyökumppanien taholta. Tämä kiristys ei tuo hyvää kuvaa kuntalaisille, eikä auta asiaa yhtään. Pikemminkin se toimii varoittavana esimerkkinä siitä, millaista demokratiaa naapurimme harjoittavat.

 

Oli Häkkisen tekstissä myös asiaa, jota päättäjämme sietävät miettiä. Kun hallituksen edustajat kuulevat heitä, on mukana oltava painavaa asiaa, ei vätystelyä. Mutta myös yhteistyökumppanien aiheuttamat ongelmat ja vastentahtoisuus on hyvä tuoda esille. Ymmärrän myös, että poliittista kenttää seuraaville on tulossa hätä. Kotkassa on uutta verta nousemassa päättävään asemaan Perussuomalaisten kasvun myötä. Perussuomalaisten nousu on huomattu ja se aiheuttaa näemmä kasvavaa huolta, tarkkailijoiltamme ei myöskään ole jäänyt huomaamatta se, että Kymen Perussuomalaiset tekevät saumatonta yhteistyötä ja tuon työn tuloksena saattaa myös Kotkan valtuustossa tulla esiin ikäviä kysymyksiä joista nyt mielellään vaietaan. Esimerkkinä Kotkan haluttomuus terveydenhuollon yhteistyöhön.