Translaki

KySa 02.03.2023 Sofia Bruce turhautuu, koska lapset ja nuoret jätettiin uudistuksen ulkopuolelle. Turhautunut olen minäkin, en jaa näkemyksiä siitä, mikä on psyykkistä monimuotoisuutta ja mikä seksuaalista. Aihepiirissä kommentoijat nitistetään pystyyn varsinkin, jos on kriittinen. Nykyään tuntuu, että seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuoli menevät sekaisin ja sen pohjalta valitaan sopiva identiteetti. Seksuaalisuus on jokaisen oma asia, mutta en usko siihen, että biologia on vaan päätettävissä. En väheksy ihmisiä ongelmineen, enkä lietsoa mitään heitä vastaan. Uskon asian olevan heille todellinen ja vaikea.

Seksuaalisia suuntauksia on aina oleva, mutta ne eivät ole sukupuolia. Lapsen kehitys vaatii aikuisen turvaa ja suojelua. Aikuiset asettavat rajat, suojelevat, kuuntelevat ja tekevät päätöksiä huomioiden päätöksissä pitkiäkin aikajaksoja käyttäen elämänkokemustaan. Se ei ole kiusaamista, eikä tarkoita kenenkään väheksymistä tai älykkyyden kumoamista. Vastuullinen aikuinen ei ole mainittu konservatiivinen kiusaaja asettaessaan rajoja.

Aikuisen käsitys ja ymmärrys seksuaalisesta identiteetistä on täysin eri kuin kehittyvän lapsen. Lapsi on utelias ja luonteva häpeilemättä, se ei ole vielä seksuaalisen identiteetin ymmärrystä. Lapsi oppii valmiudet mm. kommunikoimaan, läheisyyttä, hellyyttä jne. Lapsi ei tee eroa sukupuolten välille, eikä pysty itse suojautumaan, eikä ymmärtämään asioita, jotka loukkaavat hänen koskemattomuuttaan henkisesti tai fyysisesti. Sukupuoliroolit omaksutaan myöhemmin kuin 4-6 vuotiaana. Muun väittäminen on joidenkin tahojen tarkoituskin, koska silloin voi levittää omaa sanomaansa omaa asiaa tukevaan sävyyn. On täysin absurdia väittää identiteettikadon yht´äkkiä räjähtäneen käsiin.Mitä enemmän tätä tuputetaan, sen useampi keksii sen ratkaisukseen. Lapset ovat vailla kykyä kyseenalaistaa ulkopäin tulevia vaikutteita. Jatkuva julkinen myllerrys vaikuttaa.

Kun fyysinen ja hormonaalinen kehitys aiheuttaa valtavia muutoksia ja tunteiden ailahtelu tulkitaan identiteettiepävarmuudeksi. Kyse on normaalista hormonaalisesta kehityksestä, eikä ratkaisu välttämättä ole väärä identiteetti. On normaalia pohtia kuka on ja aikuinen tukee nuorta tässä kasvamisessa. Tämä ei ole vaihe, jolloin tehdään mahdollisesti elämänmittaisia päätöksiä. Lapset ja nuoret kehittyvät eritavoin. Lakien on myös suojattava.