Kotiseutuoikeus myös mannersuomeen

Kymessä ja Etelä – Karjalassa ollaan paikallisesti jo helisemässä kun Venäläiset poimivat mansikat kakun päältä ja ostavat parhaat maat kovalla hinnalla. Kunnat rakentavat kallista kunnallistekniikkaa monelle kultahammasrannikolle, eikä kostu siitä kuin kiinteistöveron. Kustannukset jäävät suomalaisen veronmaksajan harteille. Monelle venäläiselle rantatontin hinta on pikkuraha ja hinnat karkaavat suomalaisten ulottumattomiin. Käykö tässä vielä niin, että me tavalliset palkansaajat voimme vain haaveilla kesäpaikasta tai tontista omassa maassamme?.  

 

Oikeusministeriä asia ei tunnu huolettavan, vaan ongelmaa vähätellään. Edes oman alueemme kansanedustajat eivät ole tajunneet ongelman paikallista laajutta. Maakuntamme ministerikään ei uskalla sanoa venäjä sanaa, kuin muutaman tuhannen kilometrin päässä!. Nimenomaan valtion tulee nyt asiaan puuttua, sehän kuntataloutta kurjistamalla suorastaan ajaa kunnanisät teurastamaan luontoa euron kuvien kiiluessa silmissä. Samalla unohdetaan tietoisesti usein rahan todellinen epämääräinen alkuperä. Raha vaientaa omantunnon äänen, seteliselkärankaiset tasoittavat tietä, enää ei tulla panssarivaunulla vaan mersulla.. 

Ahvenanmaalla on käytössä oikeus, jonka perusteella vain kotiseutuoikeuden omaava henkilö on oikeutettu omistamaan tai hallinnoimaan kiinteää omaisuutta tai harjoittamaan elinkeinoa. Kotiseutuoikeuden saavat kaikki, joiden toisella vanhemmalla se on. Sitä voi myös hakea myös kuka tahansa Suomen kansalainen asuttuaan maakunnassa viisi vuotta. Kotiseutuoikeuden saadakseen henkilön on todistettava tyydyttävä ruotsin kielen taito. Suomalaista maata ei saa myydä, ellei ostaja todella asu vakituisesti Suomessa ja maksa verojaan tänne.  Ehdotankin, että mannersuomessa otetaan käyttöön samankaltainen kotiseutoikeus, kuin Ahvenanmaalla on. Tämä mahdollistaa edelleen maahamme muuttamisen, mutta myös asettaa täysin oikeudenmukaisia velvoitteita osallistumaan ja sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.

Maan hankkimiseen ja muun omaisuuden hallitsemiseen tulee vaatia kotiseutuoikeus, jonka saa  ainoastaan Suomen kansalainen, joka on asunut maassa 5 vuotta ja osaa auttavasti suomenkieltäPeräänkuulutan myös suomalaisten maan myyjien moraalia, voiko rahassa mitata maamme arvon, jonka isovanhempamme ovat hiellä ja omalla verellään kirjaimellisesti meille lunastaneet?

Raul Lehto

Perussuomalaiset