Herraetuja EU eliitille

Hallituksen esityksen mukaan eduskunta hyväksyi Suomen hallituksen ja Euroopan Kemikaaliviraston perustamisasetuksen, sen mukaan virastoon sovelletaan Euroopan yhteisöjen erioikeuksia ja vapauksia koskevaa pöytäkirjaa. Näin veronmaksajat saavat tarjota Kemikaaliviraston väelle herraetuja ja makeaa elämää ökypalkan lisäksi. Samaan aikaan kiistellään joka sentistä oman kansan kohdalla, liittyy se sitten eläkkeiden pohjaosiin tai muuhun.

Kemikaaliviraston kanssa tehty sopimus sisältää erioikeuspöytäkirjan ja sen täydentämistä koskevia määräyksiä. Nämä ovat hallituksen mielestä pakollisia etuja, jotta voidaan rekrytoida osaavaa henkilökuntaa. Ammattitaitoista henkilökuntaa ei näemmä saa ilman veronmaksajien kustantamia erivapauksia. Jos suomalainen palkansaaja vaatii itselleen jotakin, syyttävät hallituksen herrat ahneudesta.

Hallituksen mukaan tarkoitus on vahvistaa viraston kilpailukykyä työnantajana suhteessa muihin työnantajiin. Sepä kummaa, koko ajan on hehkutettu viraston erinomaisuutta ja tarpeellisuutta, eikä se nyt sitten olekkaan niin erinomainen, jos sinne ei muuten väkeä saada? Ja kuka takaa, että näin saadut työntekijät olisivat sen terävämpiä tai pysyvämpiä kuin muutkaan, paitsi tietysti omien etujen turvaamisessa. EU:ssa arkipäivää on löysä ja hallitsematon rahankäyttö, tämä rantautuu suomeenkin. Uutisten mukaan EU:n tilintarkastustuomioistuin antoi kielteisen tarkastuslausunnon  60 %:ta komission tileistä. Tämä vain kertoo karulla tavalla Eu:n  olevan byrokratisoitunut ja korruptoitunut järjestö, joka vaatisi pikaista kurinpitoa ja valvontaa. Suomalaistenkin pitäisi olla kiinnostuneempia siitä miten rahojamme käytetään.

Yhteisöjen erioikeuspöytäkirjan ylittäviä etuja ovat viraston henkilöstön lasten oikeus kunnalliseen päivähoitoon, valtio tosin korvaa kunnille aiheutuneita kustannuksia, mutta mistä resurssit henkilöstöpuolelle? Ulkomainen EU-virkamies saa tuoda maahan verottoman auton sekä tullitta kalusteensa ja muun henkilökohtaisen omaisuutensa, lisäksi, ulkomailta värvätty työntekijä saa hankkia verottoman auton joka kolmas vuosi, sekä hän saa ostaa yli 170 euron hintaisia tavaroita alvitta toukokuun loppuun 2009 asti. Henkilökunnan lapsilla on taattu pääsy Suomen päivähoito- ja koulujärjestelmään. Tätä varten perustetaan  Eurooppa-koulu Helsinkiin. Henkilökunnan määrä on n. 450, heistä on 30 % suomalaisia, joten verotulojakaan on turha haikailla. EU-virkamiehet  maksavat matalat veronsa suoraan  EU:lle.  Viraston henkilökunnalla on annettu myös lainkäytöllinen koskemattomuus virkatoimien osalta. Kansanedustajat ovat paheksuneet etuja, mutta silti virastoa koskeva sopimus hyväksyttiin eduskunnassa, vain Perussuomalaiset, Vasemmistoliitto ja Kristilliset vastustivat. Sosiaalidemokraatit kyllä vastustivat, näön vuoksi, verottomia autoja, ja esittivät, että etu poistetaan sopimusta uusittaessa. Niin varmaan, saavutetuista eduista ei enää hevillä tingitä, sen tietää myös asian esittäjät SDP:ssä.

Raul Lehto

Perussuomalaiset