EU vaalikuume nousee

Perussuomalaiset ovat nostaneet kannatustaan määrätietoisen työn ja sitä seuranneen luottamuksen ansiosta. Vanhoilla puolueilla ilmeet vakavoituvat, pilkka käy omaan nilkkaan. Syytä omaan heikkoon menestykseen ei osata hakea peilistä, syytä etsitään muista. Vaalien alla olemme tottuneet siihen, että Perussuomalaisia syytetään milloin mistäkin. Näin nytkin, Kouvolassa eurosoppa on kansanedustaja, EU ehdokas Markku Pakkaselta päässyt kärähtämään pohjaan, syynä se, että keskustalla on meppi paikat vaarassa. Soini muuten totesi toukokuun alussa plokissaan: Ennustin plokissani viikko sitten Kepun lokakampanjan alkavan. Kun on menneisyyden puolue, on menneisyyden keinotkin.

 

Perussuomalaiset ovat Pakkasen mukaan tuhoamassa suomalaista perheviljelyä, lisäksi hän on huolissaan puolueemme SMP:n perinnön hukkaamisesta. Liikuttavaa, yleensä meitä syytellään liiasta SMP:n perinnön vaalimisesta. Mitä tulee viljelystentuhoamiseen, en usko minkään tekevän enempää tuhoa, kuin keskustan oma valtakunnan politiikka, joka on unohtanut juurensa maalla ja keskittynyt kaupunkilaisten suosioon ujuttautumiseen. Kumpparit ovat vaihtuneet sammareihin, imagoon on satsattu suuria summia, lannanhaju onkin hieman hälvennyt Helsingin herrojen nenissä, samaa vauhtia kuin keskustankenttä on menettänyt uskoaan omaan puoluejohtoonsa. Maaseudun keskustaväki sentään vielä muistaa arvonsa.

 

Maataloustukien muuttaminen on keskustan pyhälehmä, valtionpussista maksettua tukea ”omalle väelle” siitä sopii puhua ääneen vain keskustassa. Tukia tulee kehittää edelleen, unohtamatta tukien merkitystä tuotantohintojen kompensoijana siten, että kaikki suomalaiset tulotasosta riippumatta voivat nauttia turvallisin mielin puhdasta ruokaamme. Suomessa maataloutta on ajettu vauhdilla alas EU:n toimesta. Monet tilat ovat joutuneet lopettamaan kannattamattomuuden takia. EU:n näkökulmasta näin pohjoisessa ei kannata viljellä, tässä kaikilla suomalaisilla mepeillä on yhteistyön paikka tilanteen korjaamiseksi, neuvotteluista saatavat ”torjuntavoitot” eivät riitä. Muutos jollakin tasolla on välttämätön, jotta päämme kestää pinnalla , mutta se voi olla ja sen tulee olla kehittävä, ei meidän tarvitse tehdä muutoksia muutoksien vuoksi, vaan parantaaksemme asioita.

 

Maaseudun innovaatioihin ja yrittäjyyteen on satsattava. Perussuomalaiset puhuvat rohkeasti tasapainoisen ja monimuotoisen aluepolitiikan puolesta, hyvä, jos kannanotot aiheuttavat keskustelua ja aikanaan toimia. Maaseudulla on runsaasti reserviä ja työtä. Uusia innovaatioita voivat olla vanhaa toimintaa täydentävät hankkeet tai kokonaan uudet, esimerkiksi erilaiset bioenergiavariaatiot. Innovaatioita voivat olla myös maatilojen tuotteista pidemmälle jatkojalostetut tuotteet, jalostusasteen noustessa tuotto ja vientimahdollisuudet paranevat. Suomi ja suomalaiset eivät voi menestyä massatuotannolla, menestyksemme ehto on yksilöllinen tuote ja laatu. Tuotekehittely ja tutkimus sekä rohkea ja ennakkoluuloton asenne on ratkaisevaa. 

 Esimerkiksi TEM joutuu palauttamaan 20 miljoonaa euroa EU:n Suomelle myöntämää EU-rahaa, koska rahoille ei ole löytynyt ottajaa, tässä valossa erilaisten tukien riittämättömyys ei tunnu ykköshuolelta, vaan se, että saatu raha löytäisi kohteensa ja poikisi. Uhkaavien mielikuvien maalailu geeniruualla on turhaa, Perussuomalaiset ovat puhtaan, manipuloimattoman, kotimaisen ruuan asialla. Ikkunoita on hyvä hieman raotella ja katsoa vaihtoehtoja, siitä ei luulisi olevan mitään haittaa. Yhdessä pidämme huolta, että avaamme oven vain kutsutuille ”vieraille”.