OL3 toiveita

OL3 on kansallisesti hankalin projekti koskaan. Poliittinen veivaus oli aikanaan mutkikasta ja rakennustyö onkin aiheena ongelmineen vaikka kokonaiseen kirjasarjaan. Tuotannon käynnistyminen on elintärkeää. Vaikka hankaluuksia on ollut, ei vastaavia projekteja saa viivyttää. Hanhikivellä on iso monttu odottamassa. Energian saatavuus naapurista on haudannut alleen käytännön ongelmat siitä miten ihmisiin ja talouteen vaikuttaa hinnat ja saatavuus. Kotimaisen enrgiantuotannon merkitys on noussut varsinkin Euroopan vastuuttomien ydinvoimapäätösten vuoksi. Venäjän sitominen Eurooppalaisiin arvoihin kaupalla on potaskaa, kyse on ja on aina ollut rahasta ja kenen taskuun se sujahtaa.

Lintilä on ollut julkisuudessa luottavainen ja todennut hintojen nousun olevan merkki toimivista markkinavoimista. Pikemminkin se on esimerkki ahneistavoimista. Kyllä se paksu lompakko aina jostakin löytyy. Markkina on pikemminkin rikki, koska me maksamme kovaa hintaa muiden tekemisistä ja tekemättä jättämisestä. Energiamarkkina näyttää tarvitsevan sääntelyä. Kova energianhinta syö rotan lailla taloutta ja henkistähyvinvointia. Poliittisia irtopisteitä haetaan puhumalla heikoimpien maksujen kompensoinnista. Ei, kyllä kaikilla palkansaajilla on yhtäläinen ongelma, jos kellään ei jää mitään kulutukseen ja palvelujenostoon, niin kysyn vaan miten pidetään kiinni työpaikoista ja mistään talouden hyvinvoinnista.

Uutisia kun lukee, niin herää ikävä epäilys siitä, että lasku on Saksasta tulossa. Sitä perustellaan vastuulla. Sillähän meille on syötetty kaikenlaista toimintaa ja piiloteltu vastuullisten virheitä. Ministerit Lintilä, Tuppurainen ja Fortum pomo Rauramo voisi käydä syöttämässä sitä markkinavoimaa vaihteeksi vaikka Saksaan. Kaasuliiketoiminnan kuluja ei saa syöttää muille.