Uhkakuvia vai totuuksia?

8.7. 2007 Kouvolansanomissa  Juha Hakala lietsoo oikein Perussuomalaisia uhkakuvia ja vieläpä päälle syyttää Perussuomalaisia uhkailusta ja muustakin synkistelystä. Useampi kuukausi on miehissä synkistelty, eikä mahdollisuuksia ole nähty hänen mielestään missään. No, vanha sanonta pitää nykyäänkin paikkaansa; Totuuden puhujalla ei ole sijaa maan päällä. Esimerkkinä Hakala käyttää Jari Lindströmin kirjoituksen pätkää, jossa Jari toteaa suurkouvolassa olevan haaste, mahdollisuus, sekä myös uhka.

En tiedä miten Hakala tulkitsee lukemaansa, mutta mielestäni haasteet ja mahdollisuudet ovat juuri näitä hänen kaipaamiaan postiivisia asioita ja ikävä kyllä asioilla on eri ihmisille, varsinkin tavalliselle pienelle ihmisille, myös näitä negatiivisia vaikutuksia. Niistä pitää puhua, niitä ei saa unohtaa ja sulkea silmiään vain siksi jos itsellään on kaikki hyvin. Mahdollisuuksia olen esitellyt minäkin, useampia mm. maaseutuelinkeinojen tueksi biomassaan perustuvien polttoaineiden muodossa. Siellä piilee runsaasti mahdollisuuksia, jotka ovat hyödynnettävissä ja muutettavissa maaseudulle työpaikoiksi. Vieläpä olen puuttunut kipeään aiheeseen ja yrittänyt nähdä positiivista Summan tehtaan tyhjenevissä tiloissa, joita voisi hyödyntää Suomenlahden öljy- ja kemikaalitorjunnan koulutuksessa, laitevalmistuksessa ja tukikohtana.

Tässäkin vain on varjopuolensa, joka tuntuu Summassa asuvien nenässä kakankärynä. Hakala väittää lisäksi meidän näkevän ulkomaalaiset uhkana. Jos hän olisi ottanut hieman selvää, eikä itse heittelisi populistisia väitteitä, hän tietäisi, että emme ole vastustaneet asiallista maahanmuuttoa tai avustamista, vaan olemme päinvastoin vaatineet maahan saapuneille kunnollista sopeuttamisohjelmaa ja todenneet, että vain se määrä pitäisi ottaa vastaan, jonka me pystymme yhteiskuntaamme työllistämään. Minä olen lisäksi vaatinut kotisetuoikeuden käyttöön ottoa, joka estää siipeilyn ja kunnallistekniikan rakentamisen veronsa muualle maksavien hyödyksi. Suomella on mielestäni täysin reilu oikeus vaatia myös itselleen tuloja, pelkän antamisen sijaan. Tämä on aivan normaalia toimintaa muuallakin maailmassa.  Sosiaaliturvan romahtamisesta emme ole puhuneet, vaan epäkohdista, joiden parissa yhteiskuntamme unohdettu osa joutuu painimaan. Me Perussuomalaiset emme voi ummistaa silmiämme, jos meiltä apua pyydetään. Jokaisen velvollisuus on ottaa asia esille, jos jossakin epäkohdan havaitsee. Silmien sulkeminen ja unohtaminen ei kuulu meidän arvoihimme. Mitä tulee EU:n niin olen itsekin kirjoittanut kauppaliiton, en liittovaltion puolesta. Kauppaliittona EU toimii, liittovaltiokehitystä sen sijaan naamioidaan milloin milläkin. Pikemminkin nahjusmaiset virkamiehemme piiloutuvat EU:n taakse, selitellen kaiken johtuvan Eu:sta, vaikka jäljet todellisuudessa johtavat sylttytehtaalle.

 Hakala esitti lisäksi muitakin väitteitä, joita ei maksa vaivaa kommentoida, ajattelevat ihmiset kyllä osaavat asiat nähdä muussakin valossa kuin tarkoituksenhakuisessa panettelusävyssä. Hakala  toteaa kuitenkin hyvin lopuksi, että maamme on vauraampi kuin koskaan. Mutta haluaa kuitenkin nostaa esille suomen tarpeen ilmeisesti nostaa? kehitysapua. Miksi hän ei  nosta esille hieman kipeämpiä kotimaisia ongelmia? Vanhukset, veteraanit, lapsiperheet, heikkotuloiset, sairaat, vammaiset, kuntatalouden? Taitaa vain olla helpompaa hakea ongelmia tarpeeksi kaukaa, jotta niiden aiheuttamat ongelmat eivät kosketa kirjoittajaansa mitenkään.