Suoratamo

Ratamokeskuksen yöpäivystys Kouvolassa on ainakin toistaiseksi leimakirveen alla. Paikalla piipahtanut vastuuministeri oli Kouvolan Sanomien mukaan yllättynyt pippurisesta päivystyksen puolustamisesta. Minä en, eikä varmasti ole kukaan koko Kymenlaaksossa. Ihmetyttää vain, että Hva: n laskemissa tuulenpuolella on n 2,5 miljoonaa lisää kustannuksia, on ministeriössä saatu jostakin säästöä? Laskelmien pohja pitäisi olla sama. Ei säästyne rahaa, eikä ihmishenkiä.

Aikanaan kovan väännön ja paikallisen keskustelun seurauksena Suoratamoksikin pilkattu hanke on saanut Kouvolassa väen tiiviisti puolustamaan omaansa. Se on hieno asia ja asia on Kymenlaakson yhteinen. Maakunnassa on oltava Kotkan, että Kouvolan päivystykset. VT15 päällystäminen vaikka ruusuilla, ei korjaa etäisyyttä. Monesta kulmasta on millekkään päätielle pitkä matka. Talvella ja pimeällä varsinkaan. Tienpidon ongelmat eivät ole uusia monellakaan sivutiellä.

Ratamokeskus oli kallis investointi. N 100 miljoonaa laitteineen. Se on myös monen ihmisen työpaikka. Hoivahenkilöstön saatavuus ja jaksaminen ei liene uutisena yllätys. Nämä päätökset eivät paranna työpaikan houkuttelevuutta. Jos päätös jää voimaan, niin kai senkin kanssa opitaan elämään. Paitsi tietysti he eivät, jotka eivät ajoissa ehtineet. Mutta ei anneta vielä periksi, annetaan täältä etelästä Kouvolaan vahvaa tukea päivystyksen puolesta.